WOODIE CCI by MajorGC

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: WOODIE CCI by MajorGC

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

We 53
i niestety zaraz po zajeciu pozycji swieczka zmienila kompletnie kierunek.
Jak widac na screenie sygnal byl dobry, ale sie spieprzyl.
we 53.gif
Niestety pozycja zamknieta na -11pipsow.
we 53 zamkniete.gif
nie lubie takich sytuacji bo wystarczylo 20sec poczekac i bym tej pozycji nie zajal. To jest cos czego akurat w woodiem nie lubie.

Cena po otarciu sie o moje SL powraca do gory. Takich akcji jeszcze bardziej nie lubie... :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Cholera, przelaczajac sie miedzy oknami, niechcacy otworzylem zlecenie na GBPJPY :/
we 54 omylkowo.gif
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

MajorGC pisze:Niestety sygnal, ktory upatrzylem przepuscilem, bo nie uwiezylem w jego mozliwosc spelnienia sie. A jednak dalby okolo 30pipsow zysku.
No nic, moze jeszcze cos dzisiaj sie pojawi, jak nie to jutro tez wieczor.
przepuszczony.gif
Major, trochę nie ładnie. Upatrzyłeś sobie sygnał, czyli czekałeś na niego, spełniły się warunki a nie zagrałeś. Przez coś takiego nawet zyskowny system zaczyna tracić.

Pozdro

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:
MajorGC pisze:Niestety sygnal, ktory upatrzylem przepuscilem, bo nie uwiezylem w jego mozliwosc spelnienia sie. A jednak dalby okolo 30pipsow zysku.
No nic, moze jeszcze cos dzisiaj sie pojawi, jak nie to jutro tez wieczor.
przepuszczony.gif
Major, trochę nie ładnie. Upatrzyłeś sobie sygnał, czyli czekałeś na niego, spełniły się warunki a nie zagrałeś. Przez coś takiego nawet zyskowny system zaczyna tracić.

Pozdro
Wiem, to jest troche zwiazane z tym ze nie czuje sie pewnie jeszcze na tej parze. Chociaz z drugiej strony powinienem zmienic nastawienie. Jest sygnal to zagrywam. Do tego jeszcze glupia sytuacja z ostatnia pozycja, gdzie klikajac z okna na okno otworzylem niechacy zlecenie, bo mialem otwarte okno zlecenia i za daleko mycha zajechalem. Ale pozycja poki co zyskowna i szczesliwie w dobrym kierunku otwarta :shock:

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

heh, mialo ostatnio to samo po serii strat i mimo ze zakladalem ze cena pojdzie w danym kierunku to zabraklo decyzji, jak by lęk. wtedy najlepiej zrobic malą przerwe, pyknac kilka zyskownych zagran małą pozycją i mozna wracac :)

Moge dac przyklad nawet z dzisiaj, wlazlem na edku po 1.3214 sella i wiedzialem ze pocisniemy nizej bo na weekly jeszcze troche brakowalo, tak wlasnie z 50 pipsow, nie wiem, moze bylem zmeczony moze cos ale wyszedlem po kilku pipach zysku zamiast czekac tak jak sobie z gory zaplanowalem...

albo druga wtopa... wlazlem na kablu dzisiaj po 1.5266 sella i w ciagu 10 minut mialem 50 pip na plusie prawie i co? nie zamknalem i zlapalem be na + 1 :) kiepski tydzien... do tego brok zaczal leciec w kulki.

powodzenia MajorGC. nie wolno sie poddawac. :)

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

we 54 zamkniete.gif
No i kolejny SL dzisiaj. Niestety chwile pozycja ladnie wygladala i sie pokitralo. Wrocilem do stanu sprzed przedwczoraj. Czyli ladna pozycja na 27 pipsow dzisiaj skasowana dwoma pozycjami plus koszta pozycji.

overall

Nieprzeczytany post autor: overall »

MajorGC pisze:
we 54 zamkniete.gif
No i kolejny SL dzisiaj. Niestety chwile pozycja ladnie wygladala i sie pokitralo. Wrocilem do stanu sprzed przedwczoraj. Czyli ladna pozycja na 27 pipsow dzisiaj skasowana dwoma pozycjami plus koszta pozycji.

z takim spreadem o tej porze (u mnie w tej chwili 10 pipsow), na tej parze i do tego m5 ? to raczej nie jest dobry pomysl.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Ja mam spread max 2 pipsy. Te pary sa idealne na ta godzine, bo maja duzo wieksza zmiennosc niz EURUSD na ktorym poprostu wieje nuda i sygnaly sa falszowane co swieczka.

Do k. nedzy to jakas magia dzisiaj. Sprawdzam cos szukam i zawiecha na kompie nagle slysze "puk" i patrze otwarlo sie zlecenie. Tym razem na sell i nim zdazylem cos zrobic juz jestem -5pips a nawet nie zobaczylem okna zlecenia.
we 55.gif
Jakis przykry dzien dzisiaj mam. Rozumie jeszcze miec jakas przypadkowa pozycje raz, ale k***a dwa razy w ciagu jednego wieczora to juz naprawde jakis pieprzony pech jest. I zeby chociaz w dobrym kierunku to oczywiscie tak sie nie moze nigdy zdazyc.

-12pipsow.
we 55 zamkniete.gif
W ciagu jednego dnia -35 pipsow to grubo powyzej tego co dopuszcza moj system.

Jeszcze perfidnie cena odbila sie od mojego SL i powedrowala spowrotem do miejsca gdzie zajalem pozycje.

Czy naprawde
ktos mnie tam na gorze nie lubi.gif
?

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Dzisiaj wejscie wedlug zaznaczonego na rysunku :)
we 56.gif
Kolejna stratna pozycja. Zaczyna mnie to troche dolowac...

SL -11 pipsow.
we 56 zamkniete.gif

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny sygnal na EURJPY
we 57.gif
Kolejny SL
-11 pipsow.

Kompletne G.
5c z rzedu SL. Cofam sie coraz to szybciej...
we 57 zamkniete.gif
Ja mam naprawde jakiegos pieprzonego pecha. Poraz kolejny w tym tygodniu cena odbila sie od mojego SL i wrocila do zamierzonego kierunku.

ODPOWIEDZ