EUR/USD wątek V
Re: EUR/USD wątek V
Niestety na H4 ilość alternatywnych oznaczeń nie pozwala mi na ich publikację, stąd interwały miesięczny oraz dzienny.
Obstawiam konsolidację
Średnie na dziennym sam poprzedłużałem
Obstawiam konsolidację
Średnie na dziennym sam poprzedłużałem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Na oandzie pat 50 long 50 short
Wydźwięk średnich H4 ewidentnie pro spadkowy.
AUD/USD sygnał sprzedaży na dziennym.
Kabel - układ 3 świec dziennych także pro spadkowy (tu jeszcze sytuacja patowa) - banki mają co ciągnąć
EUR/GBP - testuje kolejny raz sufit
Wydźwięk średnich H4 ewidentnie pro spadkowy.
AUD/USD sygnał sprzedaży na dziennym.
Kabel - układ 3 świec dziennych także pro spadkowy (tu jeszcze sytuacja patowa) - banki mają co ciągnąć
EUR/GBP - testuje kolejny raz sufit
W 2008 podczas kryzysu krążyła prognoza osiągnięcia poziomu 0,9 na EUR/USD
Czy taka sytuacja jest możliwa ?
Popatrzmy
Dokonane zostały teoretycznie 2 testy i mamy 5 falę
Żeglujmy

Czy taka sytuacja jest możliwa ?
Popatrzmy

Dokonane zostały teoretycznie 2 testy i mamy 5 falę
Żeglujmy

Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- roberttheus
- Maniak
tak się kształtuje sytuacja.. po 4 tygodniach wyraźnego spadku mamy tydzień konsoli między 1.30-1.31 wróciliśmy do punktu wyjścia .. bardziej prawdopodobne jest wybicie górą ale nie ma jeszcze sygnałów potwierdzających
windsurfing na falach trendu
Jeszcze moje 5 groszy.
To nie jest zmiana trendu na godzinowym, ale na tygodniowym.
Wczoraj w dzienniku słyszałem, że cieszą się dużym uznaniem fundusze inwestycyjne..... hi,hi. Złoto także jest tanie...
To nie jest zmiana trendu na godzinowym, ale na tygodniowym.
Wczoraj w dzienniku słyszałem, że cieszą się dużym uznaniem fundusze inwestycyjne..... hi,hi. Złoto także jest tanie...
-- Dodano: sob 09-03-2013, 16:10 --Bemowo pisze:Jeszcze moje 5 groszy.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
To by się nawet zgadzało co pisze Cugan. Zaznaczone miejsce na wykresie miesięcznym bardzo często jest miejscem zwrotu na niższych interwałach.
Problemem są fale spadkowe, które raczej nie należą do fal impulsu (nie mam koncepcji na ich oznaczenie), stąd zakładam, że będzie to rozbudowany, a co za tym idzie złożony układ.
Na chwilę obecną zakładam spadki świadczy o tym układ średnich na h4
-- Dodano: ndz 10-03-2013, 12:19 --
Ostatnia aktualizacja meta tradera zawiera błędy więc wykres nie jest przesunięty
Problemem są fale spadkowe, które raczej nie należą do fal impulsu (nie mam koncepcji na ich oznaczenie), stąd zakładam, że będzie to rozbudowany, a co za tym idzie złożony układ.
Na chwilę obecną zakładam spadki świadczy o tym układ średnich na h4
-- Dodano: ndz 10-03-2013, 12:19 --
Ostatnia aktualizacja meta tradera zawiera błędy więc wykres nie jest przesunięty
Bemowo pisze:To by się nawet zgadzało co pisze Cugan. Zaznaczone miejsce na wykresie miesięcznym bardzo często jest miejscem zwrotu na niższych interwałach.
Mała iskra na SP 500 i na edku spadniemy pod dywan. Szkoda tylko, że na tym interwale nie mamy ststystyki. Przynajmniej wiadomo dlaczego ostatnie spadki były stosunkowo niewielkie
I bądź mądry i pisz wiersze. Nie pokonamy średnich - rgr. pokonamy - klin rozszeżający się
-- Dodano: wt 12-03-2013, 17:47 --
Obecnie średnie jako wsparcie
-- Dodano: wt 12-03-2013, 17:47 --
Obecnie średnie jako wsparcie