Błądzi człowiek, póki dąży.
Re: Błądzi człowiek, póki dąży.
No i stało się dwa tygodnie temu osiągnąłem 100% kwoty z którą zaczynałem pisać ten dziennik. Zgodnie z założeniem w tamtym tygodniu zacząłem grać podwójną stawką (0.2 lota), efekt poniżej
.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Olej wszystko! Gap się w wykres aż zrozumiesz po co się na niego tyle gapiłeś.
Ale nie przejmuje się, mam kilka asów w rękawie które myślę że do jutra zamknę:
- ZielonaMgielka
- Maniak
W sumie to 0.7 lota na shortach USD. Jesli dolar zacznie sie umacniac do w mig zaliczysz MC. Policzylem ze Twoj ogolny margines bledu wynosi tylko 50 pipsow wiec na Twoim miejscu bym sie troche zaczal martwic bo jesli risk-off wroci to po parudziesieciu pipsach obsuwy bedziesz goly i wesoly. ...... Tak zerknalem drugi raz i wydaje mi sie ze nie zauwazylem slonia w sypialni... jesli ta ostatnia liczba to aktualny profit to sytuacja ma sie duzo duzo lepiej.....
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Stratny z tych pozycji nie wyjdę najwyżej zamknę je z małym plusem, cały czas czuwam.
Tak ostatnia pozycja to profit
Tak ostatnia pozycja to profit

EURUSD buy już zamknięty +93 pipsy
Witam wszystkich czas na kolejny update.
Mimo asów w rękawie o których pisałem ponad miesiąc temu/parę postów wyżej i tak uwaliłem depozyt do 30%. Trochę się podłamałem ale wtedy jeszcze nie wiedziałem że zaczyna się tworzyć oRGR krzywej mojego depo
w tej chwili mam 166% depozytu początkowego. Czy wyjdę w najbliższym czasie z tej konsolidacji? Otóż nie. Kiedy moje depo zaliczało kolejne LL na mieście była wyprzedaż oleju do głowy wiec się przeszedłem. Efektem jest decyzja o cotygodniowym wypłacaniu i odkładaniu wszystkiego co ugram powyżej 100% zaczynając od teraz, czyli w przyszłym tygodniu startuje mając tylko 100%. Jeśli łącznie wypłacę 100% podnoszę stawkę do 0,2 lota itd.
Aha dalej gram w oparciu o świece, LT/SR/SD i dywergencje.
Wkrótce kolejny update.
Pozdrawiam.
Mimo asów w rękawie o których pisałem ponad miesiąc temu/parę postów wyżej i tak uwaliłem depozyt do 30%. Trochę się podłamałem ale wtedy jeszcze nie wiedziałem że zaczyna się tworzyć oRGR krzywej mojego depo

Aha dalej gram w oparciu o świece, LT/SR/SD i dywergencje.
Wkrótce kolejny update.
Pozdrawiam.
Ok, czas na małą spowiedź... Przez ostatnie 2 miesiące fundowałem sobie dość kosztowną lekcję pokory, zamiast jak napisałem wypłacić kasę to dopłaciłem i to nie raz a dwa razy. Nie bardzo mam ochotę opisywać co się w tym czasie działo ale efekt widać na załączonym obrazku, zamieszczam ten incydent tylko po to aby zachować spójność dziennika i ku przestrodze wszystkim raptusom.
Wracam do gry z depo około 450GBP stawka 0.1 lota. Pozbyłem sie wszystkich wskaźników zostaje ja i wykres. Wracam do wcześniejszej formy prowadzenia dziennika czyli będę zamieszczał wszystkie wejścia, liczę na waszą krytykę.
Wracam do gry z depo około 450GBP stawka 0.1 lota. Pozbyłem sie wszystkich wskaźników zostaje ja i wykres. Wracam do wcześniejszej formy prowadzenia dziennika czyli będę zamieszczał wszystkie wejścia, liczę na waszą krytykę.
Wejście sprzed dwóch godzin EURUSD long 1.31340 z SL 20 pipsów
daytrading czy cos innego?
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.
Tak chociaż zdarza mi sie się (ostatnio bardzo rzadko) że zamykam pozycje dzień później.