DayTrading: Piątek 8.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 mar 2013, 00:04

Wzrost
29
56%
Bez zmian
8
15%
Spadek
15
29%

Liczba głosów: 52

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013

Nieprzeczytany post autor: handlare »

Mpapiez pisze: Teraz na H4 masz trójkę hossy.
czy ta doji na szczycie mozna traktowac jako jedna z trojki...
nowa jakość

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

mój punkt widzenia edka - h4, sądzę że podciągnęli go przed parolami żeby upadek był bardziej bolesny... sporo ludzi już przebukowało lot na L więc chyba o to chodziło ;) ale może się mylę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

handlare pisze:
Mpapiez pisze: Teraz na H4 masz trójkę hossy.
czy ta doji na szczycie mozna traktowac jako jedna z trojki...

Masz wolny wybór.

Ale jak myślisz że wszystkie formacje ci się będą malować jak w książce, to się możesz rozczarować ;).

Swoją drogą to i tak jedynie NFP zadecyduje o kierunku.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Dobra dawać UP bo mi depo klęknie !!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

atlanticos pisze:mój punkt widzenia edka - h4, sądzę że podciągnęli go przed parolami żeby upadek był bardziej bolesny... sporo ludzi już przebukowało lot na L więc chyba o to chodziło ;) ale może się mylę
Jedno ale mam do kanału, że raz jest po knotach raz po korpusach, albo albo, musisz wybrać bo tak to naciągane trochę.
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

podwójne denko było na 1,30 :roll:
eLeczka panowie obowiązuje

Awatar użytkownika
neosb
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: neosb »

klimokrates pisze:
atlanticos pisze:mój punkt widzenia edka - h4, sądzę że podciągnęli go przed parolami żeby upadek był bardziej bolesny... sporo ludzi już przebukowało lot na L więc chyba o to chodziło ;) ale może się mylę
Jedno ale mam do kanału, że raz jest po knotach raz po korpusach, albo albo, musisz wybrać bo tak to naciągane trochę.
też rysuję linie nie zawsze zgodnie z regułami i się sprawdzają, przynajmniej w mojej platformie ;)
"jako to żydzi mieli w zwyczaju powtarzać - lepsze kilo handlu niz 10 kilo roboty"

Awatar użytkownika
klimokrates
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: klimokrates »

neosb pisze:
klimokrates pisze:
też rysuję linie nie zawsze zgodnie z regułami i się sprawdzają, przynajmniej w mojej platformie ;)
Są też ludzie co rysują linie tak żeby wytłumaczyć swoje źle zajęte pozycje ;)
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

Mpapiez pisze: Ale jak myślisz że wszystkie formacje ci się będą malować jak w książce, to się możesz rozczarować ;).
nie mysle tak, tylko po to formacje zostaly opisane azeby nie pozostawiac watpliwosci, jest mozliwosc wlasnej interpretacji ale wtedy nie trzyma sie to kupy, bo co to za zasada, ktora mozna interpretowac na rozne sposoby. a tu chodzi o konkret a nie gdybanie.
nowa jakość

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

klimokrates pisze:

przyjrzyj się uważnie... kanał jest po pierwszych dwóch szczytach i pierwszym dołku po knotach pociągnięty... a kolejne szczyty i dołki tak reagowały na linii kanału... praktycznie żadna świeczka h4 nie zamknęła się poza kanałem - zawsze był test i powrót... jak dla mnie kanał jak najbardziej respektowany przez cenę... na interwale H4 nigdy w punkt nie odbije CI cena - zawsze jest granica błedu, im większy interwał tym większa granica tolerancji zachowania ceny na liniach

wiem jedno...zajmowanie na takim oporze L-ki to proszenie się o kłopoty... już kilka szczytów z L-ką złapałem w swojej "karierze" i na pewno na takiej linii L-ki nie wrzucę tym bardziej jeśli trend wciąż mamy spadkowy a od wczoraj to tylko sobie korektę robimy

co nie zmienia faktu że na parolach odwracam wzrok bo siedzę w usdpln na L i w edku na S :) ha ha - a mamy piątek :) ale raz się żyje... dużo nie zabierze a jak odpali to dac może sporo
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Zablokowany