DayTrading: Piątek 8.03.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013
windsurfing na falach trendu
- ZielonaMgielka
- Maniak
Personalnie bardziej bym obstawial spadki w srednim terminie na tej parze. Nie widze narazie zadnych objawow konca popytu na USD tym bardziej po dzisiejszym NFP ktore prawdopodobnie okaze sie kolejnym pretekstem do wczesniejszego zakonczenia QE.atlanticos pisze:na kiwi wymyśliłem coś takiego z szerokim stopem - co Wy na to? Kiwi ma to do siebie że często buja po kilkadziesiąt pipsów w dwie strony a że spread dodatni to na weekend sobie zostawie - a co mi tam
http://screencast.com/t/ohUP6feoB
no 3-5 pispów dzienni w takie cuda nie wierze bo tak myślą raczej nie doświadczeni albo ze zrobią 1000% jasne odpowiednio zarzadzajac kapitałem to te 30% to max, no wiadomo można trafić i mieć passe i ok ale co z tego apetyt rośnie w miare jedzenia 

zależy kto jak gra i jakie ma cele, to raczej bardzo indywidualna kwestia.
są ludzie co jak sobie dorobią na forexie 1000pln miesięcznie są bardzo szczęśliwi, są tacy co potrzebują dodać do tego zero, albo tacy co chcą mieć 15-30% w skali roku etc etc.
grunt żeby realizować swój plan natomiast z całym szacunkiem ale 30% zwrotu rocznego to jest śmieszne no chyba że ktoś ma milion na depozycie.
to nie jest tak że codziennie jest jakiś pewniak, ale jeśli ktoś umie przepuścić 10 "okazji" (to jest trudniejsze niż przeżywanie straty) i czekać nawet 2 tygodnie na naprawdę dobre 20 minut, to sobie powolutku dojdzie gdzie chce.
natomiast mimo że forex jest dla mnei dodatkiem (jak na razie:P) to gdybym miał uzyskiwać 30% w skali roku to żal byłoby mi czasu na to, ale to moja opinia.
i swoją drogą zależy kto jak gra, są ludzie którzy mają 50% skuteczności a zarabiają, są tacy co mają 70% i tracą, nie ma reguły.
ale ja np gdybym nie miał skuteczności przynajmniej 80% na każde 10 trejdów to w ogóle bym się za real nigdy nie brał.
kwestia dopasowania stylu gry do psychiki.
są ludzie co jak sobie dorobią na forexie 1000pln miesięcznie są bardzo szczęśliwi, są tacy co potrzebują dodać do tego zero, albo tacy co chcą mieć 15-30% w skali roku etc etc.
grunt żeby realizować swój plan natomiast z całym szacunkiem ale 30% zwrotu rocznego to jest śmieszne no chyba że ktoś ma milion na depozycie.
to nie jest tak że codziennie jest jakiś pewniak, ale jeśli ktoś umie przepuścić 10 "okazji" (to jest trudniejsze niż przeżywanie straty) i czekać nawet 2 tygodnie na naprawdę dobre 20 minut, to sobie powolutku dojdzie gdzie chce.
natomiast mimo że forex jest dla mnei dodatkiem (jak na razie:P) to gdybym miał uzyskiwać 30% w skali roku to żal byłoby mi czasu na to, ale to moja opinia.
i swoją drogą zależy kto jak gra, są ludzie którzy mają 50% skuteczności a zarabiają, są tacy co mają 70% i tracą, nie ma reguły.
ale ja np gdybym nie miał skuteczności przynajmniej 80% na każde 10 trejdów to w ogóle bym się za real nigdy nie brał.
kwestia dopasowania stylu gry do psychiki.
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
- ZielonaMgielka
- Maniak
tomek123 pisze:no 3-5 pispów dzienni w takie cuda nie wierze bo tak myślą raczej nie doświadczeni albo ze zrobią 1000% jasne odpowiednio zarzadzajac kapitałem to te 30% to max
Tak samo niedoswiadczeni jak ktos zakladajacy granice 30% na roczny przyrost kapitalu. Nie rozumiem jak mozna tak uogolniac.
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 19:15 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
- atlanticos
- Maniak
30% tak, ale miesięcznie a nie rocznie... rocznie to zrobisz 30% puszczając transakcje w dowolnym kierunku i po prostu czekając... jeśli odpowiednio dobierzesz wolumen to masz pewny zysk...tomek123 pisze:no 3-5 pispów dzienni w takie cuda nie wierze bo tak myślą raczej nie doświadczeni albo ze zrobią 1000% jasne odpowiednio zarzadzajac kapitałem to te 30% to max, no wiadomo można trafić i mieć passe i ok ale co z tego apetyt rośnie w miare jedzenia

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
9 31 trader w UK zarabia 100 tyś fOntów(naprawdę ktoś tak dał w prezentacji?:P) plus bonus xD
Aut viam inveniam aut faciam
wiadomo że są mistrzostwa zdarzają się cudacy którzy akurat wymierza pozycje wysoki lewar max pomyłki 20-30 pipsów i jada potem zwiekszaja pozycje i dokupują, ale nikt wiecznie nie ma passy no chyba że się umiejętnie dostosowuje do rynku i szybko przewiduje
- św. Franciszek
- Stały bywalec
no to Wy macie 30 % rocznie, a ja mam 100-300 % w ciągu m-sca
- atlanticos
- Maniak
ja mam od 7-8 do 10-15% tygodniowo i więcej naprawdę nie potrzebuję... część zysków przeznaczam na powiększanie regularne depo i spokojnie realizuję strategię i staram się panować nad chciwością - narazie się udajeśw. Franciszek pisze:no to Wy macie 30 % rocznie, a ja mam 100-300 % w ciągu m-sca
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz