Roznica BID/ASK

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Roznica BID/ASK

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Witam

Ktoś prosił o prostego indyka linia bid/ask i ku mojemu zdziwieniu wyszło to

Obrazek

Dopiero wujek G podpowiedział, ze tak bywa.
Chyba Andrzej Pierz kiedyś o tym pisał ale nie mogę znaleźć, tak z czystej ciekawości pytam po co takie akcje, różnice nie są kolosalne ale u 2 na 3-ch brokerów to mam?
Wiadomo, można to skorygować, ale czy jest sens jeśli broker może to zmieniać jak mu się zachce.

Pzdr.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Roznica BID/ASK

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Widzę że symbol z armady, więc na 100% masz konto classic. Zgodnie z informacjami ze strony :

Uwaga: Na koncie Classic wyświetlany jest wykres z konta Exchange. W związku z tym, należy pamiętać o różnicy w cenie ask / bid o 0,3 pips. (Ask + 0,3p, Bid – 0,3p). W oknie zlecenia oraz w terminalu, cena wyświetla się prawidłowo.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:Widzę że symbol z armady, więc na 100% masz konto classic. Zgodnie z informacjami ze strony :

Uwaga: Na koncie Classic wyświetlany jest wykres z konta Exchange. W związku z tym, należy pamiętać o różnicy w cenie ask / bid o 0,3 pips. (Ask + 0,3p, Bid – 0,3p). W oknie zlecenia oraz w terminalu, cena wyświetla się prawidłowo.

Cyb weź wyluzuj, nie jestem flejmowcem z konkurencji, po prostu pytam,
akurat na tapecie mam otworzenie konta w Arm Markets dlatego do ich mt4 wrzuciłem indyka dla testu, sprawdziłem u dwóch innych i u jednego było podobnie,
przypadkowo screen poszedł z Arm Markets,
zresztą nie widzę tego info na stronie, które wrzuciłeś a już jeśli to dlaczego/skąd ta różnica?
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Ale przecież ja Ci tylko tłumaczę, dlaczego masz różnicę o te 0,3 pipsa w górę i w dół. O nic się nie czepiam.
A różnice masz dlatego, że na koncie classic nie ma prowizji, więc jest markup na spreadzie.

A czemu u innego było podobnie to nie wiem, trzeba by obadać jakie ma konta itd. Ciężko stwierdzić bez informacji.

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:Ale przecież ja Ci tylko tłumaczę, dlaczego masz różnicę o te 0,3 pipsa w górę i w dół. O nic się nie czepiam.
A różnice masz dlatego, że na koncie classic nie ma prowizji, więc jest markup na spreadzie.
To wiem, chodziło o różnice w przypadku ,tu Armady, kont classic/exchange, u jednego z większych obecnie broków oferującego zmienny/rynkowy na MT4, nie ma tej różnicy, dlatego spytalem,
zresztą mnie to nie dotyczy, sam zainteresowany jak będzie chciał to podrazy temat.

Dzieki za odpowiedz, na pewno ktoś skorzysta.

Pzdr.

ODPOWIEDZ