journal - ermak
Re: journal - ermak
tak to dzisiaj wygląda i wyglądało
edek też już zamknięty + 41
edek też już zamknięty + 41
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
jeszcze raz zapytam, może jakaś dobra duszyczka która tu zagląda mi odpowie : )
jeśli "osiągnąłem" stratę w 2012 roku na forex'ie (dostałem PIT 8c z bossy i oni takowy wysłali do US) to muszę składać PIT 38?
jeśli "osiągnąłem" stratę w 2012 roku na forex'ie (dostałem PIT 8c z bossy i oni takowy wysłali do US) to muszę składać PIT 38?
Musisz złożyć pit, niezależnie czy miałeś stratę czy też zysk.
Analityk studiujący wykresy to myśliwy, podążającymi za subtelnymi znakami, widocznymi jedynie dla tych, którzy wiedzą, czego szukać.
no ok ok
ale jak bossa wysłała do urzędu skarbowego 8c, to ja mimo wszystko mam złożyć 38, uwzględniając w nim to co jest w 8c?
edit
no nie spodziewałem się, że tak będziemy w dół jeszcze śmigać... hmhmhm jakbym trzymał te shorty to bym na + wyszedł w tym miesiącu : D baaaardzo nie lubię jak omija mnie coś takiego...
na edku miałem longa -20
ale jak bossa wysłała do urzędu skarbowego 8c, to ja mimo wszystko mam złożyć 38, uwzględniając w nim to co jest w 8c?
edit
no nie spodziewałem się, że tak będziemy w dół jeszcze śmigać... hmhmhm jakbym trzymał te shorty to bym na + wyszedł w tym miesiącu : D baaaardzo nie lubię jak omija mnie coś takiego...
na edku miałem longa -20
- DonForex:-)
- Gaduła
Pierwszy raz się spotykam żeby broker wysyłał PIT do urzędu 

"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
"Dom Maklerski przekazuje informację podatkową PIT-8C podatnikowi oraz urzędowi skarbowemu w terminie
do końca lutego roku następującego po roku podatkowym."
z tego co wyczytałem tu i ówdzie wynika, że PIT 8c przesyłają do mnie i do US jako informacje podatkową, a PIT 38 to już sam muszę złożyć jako zeznanie podatkowe : )
long na audzie
z tego co wyczytałem tu i ówdzie wynika, że PIT 8c przesyłają do mnie i do US jako informacje podatkową, a PIT 38 to już sam muszę złożyć jako zeznanie podatkowe : )
long na audzie
- DonForex:-)
- Gaduła
ermak3 pisze:"Dom Maklerski przekazuje informację podatkową PIT-8C podatnikowi oraz urzędowi skarbowemu w terminie
Myślicie, że kazdy broker tak robi?
long na audzie
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
no polscy (nie wiem czy wszyscy) wysyłają, nie wiem tylko po co wysyłają do US 8c jak i tak trzeba złożyć 38^^
edek +2 +17 -10
ejek +40 -10 -9
kabel -10 -15 -10 -10
ejek +40 -10 -9
kabel -10 -15 -10 -10
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.