DayTrading: Środa 27.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 lut 2013, 23:05

Wzrost
25
51%
Bez zmian
6
12%
Spadek
18
37%

Liczba głosów: 49

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Środa 27.02.2013

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Wsparcie niby mocne, dlatego tak czekamy, ale tak na dobre wzrosty to raczej bym nie liczył.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ForexTig3r pisze:quote="pr7emo"]ote="ForexTig3r"]JA byłem na Mamie w ten czas.
też widziałem, dzieci odżywiały się czereśniami, warto wydać kasę na takie coś[/quote]
A dzisiaj już nie czereśniami tylko GMO :?: :D
W kinie czy na ekranie komputera to oglądałeś :?:
Ja chodzę w piątki i w soboty, ale jakoś nie wzbudził ten film mojego zaufania, nie chciałem żałować jak po Les Mirables :D
NA pewno nie warto pójść na żaden Polski Film.
Nowy123 pisze:pisalem by zamykac te S na E J
SP500 ciagna w gore a UJ koleruje z SP500 co nie co i NIKKIE futy w gore wiec skosne ja kta kzamknie sie USA to moga namieszac na E J i UJquote]
Umówmy się, że od dziś komentujesz każde moje wejście jak się pochwalę, ok ?
Nowy123 pisze:quote="szczudlo6"]
Nowy123 pisze:pisalem by zamykac te S na E J
SP500 ciagna w gore a UJ koleruje z SP500 co nie co i NIKKIE futy w gore wiec skosne ja kta kzamknie sie USA to moga namieszac na E J i UJ
przewidujesz 121,15 na EJku?
jest taka opcja na Skosnych sesji jesli USa wytrzyma na tych poziomach a nie bedze po zamknieciu UE opadac
wybicie z trojkata w gore i retest do trojkata i powinni zrobic i jesli nie falszywe bedzie to 122 25 nawet zrobic - 123
Na tym wykresie jeszcze mi nie przebiło trójkąta.
Do górnej dolnego kanału wcześniej wybitego to max. 123 :?: to by było z AT kompletnie nie logiczne bo oznaczało by naprawdę mocne wzrosty.[/quote]

to nie mialo brzmiec jak komentarz tylko dobra rada patrzac na SP500 i U J nic wiecej bys kasowal zyski jak jeszcze miales i sie ukladal pod L a c odo kompletnie nie logicznego AT ;) coz wszyscy licza juz na 117 i na spadki a ja sie nie zdziwie jak nam zrobia psikusa ;) patrzac na SP500 jesli np przejda opory

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

handlare pisze:Wszystko co ma euro w koronie sugeruje wzrosty: usd, gbp, jpy

Bardzo interesujące miejsce na D1 dla eur/jpy
Za chwilę powiecie - trójkąt H1-H4 - a ja wam powiem żebyście sie tym nie sugerowali ;)
Heh, zależy jak kto patrzy...
Tak tępo tylko na wykres spojrzeć to rzeczywiście, ale jak się jest na bieżąco na rynku widzi fundamenty i widzi ruchy na małych interwałach to widać to już inaczej.
NA kablu przecież zapowiada się QE o dodatkowe 25, więc dolar będzie zyskiwał, poza tym lepiej patrzeć pod aktualny trend.

Bo ja się ustawiam pod większe zyski, ale fakt sam to chciałem zamknąć, jeszcze jak Ty daleś komentarz to w ogóle nie wiem czemu tego nie zrobiłem. Mogłem chociaż zamknąć i potem ponownie tam otworzyć.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

ForexTig3r pisze:NA kablu przecież zapowiada się QE o dodatkowe 25, więc dolar będzie zyskiwał, poza tym lepiej patrzeć pod aktualny trend.
Piszę o eur/gbp ;)

I masz rację, patrzę tępo na wykres, im prościej tym skuteczniej. Jestem prostym człowiekiem i nie lubię bez sensu utrudniać sobie zadań.
Czy przyniesie to oczekiwany profit zobaczymy wkrótce.
nowa jakość

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Ja także, ale trochę inaczej, patrzę pod grę, a nie czysto teoretycznie.
Wcześniej mówiłem 1.42 min, 1.5/1.6 cel, ale szło to mizernie, a spadki teraz obfite, ciężko sobie wyobrazić aby miały znow być mocne wzrosty po sytuacji we Włoszech i tym co czeka Europę.
NA tej podstawie i patrząc na MN1, rok 2000/2001 to raczej mówię na ten moment, iż potrójny szczyt mieliśmy i chyba zmierzamy do 1.000
@Nowy123 Tak, czy siak pozycję jakoś tak trudno teraz zajmować, także...

Jeszcze ten fakt, że wszyscy walczyli na osłabienie, a EU jakby nigdy nic jako jedyni cieszyli się z umocnienia. Coś jest tutaj na rzeczy Evil :evil:

Tak samo przekonująco mogę się wypowiadać w obie strony, nie ma to znaczenia gdzie podąży kurs jak się nie gra długoterminowo.
Przy 1.2 to miało sens a teraz taki moment, że ani na dołkach nie jesteśĶy ani na szczytach. Nie jest wiadome, gdzie podąży kurs.
Te spadki są na tyle mocne, że nie wiem co by musiało się wydarzyć abyśmy poszli do gór, ale na pewno coś mocnego.
Ostatnio zmieniony 27 lut 2013, 20:11 przez ForexTig3r, łącznie zmieniany 1 raz.
subsilver2 趋势线

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

edek dziś już raczej nic nie pokaże (ruchy<20 p.), Japonia w nocy wojowała z kursem, Nikkei wyłamał się na spadek do 2: w Azji, a teraz okazuje się że najbardziej spadł na świecie, mieli duży wzrost w "dłuższym terminie" a więc nic się takiego nie stało
myślę że dziś jest takim przysłowiowym "Poniedziałkiem" a jutro zauważymy większy ruch
jak ostygną nastroje po Włoszech w ramach przekonania o negatywnym wyborze (jutro dane z Francji, CPI strefy euro i Chicago PMI) to powinno wszystko zacząć się obracać wokół Berlusconiego i jego pozytywnych intencji, jeśli wyrazi dobrą dla rynków wolę utworzenia w krótkim okresie rządu lub chociaż kontynuowania polityki Montiego z wdrażaniem reform to rynki odetchną na wzrost i pojawią się werbalne sygnały o wychodzeniu z kryzysu
nie widzę powodów do spadków na giełdach pomijając sytuację polityczną we Włoszech

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

ForexTig3r pisze:Ja także, ale trochę inaczej, patrzę pod grę, a nie czysto teoretycznie.
Wcześniej mówiłem 1.42 min, 1.5/1.6 cel, ale szło to mizernie, a spadki teraz obfite, ciężko sobie wyobrazić aby miały znow być mocne wzrosty po sytuacji we Włoszech i tym co czeka Europę.
NA tej podstawie i patrząc na MN1, rok 2000/2001 to raczej mówię na ten moment, iż potrójny szczyt mieliśmy i chyba zmierzamy do 1.000
@Nowy123 Tak, czy siak pozycję jakoś tak trudno teraz zajmować, także

A co takiego czeka Europę????
windsurfing na falach trendu

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

EJ
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

wlasnie GOLDMany probuja wybic sie na E J :)

120 70 jak maja z SL na 117 :)

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

Nowy123 pisze:wlasnie GOLDMany probuja wybic sie na E J :)

120 70 jak maja z SL na 117 :)
jak pojadą do góry to Goldman is Good Man :d

Zablokowany