DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.
antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 5.02.2013

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

cajto pisze:
antoniZ pisze:Żaba napisałem obszerną odpowiedź ale rozwalili mi neta na chwilkę i wszystko szlag trafił.
W skrócie: edek 1.13150 po rozwaleniu 1.31 miśków. Gdy nastapi pionowo to 1.32 będzie.
Cierpliwość: mam żałobę po stracie SLa na us500. popijam czteropak i myślę nad zemstą 1540-1545.
Cierpliwości mi nie brakuje.
Ale rozsądku to masz zdrowy deficyt...
Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Może napiszesz swoje targety?
Lubię krytykę ale tutaj mam problem jak się odnieść.
Rozsądek...z wiki jak robi gajowy:
"władza umysłu, dzięki której materiał dostarczany mu przez poszczególne zmysły jawi mu się jako jednolity."
Odpowiem:
Obserwuję zachowanie tysięcy użytkowników rynku FX patrząc na jakich poziomach lokuja swoje pieniądze dzięki brokerowi oanda. Jeżeli mam deficyt rozsądku to oni również. Czy ta teza jest prawdziwa ?
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Tak się zastanawiali, a już przesądzone...
http://www.macronext.pl/pl/aktualnosci/ ... 0-i-125-pb
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
jurekszczurek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jurekszczurek »

antoniZ pisze:
cajto pisze:
antoniZ pisze:Żaba napisałem obszerną odpowiedź ale rozwalili mi neta na chwilkę i wszystko szlag trafił.
W skrócie: edek 1.13150 po rozwaleniu 1.31 miśków. Gdy nastapi pionowo to 1.32 będzie.
Cierpliwość: mam żałobę po stracie SLa na us500. popijam czteropak i myślę nad zemstą 1540-1545.
Cierpliwości mi nie brakuje.
Ale rozsądku to masz zdrowy deficyt...
Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Może napiszesz swoje targety?
Lubię krytykę ale tutaj mam problem jak się odnieść.
Rozsądek...z wiki jak robi gajowy:
"władza umysłu, dzięki której materiał dostarczany mu przez poszczególne zmysły jawi mu się jako jednolity."
Odpowiem:
Obserwuję zachowanie tysięcy użytkowników rynku FX patrząc na jakich poziomach lokuja swoje pieniądze dzięki brokerowi oanda. Jeżeli mam deficyt rozsądku to oni również. Czy ta teza jest prawdziwa ?

Antoni to wesoły miś -- Kononowicz z Białegostoka :lol:
w życiu najważniejsze jest szczęście- pieniądze, zdrowie, młodość mieli na "TITANICU" - ja jestem dziecko szczęścia "urodzony w niedzielę" :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

antoniZ pisze: Obserwuję zachowanie tysięcy użytkowników rynku FX patrząc na jakich poziomach lokuja swoje pieniądze dzięki brokerowi oanda. Jeżeli mam deficyt rozsądku to oni również. Czy ta teza jest prawdziwa ?
Jesli dokladasz sie do kupki zlecen detalistow na Oandzie to niestety odpowiedz brzmi Tak :)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

JaqueQ pisze:EJ na następne kilka dni?

Obrazek
No, coś słabo mu to idzie. Więc to jest bardziej prawdopodobne obecnie.
W Japonii odrzucają kandydatury wiceprezesów BOJ, bo chcą zmienić prawo regulujące niezależność banku centralnego
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

JaqueQ - jaka wartość mają linie trendu prowadzone uznaniowo, w dodatku podziurawione jak ser szwajcarski?

antoniZ
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: antoniZ »

speedpips pisze:LECIMY !!!!!!!!!!!
No to lećcie...
HAHAHAHAHAHA !!!!!!!!!!!!!!!
Just trade opposite of what you think, that's the whole secret.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

cajto pisze:JaqueQ - jaka wartość mają linie trendu prowadzone uznaniowo, w dodatku podziurawione jak ser szwajcarski?
Wbrew temu co sugerujesz maja bardzo duza. Zwlaszcza ta ktora zaznaczyl JaqueQ.

http://screencast.com/t/nTdZHJT9IH

Mpapiez

Nieprzeczytany post autor: Mpapiez »

cajto pisze:JaqueQ - jaka wartość mają linie trendu prowadzone uznaniowo, w dodatku podziurawione jak ser szwajcarski?
Oj zdziwiłbyś się.

Pod tym względem podbonie prowadzę LT. Chodzi o to żeby LT miała jak najwięcej miejsc na których zareagowała.

Jaki jest plus ? Dużo wcześniej można reagować na zmiany, lub precyzyjniej wchodzić w trejd. Poza tym ze LT to tak jak z oporami , strefa ważności takiej LT jest uznaniowa, dla mnie bufor dla LT to około 10 pipsów.

-- Dodano: wt 05-03-2013, 17:02 --

EDIT: /// Zapomniałem kompletnie o PMI amerykańców :D zaraz się okaże że RGR zadziła ^^...
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 16:03 przez Mpapiez, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

NA ejku UP na edku down...
Wciąć nic z tego RGR-a
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 05 mar 2013, 16:05 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
subsilver2 趋势线

Zablokowany