wrzuciłem wykres co by dyskusję pobudzić, po to tu jesteśmy by dyskutować

Tak, a najlepsze że 98 milionów dolarów jest na stracie :-OVanitas Vanitatum pisze:Fajna sprawa, pokazuje że w tej chwili stratni są średnio zarówno S jak i L.antoniZ pisze:Hej Vanitas
oprócz zulu (S=51,1% obecnie) na to też warto zerknąć czasami:
http://www.myfxbook.com/community/outlook
12 max byczków dziś max miśków, może 1.2950 doczekam...
O przepraszam ja nie widzę wymowy spadkowej na edku.Bemowo pisze:Odnośnie rgr jako formacje kontynuacji trendu
Wszystko zależy od dodatkowych okoliczności np średnich na edku wymowa jest ewidentnie pro spadkowa i każdy ją widzi.
Ilekroć pojawia się coś podobnego co widzicie rzadko się sprawdza
Banki nie mają co kosić dopiero jak im się nazbiera powyżej 55 - 60 % wtedy pociągną w ich przeciwnym kierunkuVanitas Vanitatum pisze:Fajna sprawa, pokazuje że w tej chwili stratni są średnio zarówno S jak i L.antoniZ pisze:Hej Vanitas
oprócz zulu (S=51,1% obecnie) na to też warto zerknąć czasami:
http://www.myfxbook.com/community/outlook
12 max byczków dziś max miśków, może 1.2950 doczekam...
średnie sugerują ruch na połudnnie świeca prawdopodobnie może być podpuchą. Trend jest boczny, ponadto wspomniane 50/50,Vanitas Vanitatum pisze:O przepraszam ja nie widzę wymowy spadkowej na edku.Bemowo pisze:Odnośnie rgr jako formacje kontynuacji trendu
Wszystko zależy od dodatkowych okoliczności np średnich na edku wymowa jest ewidentnie pro spadkowa i każdy ją widzi.
Ilekroć pojawia się coś podobnego co widzicie rzadko się sprawdza
Pozycji w tej chwili tam nie mam, ale jeżeli już bym na siłę musiał coś wziąć to raczej L pod kolejne podejście 1.306.
Przy S na poziomie 1,3000 na więcej niż 1.298 bym nie liczył...
To za te L możesz ostro dostać w DVanitas Vanitatum pisze:Jeżeli o 13:30 będą dobre dane dla dolara i edek jeszcze zanurkuje to chyba wezmę mocne L.
Teraz już pusty portfel do danych.
Dzisiaj eur/usd najniżej wskoczył na 1,29956, teraz się powoli wybija do góry. Gdy analizuję wyniki z kilku miesięcy to do podskoczy maks 1.30200 choć 1.31 mnie nie zaskoczy ale nie więcej.antoniZ pisze:A gdyby się wczytać w komunikaty XTB to obstawiam 1.29714-1.29726 na dziś.
Nie mam pozycji na eur/usd więc proszę się nie kierować akurat tym poziomem.
Ja wytrwale czekam na 1.2790. Cierpliwość popłaca...