DayTrading: Piątek 8.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 mar 2013, 00:04

Wzrost
29
56%
Bez zmian
8
15%
Spadek
15
29%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

ForexTig3r pisze:
atlanticos pisze:mój punkt widzenia edka - h4, sądzę że podciągnęli go przed parolami żeby upadek był bardziej bolesny... sporo ludzi już przebukowało lot na L więc chyba o to chodziło ;) ale może się mylę
Jak Ty to wyrysowałeś to ja tego nie wiem, musiałeś siatkę na maxa. zmniejszyć
Dane o 12 zanegowały dalszy mizerny wzrost, potem to spowodowało pułapkową flagę, no a dane już były zabójcze, choć tak przewidywałem to każdy miał nadzieje na wzrosty...

nieważne jak - ważne że nie dałem się w maliny wpuścić ;) jakoś tak wyjątkowo pewny byłem jak nigdy że jeb...ie to wszystko w dół - dltego nawet usdpln spokojnie na 3.15 w górę sobie zagrałem... teraz myśle czy by tu kiwi nie puścic L-ką bo tak mi jakoś podchodzi fajnie z tego poziomu - zaraz dodam wykres
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

niezgodzę się że 30% to max zysku jaki można wyciągnąć rocznie z forex. Pytanie jednak ile z zysku zgarnie broker bo przy długoterminowych trejdach stanowi to jednak dużą część co mnie wk..... jak podatek belki
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
św. Franciszek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: św. Franciszek »

lewar 1:500, jedna transakcja dziennie, zgarnąć 3-5 pipsów, zaczekać do następnej okazji następnego dnia, czynność powtórzyć - w ciągu roku będziecie mieli 1000 % ,wyprzedzając pytanie co jeśli kurs pójdzie w drugą stronę, czy naprawdę w ciągu dnia nie ma jednej czystej sytuacji żeby można było zgarnąć 5 pipsów?

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

roberttheus pisze:narazie 1.30 trzyma ale chyba jednak nie na długo do 1.27 dojedziemy jeśli tak się stanie to będzie realizowany scenariusz umocnienia dolara w długim terminie
gdzie tego hedgea planujesz zdjąc? ;)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

no z tym hedgem się wpierdzieliłem nie ukrywam długo ten long tam sobie posiedzi:))))))))

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

roberttheus pisze:no z tym hedgem się wpierdzieliłem nie ukrywam długo ten long tam sobie posiedzi:))))))))
ja tak kiedys na kablu sie ugotowałem że złapałem dołek - tyle że S-ką :) i miesiac mnie oczy bolaly i zastanawiałem się jak ja to zrobiłem :)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

niestety to była decyzja pod wpływem emocji po euforii na e/u i tak to się własnie konczy....

-- Dodano: pt 08-03-2013, 18:52 --
św. Franciszek pisze:lewar 1:500, jedna transakcja dziennie, zgarnąć 3-5 pipsów, zaczekać do następnej okazji następnego dnia, czynność powtórzyć - w ciągu roku będziecie mieli 1000 % ,wyprzedzając pytanie co jeśli kurs pójdzie w drugą stronę, czy naprawdę w ciągu dnia nie ma jednej czystej sytuacji żeby można było zgarnąć 5 pipsów?
hmmm utopia.... moim zdaniem nie ma zawsze moze wystapic szum i wybicie pozycji + utrata kapitału nieraz nawet mam dziwne podejrzenia że broker wprowadza szum by mnie wybić choćby żeby mi udowodnić że jednak o kilka pipów się pomyliłem i trzeba zgarnąć moją kasę

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

św. Franciszek pisze:lewar 1:500, jedna transakcja dziennie, zgarnąć 3-5 pipsów, zaczekać do następnej okazji następnego dnia, czynność powtórzyć - w ciągu roku będziecie mieli 1000 % ,wyprzedzając pytanie co jeśli kurs pójdzie w drugą stronę, czy naprawdę w ciągu dnia nie ma jednej czystej sytuacji żeby można było zgarnąć 5 pipsów?
roberttheus pisze:nieraz nawet mam dziwne podejrzenia że broker wprowadza szum by mnie wybić choćby żeby mi udowodnić że jednak o kilka pipów się pomyliłem i trzeba zgarnąć moją kasę

LOL... Wy tak na powaznie? :)

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

Nie obraź się ale to jest SF w dłuższej prespektywie, na 10 trejdów masz na bank 3 nieudane, które ci zeżrą zysk. RR przy 3-5 pipsach nie istnieje.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

na kiwi wymyśliłem coś takiego z szerokim stopem - co Wy na to? Kiwi ma to do siebie że często buja po kilkadziesiąt pipsów w dwie strony a że spread dodatni to na weekend sobie zostawie - a co mi tam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Zablokowany