DayTrading: Piątek 1.03.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 02 mar 2013, 00:03

Wzrost
21
40%
Bez zmian
7
13%
Spadek
25
47%

Liczba głosów: 53

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Piątek 1.03.2013

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

tomek123 pisze:Gorzej jak się każdy wyuczy zagrań małe SL to rynek nic innego nie zrobi jak zacznie się stagnacja bo nikt tym rynkiem nie poruszy gdzie jest słowo klucz wiecznie głupi nie będą przychodzić i grać bez SL bo tak ktoś powiedział ;) a nagonka na forex to wszedzie jest ostatnio wchodze na strone z horoskopem i widze nagonke od brokera co to ma na celu czy Ci co sie dorobili pootwierali konta brokerskie maja wglad i jada po biednych nieświadomych ludziach ;)

MOze się mylę ale ci "nieswiadomi ludzie" to raczej kropla w morzu i oni tym rynkiem i tak nie ruszają..
jest pipnie

tomek123
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tomek123 »

a to są widzą wszystko każdy mój ruch ile mam kasy na koncie itd czego szukam w necie do czego to doszło pełna kontrola wczoraj się pieknie na SP500 zapakowałem dokupiłem dzisiaj i mnie wymiotło a tu się nigdy nie myliłem dodał ze w sell
Rynkiem ruszaja dobrze o tym wiem gdybym wygrał w totak bym wam to udowodnił kupując pozycje zreszta w sumie 1 mln to nic wielkiego teraz tylko obserwuje tego pierwszego w rankingu zulu pytanie kiedy i jak po nim pojada tzn nie po nim ale po 9680 nieświadomych odbiorców 17 mln $ i tych którzy obserwują nie grając ;)
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 19:22 przez tomek123, łącznie zmieniany 1 raz.

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

tomek123 pisze:a nagonka na forex to wszedzie jest ostatnio wchodze na strone z horoskopem i widze nagonke od brokera
Banery na waiększości stron dostosowane są do preferencji użytkownika, jeżeli większość czasu poświęcasz na korzystanie ze stron o tematyce giłda, forex i inne takie duperel to po pewnym czasie na stronie z gołymi babami też zaczną wyskakiwać banery z forexem. Tak jest to skonstruowane.
nowa jakość

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

U J m5 = SP500 m5

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

BOCZEK pisze:na jamniki na m5 formacja AB=CD, wiec może być i zaraz korekta, albo cos innego

atlatnicos, a przy skalpowaniu co, odarzu stawiasz TP na +5 pipek bez SL a o zajeciu pozycji czy L czy S decyduje kostka do gry (parzyste L, nie parzyste S) ??

no co Ty - skalpuje tylko na 127,2 i 161.8 fibo fale na m1 i m5 dłuższe niż 20 pipsów i najlepiej jeśli zniesienie na którym skalpuje pokrywa się z jakims lokalnym dolkiem lub gorka... wlaczam i wylaczam z reki... +2,3 pipki i nie interesuje mnie czy poleci +20 - czekam na nastepna okazje... i to samo przy stracie -7 pipek i niewazne czy potem wroci czy nie - przy 7 pipsach na minusie wylaczam transakcje... skutecznosc w granicach 90% - czego chciec wiecej? zlecen oczekujacych, TP oraz SL nie uzywam bo uwazam ze im mniej wie broker na temat tego gdzie moze mnie zaskoczyc tym lepiej dla mnie... mysle teraz o takiej samej zabawie na ECN - i chyba sie skusze, przynajmniej na probe
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

handlare pisze: Banery na waiększości stron dostosowane są do preferencji użytkownika, jeżeli większość czasu poświęcasz na korzystanie ze stron o tematyce giłda, forex i inne takie duperel to po pewnym czasie na stronie z gołymi babami też zaczną wyskakiwać banery z forexem. Tak jest to skonstruowane.
Odwieczna wojna trwa, ja uzywam ad-blokerów i innych dodatków do Opery zeby te reklamy ograniczyc ale ci cwaniacy wykrywają ze blokuję reklamy i blokuja całą stronę ! jednoczesnie informując ze mam niewlasciwie skonfigurowaną przeglądarkę i muszę usunąc to i owo .... syzyfowa praca :(
jest pipnie

tomek123
Gaduła
Gaduła

a to że steruja rynkiem to wiem bo bardzo dobrze to widziałem na Gbp/Jpn w marcu 2011 a wiem co widziałem ;)

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

drulaka pisze:
handlare pisze: Banery na waiększości stron dostosowane są do preferencji użytkownika, jeżeli większość czasu poświęcasz na korzystanie ze stron o tematyce giłda, forex i inne takie duperel to po pewnym czasie na stronie z gołymi babami też zaczną wyskakiwać banery z forexem. Tak jest to skonstruowane.
Odwieczna wojna trwa, ja uzywam ad-blokerów i innych dodatków do Opery zeby te reklamy ograniczyc ale ci cwaniacy wykrywają ze blokuję reklamy i blokuja całą stronę ! jednoczesnie informując ze mam niewlasciwie skonfigurowaną przeglądarkę i muszę usunąc to i owo .... syzyfowa praca :(
A ja w sumie w to wbijam :) Tak jak mówisz, nie da się tego uniknąć.....
nowa jakość

tomek123
Gaduła
Gaduła

jak oni widza SL i konta jak ich ograbić to nie wystarczy znać ruch do przodu 3,4 pipsy to się można wykończyć zreszta kiedyś się pomylisz nie bedziesz miał SL i wyciety ;)

Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cajto »

tomek123 - za comparic.pl:

Morgan Stanley największym przegranym. Wczoraj zaliczył aż 3 Stop Lossy i 500pipsów straty.
Napisany przez Marcin Wenus
26 lutego 2013

Wczorajszy dzień na pewno był ciężki dla wielu traderów, ale to nic w porównaniu z Morgan Stanley.

Bank zaliczył Stop Lossy na większości otwartych pozycji ze swojego globalnego portfela makro:

USD/JPY otwarty po 93,20, TP 100,00 , SL na 91,80.

EUR/JPY otwarty po 123,30, TP na 134,00, SL na 120,70.

EUR/AUD otwarty po 129, TP na 138,00, SL na 1.28.

W sumie straty na 3 pozycjach wyniosły 500 pipsów.

To teraz wyobraź sobie jakie kwoty wrzucił na rynek taki bank - 0.2, 0.5, 2,a może więcej lotów???

Przestań mrauczeć że tylko rynek jest przyczyną Twojej przegranej i weź się za naukę rozumienia tego co na wykresie.

Zablokowany