Harmonic trading

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Harmonic trading

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

Witam, chciałbym zaproponować strategię opartą na zniesieniach fibonacciego i * Harmonic Trading

Na dzisiaj przygotowałem 2 wykresy Gbp/Usd M15 i H4

-- Dodano: 06 lut 2013, 20:21 --

Jeszcze jeden wykresik Gbp/Usd M30 . Konsolidacja na poziomach 1,5645 a 1,5665 trwa już bardzo długo aż sam jestem ciekawy w którą stronę nastąpi wybicie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Re: Harmonic trading

gbpusd h4.gif
gbpusd daily.gif
-- Dodano: 09 lut 2013, 19:57 --

Podobno nasdaq daje wcześniejsze sygnały, Rynek mówi sprawdzam i ostatni gasi światło...
nasdaq100 h4.gif
nasdaq100 daily.gif
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor

-- Dodano: 09 lut 2013, 21:32 --

Miedż albo nie mieć, oto jest pytanie.
miedż h4.gif
miedż daily.gif
-- Dodano: 10 lut 2013, 13:13 --

Słodsza strona Forexu...
sugar daily.gif
Na wykresie dziennym cena cukru wyrysowuje potencjalną formację klina zniżkującego. Pomimo tego, że notowania ustanawiają coraz niższe dołki to nie obserwujemy tutaj zdecydowanej przewagi podaży, gdyż po każdym minimum rynek odbija się, zawężając zakres wahań.
Tym samym rośnie tu również prawdopodobieństwo wybicia górą, co zostanie potwierdzone również przez pokonanie oporu 19,16 USD.
Dopiero wtedy droga w rejon 19,73 powinna zostać otwarta.
Natomiast najbliższe wsparcia powinny stanowić zarówno linia poprowadzona po minimach oraz dołek 17,99 USD.
sugar h4.gif
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Kawa rano i w południe...
coffee h4.gif
coffee daily.gif

vipovsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: vipovsky »

podoba mi się podejście oraz metody jakie stosujesz w opracowaniu wykresu. Spora techniczna wiedza. Na pewno czesto będę zaglądał co ciekawego wypatrzyło sprawne oko. Grasz zgodnie z zasadami jakie panują na rynkach więc życzę jedynie szczęścia.

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Sprawdzimy to za kilka dni , ale wydaje mi się, że na miedzi na L będzie można sporo zarobić...
copper daily.gif
-- Dodano: 26 lut 2013, 20:59 --
Chris.ldn pisze:Sprawdzimy to za kilka dni , ale wydaje mi się, że na miedzi na L będzie można sporo zarobić...
copper daily.gif
TP gdzieś w okolicach 8200.....

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Całkiem ciekawie ta miedż wygląda....
copper h4.gif

ODPOWIEDZ