Trading oparty na PA i grze z trendem.
Re: Trading oparty na PA i grze z trendem.
Oto czemu uzywam sl 70 pips zamiast SL tuz powyzej swiecy wejscia.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Własnie pozamykałem wszsytkie 3 transakcje. Jakos niepodoba mi sie to kiszenie na tych poziomach. Mam nadzieje ze nie bede załował.rafmax pisze:Moze sprobujemy sie "odegrac"... Setup EJ oraz UJ
Edit: TP2 na UJ 90,25 ->204 PIPS.
UJ 2* -11 = -22
EJ -29
RAZEM -53
Wejscie AU. Z druga czescia czekam na mocniejsze potwierdzenie z h1.
według mnie lepiej było właśnie wejść po tym fałszym przebiciu, na tym fajnym poziomie,mógł to być swietny setup bez stresu, a tak tyle godzin w stresierafmax pisze:Oto czemu uzywam sl 70 pips zamiast SL tuz powyzej swiecy wejscia.

Wiem, że łatwo się pisze po fakcie ale takich miejsc jak znalazłeś trzeba szukać a wchodzić właśnie po takim fałszym przebiciu, zero stresu od razu praktycznie na plus wychodzisz i depo się powiększa

pzdr
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz
Wiem dokładnie co masz na mysli i uwierz mi staram sie czesto tak robic. Tylko ze czasami cena robi fake out kilka razy na danym S/R. Np w sytuacji ktora sie posłuzyłem były chyba 4 takie fałszywki a na ktoras trzeba sie zdecydowac i zagrac. Wiem ze ten engulf z H1 był idealny do zajecia pozycji ale rownie dobrze mogł on sie nie wyrysowac a cena wczesniej mogła pojsc nizej po wczesniejszych "fejkach". Przerabiałem takie wejscia chyba na milion sposobow i mysle ze ten system zajmowania pozycji wraz z sl wydaje mi sie najbardziej skuteczny, chociaz pewnie sie myle
Dzieki za opinie 

To jednak była chyba zła decyzja, rynek po marazmie zawrocił na południe i mogłem wyjsc cn na 0. Coz...rafmax pisze:Własnie pozamykałem wszsytkie 3 transakcje. Jakos niepodoba mi sie to kiszenie na tych poziomach. Mam nadzieje ze nie bede załował.rafmax pisze:Moze sprobujemy sie "odegrac"... Setup EJ oraz UJ
Edit: TP2 na UJ 90,25 ->204 PIPS.
UJ 2* -11 = -22
EJ -29
RAZEM -53
EDIT: to nie była zła decyzja, to była prawdopodobnie najgorsza decyzja tego tygodnia

Druga pozycja zamknieta +67rafmax pisze:rafmax pisze:rafmax pisze:EA na celowniku...
Pierwsze zlecenie otwarte. Z drugim czekam na bardziej czytelne potwierdzenie ze strony PA.
Edit: dołozony drugi sell po zamknieciu swiecy h1.
Pierwsza czesc zlecenia zamknieta.
+56
Druga na BE+2.
Razem +123
Wejscie CHF/PLN na mniejszej pozycji.
EG wejscie jedna pozycja. Z druga poki co sie wstrzymuje.
Wejscie GU.