DayTrading: Piątek 8.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 mar 2013, 00:04

Wzrost
29
56%
Bez zmian
8
15%
Spadek
15
29%

Liczba głosów: 52

Awatar użytkownika
omi7
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 8.03.2013

Nieprzeczytany post autor: omi7 »

klimokrates pisze:Jeśli ci nie przeszkadza to będę takiej nazwy używał, 3 białych papieży !!! ale słyszałem, że teraz murzyna mają wybrać ?! :d
Już ostatnio mieli, wybrali gorzej - Niemca... Ciekawe kto teraz
"Pieniądza nie należy gonić, należy wyjść mu naprzeciw"

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

edek ejek, każdy w swoją stronę, indeks dolara ponownie pnie do góry

w bre trader spread na ejku 0,5 pipsa, na rynku falistym bez fałszywek, w zakresie 30 pips spokojnie można zarabiać

na us500 można grać 0,1 lota :] biorąc pod uwagę że giełdy raczej chodzą do góry, to można w miłej atmosferze rozpocząć przygodę z rynkiem

Awatar użytkownika
Adam
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Adam »

Vanitas Vanitatum pisze:
pr7emo pisze:to ile tam jest średni spread na edku w ciągu dnia :roll:
Nie liczyłem, ale tak na oko to 3-4 ticki (0,3-0,4 pipsa), przy założeniu że mamy środek dnia, intensywny handel, ale żadnych newsów. W czasie newsów potrafią się dziać cuda - spready olbrzymie itp.
Najgorzej jest tuż po godz. 23, wtedy tak jakby handel zamierał i spready potrafią być dobrych kilka pipsów nawet na majorsach.
Nie patrz na to okienko ze spreadem to lipa patrz na całkowity koszt transakcji po zamknięciu a on jest niemały. Mam aliora od dwóch lat i znam temat.Teraz i tak jest trochę lepiej. Ale do scalpu sie nie nadaje przy kosztach brokera 1,5-2 pipów.Niewątpliwą zaletą aliora (dlatego go mam) jest szybki dostęp do gotówki. Jako że od jakiegoś czasu żyje tylko z forexu jest wygodne. Na emeryturę zarabiam u innego brokera z pewnych względów nie w Polsce.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

Adam pisze:Jako że od jakiegoś czasu żyje tylko z forexu jest wygodne. Na emeryturę zarabiam u innego brokera z pewnych względów nie w Polsce.
przyznam ze imponuja mi takie osoby. sam daze do takiej efektywnosci zeby moc poswiecic sie tylko grze. poki co skutecznosc jest zbyt niska zeby wogole o tym myslec. daytrading czy dluzsze terminy?
nowa jakość

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Ale jazda na platformie wszystko mi działa oprócz opcji otwierania i zamykania pozycji ( XE Markets )

Mieliście już tak?

I nie wiem co dalej , a mam otwarte pozycje !!!!!!!!!!
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

Tommy_Boss pisze:Ale jazda na platformie wszystko mi działa oprócz opcji otwierania i zamykania pozycji ( XE Markets )

Mieliście już tak?

mialem kiedys takie sytuacje, byl problem z polaczeniem internetowym, platrorma nie wysylala zlecen, przynajmniej cos takiego bylo napisane. wykres chodzil, tf zmienialy sie jak nalezy.
nowa jakość

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

Tommy_Boss pisze:Ale jazda na platformie wszystko mi działa oprócz opcji otwierania i zamykania pozycji ( XE Markets )

Mieliście już tak?

A nie ma możliwości u tego brokera zmieniać pozycję przez strony internetowe awaryjnie ?

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

obudzili się
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

własnie zamknałem moje selle na edziu z kilkupipsowym zyskiem. znajac moje pokrecone szczesacie teraz zacznie zjezdzac... :)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Trafiłeś :)

Nie no jak zaczną zjeżdżać to ja już nie wiem co może byki uratować...
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Zablokowany