DayTrading: Czwartek 28.02.2013
Re: DayTrading: Czwartek 28.02.2013
chciałbym pokazać ciekawą sytuację na złotku.
Wczoraj, bądź przedwcoraj dyskutowaliśmy o wzrostach na złocie i ja akurat obstawiałem klina spadkowego,
niemniej jednak rynek znowu zaskoczył fałszywym wybiciem, i na załączonym wykresie widać fajnie jak wydymali inwestorów "że niby wzrasta " a tu bęc...
Wczoraj, bądź przedwcoraj dyskutowaliśmy o wzrostach na złocie i ja akurat obstawiałem klina spadkowego,
niemniej jednak rynek znowu zaskoczył fałszywym wybiciem, i na załączonym wykresie widać fajnie jak wydymali inwestorów "że niby wzrasta " a tu bęc...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
dawac tego retesta na E J
czas przyknac S bo odbie szykuja

- zastapmnie
- Pasjonat
ponieważ siedzę w longach dość wysoko ponad obecnymi poziomami, nie jestem zbyt obiektywny:)
15160 to był pierwszy z poprzednich godzin;
pod nim jest mocniejszy w rejonie 37-49, następny w okolicach 1520, kolejny na 15090 i tam wolałbym, żeby się odbili - bo tam przechodzi linia klina, który na h4 jest teraz dość widoczny
jak puści, to zjazd minimum o 140 pipsów - zasięg klina
ale może nie puści:)
choć w przyszłym tygodniu przewidywane jest ogłoszenie kolejnego luzowania - o 25 mld funtów
15160 to był pierwszy z poprzednich godzin;
pod nim jest mocniejszy w rejonie 37-49, następny w okolicach 1520, kolejny na 15090 i tam wolałbym, żeby się odbili - bo tam przechodzi linia klina, który na h4 jest teraz dość widoczny
jak puści, to zjazd minimum o 140 pipsów - zasięg klina
ale może nie puści:)
choć w przyszłym tygodniu przewidywane jest ogłoszenie kolejnego luzowania - o 25 mld funtów
Staram się przetrzymywać straty i ciąć zyski, bo tak podobno robi większość, która przecież nie może się mylić...
niemieszek
na czarnym złocie powoli dochodzi do poziomu 92, przebije go tym razem czy zamykać, jakie dzisiaj Twoje prognozy?
na czarnym złocie powoli dochodzi do poziomu 92, przebije go tym razem czy zamykać, jakie dzisiaj Twoje prognozy?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
- ForexTig3r
- Maniak
Oglądaliście spotkanie analityczne
Też to wczoraj zauważałem, wybicie oporu i down again 

Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, 11:13 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线
pamietac o rewizji PKB danych 

Nowy123 pisze:pamietac o rewizji PKB danych
o której?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...
EURUSD CZAS +1H
-Wygrywa tylko ten kto ma jasno określony cel i nieodparte pragnienie aby go osiągnąć.
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
-Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz szuka sposobu jak wyleczyć odniesione straty.
-"zwycięstwo to nie wszystko, a zaledwie część wszystkiego"
- ForexTig3r
- Maniak
Zrób poprawnie żebym wiedział...cajto pisze:Na pierwszym screenie Fibo jest rozciągnięte na opak - korekta sięgnęła 61.8, a nie 38.2.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线
subsilver2 趋势线