tyler_durden pisze:gucio pisze:"Jeżeli dużo pracujesz to nie masz czasu na zarabianie pieniędzy"
Mieszkam na wsi i mam w okolicy wielu jegomościów, którzy wyznają tą dewizę. Choć mają dużo czasu, pieniędzy u nich jakby brak. To trochę oderwane od rzeczywistości i pachnie mi tutaj ewidentnie Kiyosakim.
Ja bym dał dwie, jedną do trading planu i SL : "sensowne klęski więcej znaczą niż bezsensowne zwycięstwa".
A drugą, całkiem ogólną, dotyczącą nie tylko fx : "trzeba pracować, pracować i pracować ..."

"Jeżeli dużo pracujesz to nie masz czasu na zarabianie pieniędzy"
zamiast bezmyślnie krytykować, wystarczyłoby nawet zrobić rzecz tak banalną jak konsultacja u dr google, choć każdy kto się choć trochę interesuje marketingiem biznesem etc powinien znać autora tego cytatu.
choć najpierw należałoby podać jego DOBRZE przetłumaczoną wersję-
"Kto cały czas ciężko pracuje, nie ma czasu zarabiać pieniędzy"
jest nim taki niepozorny pan który się nazywał... John D. Rockefeller
oczywiście te słowa nie mogą być stosowane wprost i bezmyślnie, ale są warte przemyślenia biorąc pod uwagę autora, szczególnie że żaden trader w historii jak na razie nie ma podjazdu do tego pana od Standard Oil jeśli chodzi o osiągnięcia finansowe. Kwestia interpretacji słowa "pracować" przede wszystkim.
a skoro już o Rockefellerze mowa to cytat znacznie lepiej pasujący do złotych myśli przydatnych dla ludzi grających na Forex,
"Największym ograniczeniem w drodze do bogactwa jest sposób myślenia."
tyle ode mnie