Zlote mysli ...

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Re: Zlote mysli ...

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

gucio pisze:"Jeżeli dużo pracujesz to nie masz czasu na zarabianie pieniędzy"
Mieszkam na wsi i mam w okolicy wielu jegomościów, którzy wyznają tą dewizę. Choć mają dużo czasu, pieniędzy u nich jakby brak. To trochę oderwane od rzeczywistości i pachnie mi tutaj ewidentnie Kiyosakim. 8)

Ja bym dał dwie, jedną do trading planu i SL : "sensowne klęski więcej znaczą niż bezsensowne zwycięstwa".

A drugą, całkiem ogólną, dotyczącą nie tylko fx : "trzeba pracować, pracować i pracować ..." :mrgreen:
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
redart
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: redart »

tyler_durden pisze:
A drugą, całkiem ogólną, dotyczącą nie tylko fx : "trzeba pracować, pracować i pracować ..." :mrgreen:
skoro o pracy to dodam coś od siebie:

"Głupi człowiek pracuje rękami,
mądry pracuje głową,
a sprytny ... kimś innym"

to działa - sprawdziłem każdą fazę :D

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Wahałem się, żeby się nie wplątywać się w bzdurne polemiki, ale zaryzykuje.
Zaczynam od pracy własnymi rekami.
Podaje dwa przypadki (z wielu) , i które potwierdzają, ze praca własnymi rekami jest pożyteczna i zarazem daje satysfakcje, nawet w ciężkich chwilach.

1. Polska:
rzemieślnik, który jako stolarz w moim skromnym kąciku zabudowywał kuchnie, studiował na uniwersytecie. Stwierdził, ze woli Dolomity i jakieś cieple kraje niż klepać uniwersytecka biedę.

2. Niemcy:
Doktorek i docent z renomowanego uniwersytetu (celowo nie podaje nazwy).
Powiedział mi, ze praca dla niego na uni się skończyła. Wymowil.
",Ja pracuje tylko na własny rachunek!"
to był schyłek lat 80--tych minionego tysiąclecia.

Koles składał własnoręcznie pecety.

A teraz konkrety:

Tylko dobry człowiek potrafi stworzyć to, czego na żadnych giełdach nie kupicie. To jest moja myśl.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

testuję ciekawą strategię.. otwieram pozycję w oparciu o odpowiednie sygnały na danej parze, oraz przeciwstawną na parze o wysokiej korelacji.. stopy są w oby dwóch przypadkach identyczne natomiast tp 2x większy.. narazie dość ciekawe rezultaty skrobanka ale na plusie
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
laktor
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: laktor »

tyler_durden pisze:
gucio pisze:"Jeżeli dużo pracujesz to nie masz czasu na zarabianie pieniędzy"
Mieszkam na wsi i mam w okolicy wielu jegomościów, którzy wyznają tą dewizę. Choć mają dużo czasu, pieniędzy u nich jakby brak. To trochę oderwane od rzeczywistości i pachnie mi tutaj ewidentnie Kiyosakim. 8)

Ja bym dał dwie, jedną do trading planu i SL : "sensowne klęski więcej znaczą niż bezsensowne zwycięstwa".

"Jeżeli dużo pracujesz to nie masz czasu na zarabianie pieniędzy"

zamiast bezmyślnie krytykować, wystarczyłoby nawet zrobić rzecz tak banalną jak konsultacja u dr google, choć każdy kto się choć trochę interesuje marketingiem biznesem etc powinien znać autora tego cytatu.

choć najpierw należałoby podać jego DOBRZE przetłumaczoną wersję-

"Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy"

jest nim taki niepozorny pan który się nazywał... John D. Rockefeller

oczywiście te słowa nie mogą być stosowane wprost i bezmyślnie, ale są warte przemyślenia biorąc pod uwagę autora, szczególnie że żaden trader w historii jak na razie nie ma podjazdu do tego pana od Standard Oil jeśli chodzi o osiągnięcia finansowe. Kwestia interpretacji słowa "pracować" przede wszystkim.

a skoro już o Rockefellerze mowa to cytat znacznie lepiej pasujący do złotych myśli przydatnych dla ludzi grających na Forex,

"Największym ograniczeniem w drodze do bogactwa jest sposób myślenia."

tyle ode mnie :wink:
Aut viam inveniam aut faciam
Stultus non serunt, INVENIRE FORO NAVIGANTI

ODPOWIEDZ