Z 1,30 mogą mieć problem z łatwym przejściem na okrągłych psychologicznych poziomach często
Ale tu widzę że kolega miał racje 1,3170 dość mocno trzyma teraz co prawda trzeba poczekać na stany profilaktycznie SL przesunąłem 15 pip za cenę jak wytrzyma to piramidę zrobimy a jak nie to i tak na dzisiaj nieźle poszło
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Tez nalezy to brac pod uwage.
Z prawej strony mamy jakby dwa ramiona. Ja do swej analizy linie szyi poprowadziłem po przebiciu tego nizszego/drugiego i to był dla mnie pkt odniesienia do wyznaczania zasiegów. Natomiast jesli linie szyi poprowadzic bezposrednio pod tym wyzszym ramieniem (a drugie uznac jako test lini szyi) to rzeczywiscie wtedy zasieg jest w okolicy 1,3.
Ale poki co ja bacznie obserwuje co sie bedzie dziac w strefie 1,3125-75, jak przejda to rzeczywiscie ok 1,3 nastepna ciekawa strefa.
Naczytałeś się Rogalskiego czy jak ? tam nie ma RGR
Kawa powinna być czarna jak smoła, słodka jak pszczoła i gorąca jak smoła
Spoglądając na umacniającego się na całej linii jena, warto obecnie również zerknąć na wykres dzienny USD/JPY. Gdyby dzisiejszy kierunek dalej się rozwijął, oznaczałoby to w tej sytuacji pojawienie się perspektywy utworzenia prawego ramienia formacji RGR z linią szyi na 92,30
1. Eduardo D1 - przebicie LT na poziomie 1.3305, przebicie S/R na poziomie 1.3250. Po drodze ustanowione nowe minima lokalne na poziomach: 1.3280 oraz po pullback' 1.324, które stały się lokalnymi oporami. Na 1.3280 nakłada się także długoterminowa S/R. Aktualnie cena na 1.3170-90. Następne S/R to: 1.3130 (silny opór - 4 testy, 3 przebicia), 1.33025 (stanowi takze tegoroczne low cenowe)
2. Kabelek W1- Kurs przebywa w dlugoterminowym kanale spadkowym od maja 2009 (ewentualne testowanie kanalu w granicach 1.48 - 1.49). Formacja dlugoterminowa klina przebita natomiast na poziomie 1.5700-1,5710
D1 - przebicie dlugoterminowej S/R (od stycznia 2012) na poziomie 1.5270. Przebicie spadkowej, srednioterminowej LT na poziomie 1.5380-70. Ustanowienie nowego S/R na poziomie 1.5130. Aktualnie cena testuje na pullbacku 1.5270
Ostatnio zmieniony 21 lut 2013, 13:06 przez JaqueQ, łącznie zmieniany 1 raz.