jesteś pewien kabla? już się zbliża do granic z 2010r. ale czy je przekroczy?ForexTig3r pisze:Się pochwalę, ale mogło być zdecydowanie lepiej w tym tygodniu....
-- Dodano: 08 mar 2013, 15:25 --
NA kablu 1.4 na 100% na EDZIU min. 2660 do końca miesiąca.nubi1980 pisze:OK, widać ,że edziu i kabel się pośliznęli i lecą na mordę. Pytanie, jak nisko upadną bo ja osobiście to na kablu jestem na S od 1,50000 i się zastanawiam nad tym wyhamowaniem. jak dojdzie do 1,4950 to zamykam- emocje
DayTrading: Piątek 8.03.2013
Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI
SP500 i DAX S sprzedawanie faktow
i zakoncznie drukowania czas zaczac 

- niemiaszek
- Przyjaciel Forum
nie grać tylko czytać i wyciągać wnioski
EURO-DOLLAR: Traders report fund sales in recent trade, but was 'easy to cover'.
Rate currently trades around $1.2983.
EURO-DOLLAR: Westpac opens a euro short position at $1.3012, with a stop at
$1.3200, with a downside target of $1.27-$1.28. They would add to the trade on a
rally to $1.3100. Friday's FX price action suggests the USD is "in the midst of
a correlation shift that gives it the look and feel of a pro-cyclical growth
currency that responds positively to good US news," Westpac strategist Richard
Franulovich says.
EURO-DOLLAR: CitiFX technical analysts established a euro short on the way down
(at $1.3050), with a stop at $1.3200. "We continue to expect renewed losses
towards the $1.2660 support area and likely lower still," they say.
EURO-DOLLAR: Morgan Stanley posts a warning to over confident euro-dollar bears,
notes that the intraday RSI has moved down into single digits on the break of
$1.2965, suggests that this could signal potential bounce back to allow this
momentum indicator to correct. Rate touched a low of $1.2957, currently around
$1.2972.
EURO-DOLLAR: Traders highlight comment made by Estonian Central bank official
Kaasik that more than one ECB member called for a rate cut. This provided the
added weight to take rate back under $1.3000. Rate has extended lows through
support at $1.2965/60, posting fresh 2013 lows at $1.2957.
ostatnio jak wrzuciłem info o ejku z Morgan Stanley to też pisałem, że to reko a czy się sprawdzi czy nie to inna historia, więc aktualnie to proszę czytać ze zrozumieniem
miłej lekturki

EURO-DOLLAR: Traders report fund sales in recent trade, but was 'easy to cover'.
Rate currently trades around $1.2983.
EURO-DOLLAR: Westpac opens a euro short position at $1.3012, with a stop at
$1.3200, with a downside target of $1.27-$1.28. They would add to the trade on a
rally to $1.3100. Friday's FX price action suggests the USD is "in the midst of
a correlation shift that gives it the look and feel of a pro-cyclical growth
currency that responds positively to good US news," Westpac strategist Richard
Franulovich says.
EURO-DOLLAR: CitiFX technical analysts established a euro short on the way down
(at $1.3050), with a stop at $1.3200. "We continue to expect renewed losses
towards the $1.2660 support area and likely lower still," they say.
EURO-DOLLAR: Morgan Stanley posts a warning to over confident euro-dollar bears,
notes that the intraday RSI has moved down into single digits on the break of
$1.2965, suggests that this could signal potential bounce back to allow this
momentum indicator to correct. Rate touched a low of $1.2957, currently around
$1.2972.
EURO-DOLLAR: Traders highlight comment made by Estonian Central bank official
Kaasik that more than one ECB member called for a rate cut. This provided the
added weight to take rate back under $1.3000. Rate has extended lows through
support at $1.2965/60, posting fresh 2013 lows at $1.2957.
ostatnio jak wrzuciłem info o ejku z Morgan Stanley to też pisałem, że to reko a czy się sprawdzi czy nie to inna historia, więc aktualnie to proszę czytać ze zrozumieniem

miłej lekturki

... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"
handlare pisze:Panowie, jako ze zarobilismy dzisiaj juz co nieco, w portkach zrobilo sie nieco luzniej, emocje opadly, chce zwrocic sie do Panow z takim zapytaniem. W jaki sposob zarzadzacie swoimi zarobionymi pieniedzmi - zostawiacie na rachunku i traktujecie jako depozyt zwiekszajac pozycje, czy raczej wyplacacie co jakis czas zarobiond dudki?
I jeszcze druga sprawa, pomysl dla osob z ograniczonym kapitalem, dysponuje powiedzmy kwota 2000pln. duzo to i malo, sporo do nauki na realnej kasie, malo zeby cos sensownego wyciagnac. Teoretycznie wyglada to niezle, jak jest w praktyce - otoz, trading plan opracowany, przynosi regularne zyski, wszystko mamy obcykane jak nalezy, wejscia, wyjscia itd. no i ladujemy te 2000 kolka na konto brokera, zaczynamy ostroznie co by depo nie topnialo pozycja wartosci powiedzmy 0.08 lota co przy rachunku w pln daje ok 2,5pln za pipsa i jedziemy. kazda zaroniona zlotowke zostawiamy na koncie, nie ma mowy o wyplatach, co kilka setek zwiekszamy pozycje i ciulamy, ciulamy, ciulamy.
Teoretycznie, tak jak pisalem wszystko wyglada elegancko, w praktyce mozna stwierdzic tyle, ze trzymajac sie zasad (r/r, mm itp.) na rynku wytrzymamy bardzo dlugo, gdzie zatem lezy problem, skoro tak malo do szczescia potrzeba?
1 problem jest prosty większość prędzej czy później się napala, zwiększa volumen, przegrywa, potem napala się żeby jak najszybciej odrobić i koło hazardowe gotowe, czyli następny krok to wyczyszczenie, a potem kolejne.
2 poza tym ciułanie ma tą wadę że jak pomylisz się któryś tam raz z kolei to niby nic tma specjalnie nei tracisz ale zaczynasz czuć że zanim zarobisz potrwa za długo, no i przechodzisz do pkt 1:P
ja mam prostą zasadę 50% z miesiąca zostawiam na depo, 20% odkłam na podatek, resztę na życie lub oszczędności.
co miesiąc zwiększam volumen o 10% tego o ile powiększam depozyt.
dla mnie działa, powoli ale działa:)
Jestem na pierwszym roku na dwóch uczelniach, zajecia codziennie od rana do wieczora. Szkoda, że na fx tak niewiele czasu zostaje.laktor pisze:po 15 w piątek?:D oj nie fajnie dobrze że mnie już doktorat tylko został i nie muszę nigdzie siedzieć w tym celu:D
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"
może to akurat dobrze, brak czasu wymusza cierpliwość, jak przez okres studiów dzięki temu nauczysz się po swojemu zarabiać na forexie , to akurat jak skończysz będziesz mógł zdecydować czy idziesz do pracy czy na forex:P
- ForexTig3r
- Maniak
Wczoraj 3 papieże, dziś 3 diabły...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
laktor - czyli psycha, jakiez to proste
dziekuje za rade, 50% zostajd reszta do rozdysponowania.

nowa jakość
Nowy123 pisze:SP500 i DAX S sprzedawanie faktowi zakoncznie drukowania czas zaczac
Muszę przyznać że ładnie to zaplanowali... Ubrali Leszczy na górce i laga w dół.....
Złotko daje radę....
Ostatnio zmieniony 08 mar 2013, 16:03 przez Chris.ldn, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".
są tu lepsi i znacznie bardziej doświadczeni ode mnie także ich lepiej słuchać:P ale nei ma za co- jak mówie, u mnei działa.handlare pisze:laktor - czyli psycha, jakiez to proste![]()
oho szykuje sie znowu większy ruch na edziu h1 ale sygnały mam conajmniej sprzeczne w która strone