DayTrading: Piątek 1.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 mar 2013, 00:03

Wzrost
21
40%
Bez zmian
7
13%
Spadek
25
47%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 1.03.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

tomek123 pisze:a to że steruja rynkiem to wiem bo bardzo dobrze to widziałem na Gbp/Jpn w marcu 2011 a wiem co widziałem ;)
przestańcie już z tym steruje nie steruje...zacznij grac 0,01% depo za punkt i rynek może Ci naskoczyc bo jak poleci 300 pipsów to zmniejszysz depo o 3% - gwarantuje że jak masz troche pojęcia to prawie żadnej transakcji nie zamkniesz na minusie... tyle że kapital poteżny potrzebny żeby się tak dorobic... wiec albo szybkie odcinanie strat i zabawa na duzym ryzyku albo ryzyko znikome ale kapital potrzebny konkretny... podsumowujac forex to zabawa dla ryzykantów albo krezusów...;)
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

cajto pisze:tomek123 - za comparic.pl:

Morgan Stanley największym przegranym. Wczoraj zaliczył aż 3 Stop Lossy i 500pipsów straty.
Napisany przez Marcin Wenus
26 lutego 2013

Wczorajszy dzień na pewno był ciężki dla wielu traderów, ale to nic w porównaniu z Morgan Stanley.

Bank zaliczył Stop Lossy na większości otwartych pozycji ze swojego globalnego portfela makro:

USD/JPY otwarty po 93,20, TP 100,00 , SL na 91,80.

EUR/JPY otwarty po 123,30, TP na 134,00, SL na 120,70.

EUR/AUD otwarty po 129, TP na 138,00, SL na 1.28.

W sumie straty na 3 pozycjach wyniosły 500 pipsów.

To teraz wyobraź sobie jakie kwoty wrzucił na rynek taki bank - 0.2, 0.5, 2,a może więcej lotów???

Przestań mrauczeć że tylko rynek jest przyczyną Twojej przegranej i weź się za naukę rozumienia tego co na wykresie.
Dziwi mnie trochę, że takie informacje podają do publicznych wiadomości.
Trader prawdopodobnie pożegnał się z posadką :D
nowa jakość

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

i teraz sobie sparwdzicie co wczoraj się działo, jak się cena zachowywała przy łapanych SLach morgana
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

Jakoś w to nie mogę uwierzyć kto by mógł go ograbić no chyba że sam bym go ograbił to bym uwierzył a tak to bardziej rzucony temat na pożarcie dla drobnicy żeby uwierzyli że nie są sami i mogą komuś odebrać $$$ poczekamy do webinaru z dr Świerkiem co powie

handlare
Pasjonat
Pasjonat

tomek123 pisze:Jakoś w to nie mogę uwierzyć kto by mógł go ograbić no chyba że sam bym go ograbił to bym uwierzył a tak to bardziej rzucony temat na pożarcie dla drobnicy żeby uwierzyli że nie są sami i mogą komuś odebrać $$$ poczekamy do webinaru z dr Świerkiem co powie
Spoko spoko, MS nie jest grubasem na rynku, nie trzęsie wszystkimi jak można wnioskować z Twojej wypowiedzi.
Jeżeli w ogóle te informacje sa prawdziwe...
nowa jakość

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

Widzisz tomek, z tobą jest problem bo nie ważne co ci przedstawią, jak mocne dowody to będą - ty i tak będziesz wierzył w swoje teorie, bo to jest wygodne i znosi z ciebie odpowiedzialność za przegrane.
Dopóki tego nie zmienisz, FX nie jest zajeciem dla ciebie

A w ogóle to sie ktos qr..wa zastanowił jak by to miało wyglądac takie łowienie depozytów?!
Przecież nie ma jedności, ja mówie B, ktoś S, ja dam SL tu, ktoś kilkanaście p nizej ktos jeszcze niżej... Zastanówcie się trochę, na co mają polować - na Demo, na 0.2 lota?!
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 19:49 przez cajto, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

niemiaszek - za co mu chwała, jakiś czas temu polecił mi styl inwestowania oparty na równoległym inwestowaniu demo i real, polecam
Money flow.
"pips to the people"

handlare
Pasjonat
Pasjonat

molmomas pisze:niemiaszek - za co mu chwała, jakiś czas temu polecił mi styl inwestowania oparty na równoległym inwestowaniu demo i real, polecam
Czyli wejścia ogarniasz na demo i kopiujesz na real?
Coś o tym wiem, mam dodatkowo demo na aliorze i na edku zrobiłem już 60% w 3 tygodnie, tylko na edku grajac longterm, ani jednego SL!!
A na real, hmm bywa różnie...
nowa jakość

Awatar użytkownika
Seboolek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Seboolek »

A ja mam tego pecha ze na koncie demo mam praktycznie 100% celnych jak do tej pory a na real trace. Irytujące. Wieksza presja po prostu, tak myślę. Ale od poniedziałku planuje odrobić straty na real.
Niech Trend będzie z Tobą

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Seboolek pisze:A ja mam tego pecha ze na koncie demo mam praktycznie 100% celnych jak do tej pory a na real trace. Irytujące. Wieksza presja po prostu, tak myślę. Ale od poniedziałku planuje odrobić straty na real.
może na realu jak już zawrzesz pozycję to ją nerwowo chcesz weryfikować a na demo obserwujesz trejda z przymrużeniem oka
znajdź sobie zajęcie podczas gry na realu o większej wartości emocjonalnej, coś angażującego twoją świadomość w stopniu większym aniżeli obserwacja wykresu, ja kupiłem sobie gierke Call of Duty i tylko zerkam kątem oka na drugi komputer na netbooka, jakby co to klawisz windows i robię modyfikacje transakcji

a to że ostatnio wpierdala***am to już inna bajka, nie będę ci tłumaczył

-- Dodano: pt 01-03-2013, 20:06 --

najczęściej źle się zabezpieczam, daje za wąsko SL-a, albo gram pod dzienny max range i w ogóle nie daje zabezpieczenia, a potem mnie wywożą tak jak po wyborach w Poniedziałek

Zablokowany