Nie wejdę z tym na real jeśli na demo będzie szło jak dotychczas. Póki co zbyt wcześnie żeby porzucać projekt, nie widzę problemu, może z niego wyjść coś fajnego, a jeśli nie wyjdzie to świat się nie zawalicandleelephants2 pisze:niby różnica, ale piszesz że być może chcesz wejść z tym na real więc to już nie tak daleka droga do 4expage

candleelephants2 pisze: poza tym nie muszę testować systemu gry każdą pozycją na maksymalnym lewarze dla 6pipsów, żeby wiedzieć jak się to skończy. Tak można raz zaryzykować, ale żeby z tego robić system ;/
No cóż, ja jednak myślę że nie przekonasz się dopóki nie przetestujesz. To jest właśnie dobrodziejstwo rachunku demo

candleelephants2 pisze:Co innego gdybyś miał jakiś sensowny próg możliwych strat po której masz MC poparty skutecznoscią zagrań. Przy danej skuteczności np 6 strat daje mi MC więc mogę sobie pozwolić w każdej pozycji stracić x% kapitału... to się można bawić zrobić kilkaset %, wypłacić 100 i tak dalej...
To akurat ciekawa alternatywa, na pewno rozważę ją w przypadku gdyby nie poszło po mojemu. Ale mam i swoje rozwiązanie - zawsze gdy cena ucieka mocno (powiedzmy >10pips), można pozycję zahedgować i zwolnić hedga przy innym setupie (a w międzyczasie mnożyć dostępny margin na innych parach). Jako że system to wersja beta, na razie nie zakładam hedga - TP, BE albo MC.
Pozdrawiam !