DayTrading: Środa 20.02.2013
- richard.cali
- Pasjonat
Re: DayTrading: Środa 20.02.2013
Dziś w ankiecie zaznaczyłem "Mocny spadek (poniżej 0.5%)"...Doktorku majstrowałeś przy ankiecie 

"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa

2013- Team Zeussa

-
- Bywalec
A ja w drugą stronę -richard.cali pisze:Dziś w ankiecie zaznaczyłem "Mocny spadek (poniżej 0.5%)"...Doktorku majstrowałeś przy ankiecie

i powieszmi ze zamknałes S jak zobaczyłes ze ruszaja na doł? no prosze Cie...rafmax pisze:Nowy123 pisze:Nowy123 pisze:w koncu ruszyli w dol z E JEDEk do bazy 13330
ruszyli? raczej podjechali troche w doł za edkiem, ktory dotarł do wsparcia. dopoki na edku nie pusci trwale 1,3360-65 EJ jest uziemione i tanczy jak mu edek EU i UJ zagra
mi to starczylo a bylem w nocy na S przy gornej bandzie brane sa teraz PEJSY weszly i zaczyna sie bujanie az do zamkniecie UE
-- Dodano: śr 20-02-2013, 15:37 --
bo na tym boczniaku to bujanie od bandy do bandy jedynie
Ps: jeszcze nigdy nie widziałem od Ciebie screena z otwarta pozycja. wskazania kiedy i gdzie mozna wejsc w cos tez chyba nie było (chodzi mi o dokładny poziom wraz ze stopem). same ogolniki, hmmm....[/quote]
zamknale S jedno juz dawno przy 125 drugie teraz co pisalem co ja Ci mam pokazywac kazde zlecenie malo miales moich analiz malo pisalem kiedy korekte obstawialem i sie sprawdzalo
to jeszcze Ci mam wklejac zlecenia ochlon kolego od kiedy tu naganiam na E J od 109 zeby brac L pod BOJ zobacz moje archiwum i analizy a od dl czasu robie je tylko w DT a MT4 tylko do pomocy juz z podobnym tobie kolega dyskutowałem i nie zamierzam powtarzac tego samego w kolo pzdr.
teraz czekam na test U J 93 84/90 - 94 i E J 125 80 okolice tyle ci powinno wystarczyc
jeszcze CI pisalem byc AUD USD nie lapal tylko patrzyl na MIEDZ i CHiny jako surowcowa waluta zle Ci radzilem
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 15:03 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak sobie myślę, że Edek powyżej 1.3430 raczej nie zawędruje, ale Ejman bedzie chciał zrobić trendlie na 125.80 i ustanowić szczyt pow. 126 żeby mieć z czego tracić kiedy Edek w końcu ruszy na 1.32
Chyba że wzrost, który teraz następuje jest początkiem fali B z 4 korekcyjnej na W1
Nie dałbym rady grać na longtermie...
Chyba że wzrost, który teraz następuje jest początkiem fali B z 4 korekcyjnej na W1

Nie dałbym rady grać na longtermie...
- richard.cali
- Pasjonat
Chyba B na M5
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
2013- Team Zeussa

2013- Team Zeussa

i powieszmi ze zamknałes S jak zobaczyłes ze ruszaja na doł? no prosze Cie...Nowy123 pisze:rafmax pisze:Nowy123 pisze:w koncu ruszyli w dol z E JEDEk do bazy 13330
ruszyli? raczej podjechali troche w doł za edkiem, ktory dotarł do wsparcia. dopoki na edku nie pusci trwale 1,3360-65 EJ jest uziemione i tanczy jak mu edek EU i UJ zagra
mi to starczylo a bylem w nocy na S przy gornej bandzie brane sa teraz PEJSY weszly i zaczyna sie bujanie az do zamkniecie UE
Ps: jeszcze nigdy nie widziałem od Ciebie screena z otwarta pozycja. wskazania kiedy i gdzie mozna wejsc w cos tez chyba nie było (chodzi mi o dokładny poziom wraz ze stopem). same ogolniki, hmmm....[/quote]
zamknale S jedno juz dawno przy 125 drugie teraz co pisalem co ja Ci mam pokazywac kazde zlecenie malo miales moich analiz malo pisalem kiedy korekte obstawialem i sie sprawdzalo
to jeszcze Ci mam wklejac zlecenia ochlon kolego od kiedy tu naganiam na E J od 109 zeby brac L pod BOJ zobacz moje archiwum i analizy a od dl czasu robie je tylko w DT a MT4 tylko do pomocy juz z podobnym tobie kolega dyskutowałem i nie zamierzam powtarzac tego samego w kolo pzdr.
teraz czekam na test U J 93 84/90 - 94 i E J 125 80 okolice tyle ci powinno wystarczyc
jeszcze CI pisalem byc AUD USD nie lapal tylko patrzyl na MIEDZ i CHiny jako surowcowa waluta zle Ci radzilem[/quote]
Krotko:
1.PISZ KONKRETY. Piszesz mnostwo scenariuszy, 1/100 sie sprawdza i mowisz "a nie mowiłem". W zwiazku z tym jestes wrecz niemozliwy do zweryfikowania. Podawaj : słuchajcie uwazajcie na poziom xxx bo cos tam jest, na yyy bo jego przejscie przyniesc moze jakies konsekwencje. Natomiast okreslenie bedzie bujac, podciaganie itd zostawie bez komentarza
2. Co do AU to nie wiem czy dobrze doradziłes zlecenie pracuje nadal. Przytaczasz ze miedz spada. owszem. rzuciłem okiem na jej wykres przez minute zeby dostrzec ze dojechalismy do TL i długoterminowego oraz krotkoterminowego wsparcia... Wg mnie jest to dobry pkt do kupna AU ze SL 20 pips . Najwyzej sie pomyle i starce 20 pips ale jestem do zweryfikowania.
Reasumujac : PISZ KONKRETY!
Po Twojej reakcji wnioskuje ze trafiłem w czuły punkt.
A'propos fal na niskich TF - na Ejmanie na M1 niebawem powinna się rozpocząć 5 z TG 125.80richard.cali pisze:Chyba B na M5

cos slabo im to idzie cholercia z E J
nic 20 00 FOMC a tutaj lubie mocno bujnac JPY
Chiny zaciesniaja Angli chce znowu drukowac w ciekawych drukarski czasach nam przyszlo zyc
-- Dodano: śr 20-02-2013, 16:24 --
jeszcze CI pisalem byc AUD USD nie lapal tylko patrzyl na MIEDZ i CHiny jako surowcowa waluta zle Ci radzilem[/quote]
Krotko:
1.PISZ KONKRETY. Piszesz mnostwo scenariuszy, 1/100 sie sprawdza i mowisz "a nie mowiłem". W zwiazku z tym jestes wrecz niemozliwy do zweryfikowania. Podawaj : słuchajcie uwazajcie na poziom xxx bo cos tam jest, na yyy bo jego przejscie przyniesc moze jakies konsekwencje. Natomiast okreslenie bedzie bujac, podciaganie itd zostawie bez komentarza
2. Co do AU to nie wiem czy dobrze doradziłes zlecenie pracuje nadal. Przytaczasz ze miedz spada. owszem. rzuciłem okiem na jej wykres przez minute zeby dostrzec ze dojechalismy do TL i długoterminowego oraz krotkoterminowego wsparcia... Wg mnie jest to dobry pkt do kupna AU ze SL 20 pips . Najwyzej sie pomyle i starce 20 pips ale jestem do zweryfikowania.
Po Twojej reakcji wnioskuje ze trafiłem w czuły punkt.[/quote]
w zadne czuły ptk tylko nie lubie klepac w kolko tego samego do następnej osoby
a co do reszty to wystarczy kuknac na analizy i korektach o ktorych mowilem przy 120 czy ostatniej przy 127 sorry ale nie chce mi udawadniac i znowu wklejac analiz od 109 a to ze sobie pisze ze bedzie bujac to dla tego ze USa weszla i zawsze sie zaczyna bujanie az do zamkniecie UE sesji
czy tam podciaganie sa pewne schematy nie bede pisal o kazdejtranzakcji na skalpa po 10 pipa czy tam mnie czy wiecej kazdy podejmuje decyzje sam i nie bawie sie w podawanie sygnalow inni za to biorą $ po prostu wkleje wykres z projekcja z mozliwoscia korekty np lub jakies tam info ktore jest wazne co do walut a reszta jak w/w decyzja należny do kazdego z osobna co do E J teraz trudno co kolwiek zaprognozowac wczeniej bylo latwiej jak szlismy po 600 650 pisow falami w gore i lanie analogie sie potwierdzaly i latwo bylo przewidziec koniec korekty lub poczatek teraz od bandy do bandy skalpowanie bo mamy meczacy boczniak jak na razie w przedziale 127 - 123
co do AUD to nie chodzi tylko o Miedz ale o zacieśnianie polityki monetarnej w CHinach
jako ostatnio najwiekszego odbiorce Miedzi czy tam innych surowcow a jak wiemy AUD reaguje na Chiny
po co masz tracic 20 pipsa nie lepiej poczekac na jakas pozytywna dywerygencje i wejsc nawet troche wyzej hmm ?
nic 20 00 FOMC a tutaj lubie mocno bujnac JPY
Chiny zaciesniaja Angli chce znowu drukowac w ciekawych drukarski czasach nam przyszlo zyc
-- Dodano: śr 20-02-2013, 16:24 --
i powieszmi ze zamknałes S jak zobaczyłes ze ruszaja na doł? no prosze Cie...rafmax pisze:rafmax pisze:Nowy123 pisze:w koncu ruszyli w dol z E JEDEk do bazy 13330
Krotko:
Po Twojej reakcji wnioskuje ze trafiłem w czuły punkt.[/quote]
w zadne czuły ptk tylko nie lubie klepac w kolko tego samego do następnej osoby
a co do reszty to wystarczy kuknac na analizy i korektach o ktorych mowilem przy 120 czy ostatniej przy 127 sorry ale nie chce mi udawadniac i znowu wklejac analiz od 109 a to ze sobie pisze ze bedzie bujac to dla tego ze USa weszla i zawsze sie zaczyna bujanie az do zamkniecie UE sesji

co do AUD to nie chodzi tylko o Miedz ale o zacieśnianie polityki monetarnej w CHinach

po co masz tracic 20 pipsa nie lepiej poczekac na jakas pozytywna dywerygencje i wejsc nawet troche wyzej hmm ?
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 15:45 przez Nowy123, łącznie zmieniany 1 raz.
E/CHF
1. przy opadajacej tl
2. strefa D1 oporu na 1,2350-1,2370
mozna probowac s z sl powyzej a) 1,2365 b) 1,24
1. przy opadajacej tl
2. strefa D1 oporu na 1,2350-1,2370
mozna probowac s z sl powyzej a) 1,2365 b) 1,24
kabel nie robi cofek, gupi jest jak papuć
Ostatnio zmieniony 20 lut 2013, 15:44 przez pr7emo, łącznie zmieniany 1 raz.