Witam
Mam pytanie, Otworzyłem pozycje długą na instrumencie, wczoraj otrzymałem informacje o naliczeniu swapow, po zamknięciu handlu. Przeliczyłem wiec zysk z tytułu dodatnich punków i przed końcem sesji ustawiłem stop loss’a. Dziś rano po otwarciu sesji okazało się że stop loss nie zadziałał po ustawionym limicie i zamknął pozycje z dużo większym „minusem” niż kalkulowałem zysk z punków.
Moje pytanie brzmi dlaczego stop loss nie zadziałał? Czy można zgłaszać reklamacje w DM?
Pozdrawiam
Pytanie - Stop loss nie zamknał po określonym limicie
Re: Pytanie - Stop loss nie zamknał po określonym limicie
wrzuć jakiś screen jak to miało wyglądać. z tego opisu niczego nie mozna byc pewnym poza tym że jesteś zdziwionypolling pisze:Witam
Mam pytanie, Otworzyłem pozycje długą na instrumencie, wczoraj otrzymałem informacje o naliczeniu swapow, po zamknięciu handlu. Przeliczyłem wiec zysk z tytułu dodatnich punków i przed końcem sesji ustawiłem stop loss’a. Dziś rano po otwarciu sesji okazało się że stop loss nie zadziałał po ustawionym limicie i zamknął pozycje z dużo większym „minusem” niż kalkulowałem zysk z punków.
Moje pytanie brzmi dlaczego stop loss nie zadziałał? Czy można zgłaszać reklamacje w DM?
Pozdrawiam

Musisz odróżnić dwie kwestie.polling pisze:Witam
Pozdrawiam
1) Zadziałanie SL
2) Cena po jakiej zlecenie zostało zamknięte
Skoro zlecenie się zamknęło to znaczy że punkt 1 został spełniony. Natomiast punkt drugi należałoby przeanalizować. Zlecenie ma prawo zamknąć się po innej cenie.
Z tego obrazka to też nic się nie da wywnioskować.... Wykres, z naniesioną transakcją.
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
polling poważnie się pytasz? Czy nas testujesz?
Rysunek chyba tłumaczy wiele
Rysunek chyba tłumaczy wiele

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
A luka na otwarciu... Nie chciało mi się na to zerkać ;-)
Czyli tak : Wszystko jest OK.
Czyli tak : Wszystko jest OK.
no tak, brakowało mi nazewnictwa - "luka na otwarciu" teraz to sobie doczytam 
dzieki za odp.

dzieki za odp.