Trading by Gordon

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Gordon
Uczestnik
Uczestnik

Trading by Gordon

Nieprzeczytany post autor: Gordon »

Witam. Mam 19 lat, Forexem interesuję się od stycznia tego roku. Jak narazie było sporo godzin przesiedzonych przed wykresami i przerobione kilka książek i poradników. Zakładam ten temat żeby moje działania na forexie były uporządkowane i zdyscyplinowane. Liczę na dużo wskazówek, porad oraz na liczną krytykę moich działań. Let's get started! :lol:

Mój system:
Rynki: eur/usd , gbp/usd , eur/jpy
Maksymalne ryzyko 2%
R:R 1:1
Short na oporach, Long na wsparciach.
Wykresy M1,M5.
Kapitał początkowy 1000zł
Stawka początkowa 0.05
Gra oczywiście z trendem.

Pozdrawiam :564:

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Re: Trading by Gordon

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Co ostatnio tyle takich młodziaków się pojawiło na tym forum :D?

Powodzenia życzę, ten rr trochę słabo, pamiętaj, żę rr 1;1 to żebyś zarabiał musisz mieć skuteczność chociaż 55%.

Pozdro

Awatar użytkownika
Gordon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Gordon »

R:R 1:1 ponieważ ostatnio miałem dużo trejdów w których miałem ustawiony TP na 20pips a dojechało tylko do 17pips i następnie wróciło i zamknęło trejd na SL. Zobaczymy czy teraz będzie lepiej, najwyżej zmienie.
Dodam tylko że oczywiście gram na koncie demo aż nie będę widział dobrych rezultatów w dłuższym okresie czasu.

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Skoro otwierasz pozycje w oparciu o S/R to dlaczego ustalasz sobie stale RR i SL calkowicie odlaczone od warunkow ktore oferuje dany setup?.
Jesli stosujesz ta sama logike do wejscia to rozsadnie byloby stosowac ja takze do wyjscia. W przypadku kiedy wchodzisz w L na wsparciu i 10 pipsow wyzej jest silny opor to jaki jest sens trzymania pozycji na ustalone 15 kiedy w innych warunkach wlasnie tutaj upatrywalbys shortow?

M1 i M5 to troche glebokie wody jak na poczatkujacego gracza ale to tylko moje zdanie :)
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ