DayTrading: Środa 20.02.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 20 lut 2013, 23:21

Mocny wzrost (powyżej 0.5%)
7
11%
Wzrost
15
24%
Bez zmian
7
11%
Spadek
12
19%
Mocny spadek (poniżej 0.5%)
21
34%

Liczba głosów: 62

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Środa 20.02.2013

Nieprzeczytany post autor: handlare »

Odnośnie eur/jpy, wrzucam szkic, myślę że nie trzeba nic dodawać. Warto zwrócić uwagę na eur/usd, który po krótkiej reakcji wzrostowej znów kieruje się ku 3300, może być impulsem do przebicia 124.80-124.60 na ejku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
nowa jakość

Awatar użytkownika
Chris.ldn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Chris.ldn »

rafmax pisze:Bez komentarza...
U mnie też coś podobnego jest...
eurjpy m15.gif
"Nie ważne, że straciłeś lub zarobiłeś mniej, niż mogłeś. Ważne, czego się nauczyłeś".

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Nowy123 pisze:
rafmax pisze:
szczudlo6 pisze:rafmax chciałem sie dowiedziec co Ty na to z AUD/USD? Chyba nie po Twojej myśli... czasem dziekuje Bogu że Cię nie słucham, ale Ci początkujący którzy łapia każdą informacje bo są od "doświadczonych traderów" są biedni przy takich jak Ty...
Chyle czoło przed Nowy123 który przewidział wczoraj USD/CAD

Zanim podziekujesz Bogu za to ze mnie nie słuchasz wpierw sprawdz co pisze od wczoraj rana o takich parach jak EJ UJ AU. Sprawdz, zweryfikuj i podziel sie ze wszsytkimi tu na forum tym co znalazłes( dla ułatwienia 2 str wczorajszego forum i pozniejsze). Wiekszosc widziała juz tylko spadki na EJ i UJ z blizej nieokreslonych poziomów i z blizej nieokreslonym celem. Ja natomiast podałem DOKŁADNE dane co do poziomu wejscia, SL, oraz TP. Stracic mogł jedynie ten, ktory nie wział UJ na BE gdy ten pojechał 30 pips Up.
Dociera to do Twojej mozgowniczki, czy nie? Analogiczna sytuacja dotyczyła AU. Straciłbys, czy nie??? Pytam sie?

Dzisiejsze zagranie na AU, owszem było ryzykowne ale z małym sl i poparte konkretna analiza ktora zaprezentowałem. Nie moja działka jest kogos uczyc MM oraz nie wszsytkie zagrania mam zyskowne.

Jesli chcesz kogos krytykowac najpierw zweryfikuj, podaj konretne odnosniki nie strzelaj slepakami.
Idz za swoim GURU i sprzedawaj od miesiaca SP500 wmawiajac sobie ze korekta tuz tuz. Pozniej bedziesz mogł powiedziec jak zawroci po tygodniu, miesiacu lub jakimkolwiek innym okresie "A NIE MOWIŁEM".

Bez konkretnych zarzutów w moim kierunku nie zamierzam z Toba wiecej dyskutowac.

Co do USD/CAD sprawdz załacznik - nie było to trudne. Swoja droga pewnie nie pozwoliłes zyskom rosnac i spieprzyl..s jak tchorz po 10 pipsach.

Poza tym ze dzis wziałem long na AU nie wiaze sie z tym ze pozamykałem wczorajsze wszsytkie S. dwie nadal pracuja i maja sie dobrze!
widac ze czytasz pobieżnie chlopcze bo pisalem cos o SP500 ze to potrwac jeszcze moze CZYTAJ Z ZROZUMIENIEM !!! a później komentuj i podawałem wykres pisałem o analogi jaka widze okres koncu Lutego poczatek Marca a pozniej Kwieciej i MAj podawnie wynikow za 1 Q nikt nie jest nie omylny i kazdy sam decyduje ja tylko wyszukuje jakis ciekawych analogi wiec jesli zaczynasz ta potyczke i frustracyjne wypowiedzi czytaj z zrozumieniem na Dax tez pisalem mieli negatywn dywerygencje wybili sie na 78xx i trudno nie mialem racji bo liczylem na 7450 zanim zrobimy ruch w gore ale później pisalem ze retest zobaczymy do poziomo z ktorych sie wybili i tak sie stalo ostanio pisalem ze w takim ukladzie jeszcze bym sie nie zdziwl jak DAX podjedzie na 7800 i ze licze na 2 szczyt i korekte razem z SP500 zaczna to tylko moje analizy powtorze nikt nie jest nie omylny i nie wiem czego sie czepiasz czy Cie poucza ktos tu bo tak sie rzucasz jak padalec za przeproszeniem jestesmy tutaj po to by sie wymienic spostrzeżeniami i by kazdy z nas jak najmniej stracil a bysmy jak najwiecej zbierali pipsow

czy Ci zle pisalem o AUD USD czy cie pouczałem ? czy tylko poradzilem by lepiej poczekac na wsparciu widzac co sie dzieje z surowcami jako ze to waluta surowcowa i plus wiesci z Chin to bylo az za proste by nie chcieli przetestowac wspracia w okolicech 10280 po takich 2 lagach na h4 tak sie zachowujesz jak by kazdy Cie tu pouczał i urażał twoja dume a tu jedynie zwykle koleżeńskie spostrzeżenie powtorze nie mam zamiaru Ci nic udawadniac i powtrzac temat z wklejaniem analiz z E J i nie uwazam sie za zadnego GURU !!! wiec bez taki sarkazmów zyc w zgodzie i wymieniac sie spostrzeżeniami a nie czepiac sie

Nie rzucam sie do tych ktorzy prezentuja cos co wg nich moze miec miejsce i jest czyms poparte. Staram sie to szanowac badz kontrargumentowac jesli uwazam inaczej. Zauwazyłes ze mam cos ciagle głównie tylko do Ciebie?

Byc moze dzieje sie tak, ze nie lubie lania wody i populizmu. Byc moze jestem zbyt wymagajacy wobec Ciebie piszac abys był KONKRETNY w tym co piszesz. Nie chce mi sie sledzic przykładowo dzisiejszych Twoich wpisów ale nie zdziwie sie jesli nie znajdzie sie w nich nic co mogłoby jakiegos "obserwatora" forum nakierunkowac/wspomoc w podjeciu decyzji. Same ogolniki ktore pasuja za zawarcia pozycji w obu kierunkach. Obym sie mylił...

Konkrety chłopie, KONKRETY. Wymagam zbyt duzo?

Pozdrawiam i koncze, nie mam nic wiecej do dodania. :)
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

pr7emo pisze:
Nowy500 pisze:
ZielonaMgielka pisze:Naprawde smutno sie robi kiedy ludzie przekladaja ogolne widzimisie, brak rzeczowej analizy, wodolanie nad gre w otwarte karty z kosekwentna realizacja planu i braniem okazjonalnych strat. Obserwujac ten dzial mozna dojsc do wniosku ze graja tu sami eksperci tylko Rafmax slusznie zauwazyl problem; prawie nikt tutaj nie potrafi przedstawic racjonalnie swojego view na rynek i poprzec go odpowiednia analiza a pozniej screenami z przebiegu transakcji. Wystarczy rzucic pare fajnych hasel na temat pejsow a pozniej poinformowac wszystkich o tym ile sie wzielo... i ... Voila! ... mamy kolejnego zarabiajacego daytradera :roll:

chyba troche zaszufladkowales ludzi. skoro nikt nie pisze o mm, to nie znaczy ze go nie uzywa
może mgiełka chce wiedzieć na jakich warunkach wchodzisz i wychodzisz

ale nie rozumie ze za to sie placi i nikt nie bedzie tutaj opisywał kazdej transakcji i podawal sygnalow :lol: juz mu raz napisalem to widze ze dalej go to meczy i kolega Rafmax dolaczyl do niego a prosilem by sie odpierpapier podaje sie projekcje analizy a kazdy decyduje gdzie wejsc i w jaka pozycje SAM a nie by za kazdym razem podawac sygnal i jeszcze szybko robić Print Screen by udawadniac wejscie nie ma na takie zabawy czasu krotko mówiąc ignor i robic swoje nie zważać na zaczepki :mrgreen:

doradziło sie jedynie co do USD AUD koledze Rafmax a z jego strony wielkie poruszenie nic trzeba odpoczac od tego forum jak sie ma na takie zaczepki odpowiadac ;)

handlare
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: handlare »

S na eur/usd, do rozważenia...
nowa jakość

Awatar użytkownika
richard.cali
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: richard.cali »

tomek123 pisze:Interesuje mnie jedno pytanie ile jest owartych pozycji Lotów na edku :) idzie czy nie idzie to wywnioskować
po co Ci to? Do jakiej analizy?
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga :)
2013- Team Zeussa :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Nowy123 pisze:ale nie rozumie ze za to sie placi i nikt nie bedzie tutaj opisywał kazdej transakcji i podawal sygnalow
Moze mnie zle zrozumiales ale ja nie prosze o wskazowki badz platne sygnaly. Jesli prosbe o podniesienie wartosci merytorycznej postow tlumaczysz sobie na zapytanie o dzielenie sie sygnalami... to wybacz... masz za wysokie zdanie o sobie.

-- Dodano: 20 lut 2013, 19:25 --
richard.cali pisze:
tomek123 pisze:Interesuje mnie jedno pytanie ile jest owartych pozycji Lotów na edku :) idzie czy nie idzie to wywnioskować
po co Ci to? Do jakiej analizy?
Np. Orderflow.

Raport COT czasami jest bardzo pomocny w przypadku kiedy "Large speculators" maja ekstremalnie duza liczbe pozycji po ktorejs ze stron. W skali DT nie jest to az tak istotne.
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 19:26 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

jutro może być ciekawie

Awatar użytkownika
drulaka
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: drulaka »

Chris.ldn pisze:
eurjpy m15.gif

i ja mam podobnie
jest pipnie

rafmax
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

Cos o GJ

-- Dodano: 20 lut 2013, 19:35 --
drulaka pisze:
Chris.ldn pisze:
eurjpy m15.gif

i ja mam podobnie

u jakiego broka masz taki spread na EJ?
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Zablokowany