Przeciwko trendowi, bez SL, max pozycją - cel: 50000 %

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Przeciwko trendowi, bez SL, max pozycją - cel: 50000 %

Nieprzeczytany post autor: mario4545 »

candleelephants2 pisze:niby różnica, ale piszesz że być może chcesz wejść z tym na real więc to już nie tak daleka droga do 4expage
Nie wejdę z tym na real jeśli na demo będzie szło jak dotychczas. Póki co zbyt wcześnie żeby porzucać projekt, nie widzę problemu, może z niego wyjść coś fajnego, a jeśli nie wyjdzie to świat się nie zawali :)
candleelephants2 pisze: poza tym nie muszę testować systemu gry każdą pozycją na maksymalnym lewarze dla 6pipsów, żeby wiedzieć jak się to skończy. Tak można raz zaryzykować, ale żeby z tego robić system ;/

No cóż, ja jednak myślę że nie przekonasz się dopóki nie przetestujesz. To jest właśnie dobrodziejstwo rachunku demo :) I temu ma służyć ten journal :)
candleelephants2 pisze:Co innego gdybyś miał jakiś sensowny próg możliwych strat po której masz MC poparty skutecznoscią zagrań. Przy danej skuteczności np 6 strat daje mi MC więc mogę sobie pozwolić w każdej pozycji stracić x% kapitału... to się można bawić zrobić kilkaset %, wypłacić 100 i tak dalej...

To akurat ciekawa alternatywa, na pewno rozważę ją w przypadku gdyby nie poszło po mojemu. Ale mam i swoje rozwiązanie - zawsze gdy cena ucieka mocno (powiedzmy >10pips), można pozycję zahedgować i zwolnić hedga przy innym setupie (a w międzyczasie mnożyć dostępny margin na innych parach). Jako że system to wersja beta, na razie nie zakładam hedga - TP, BE albo MC.

Pozdrawiam ! :)

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam w kolejnym dniu :)

Póki co kabel poszedł w odstawkę, testuję USDCHF na jego miejsce, jeśli do końca tygodnia będzie OK, to od wtorku wskoczy jako czwarta para do kolekcji.

A dzisiaj rozpoczynamy trzecie podejście.

Trade 1:
buy 0.24 lot EURUSD @ 1.33758
TP @ 1.33818 zaliczone
stan konta: 240.94 PLN
bilans całej zabawy: - 188.75 PLN

Edek zrobił tzw. płaszczaka (płaską korektę), wskaźniki odpoczywały przy małym ruchu ceny, ale jednak dźwignęli się na tyle, żeby dać mi zarobić ;) Polujemy dalej.

Myfxbook: http://www.myfxbook.com/members/mario45 ... 5-3/488039
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam :)

Dzisiaj sesja masakrycznie ciężka, bezpłciowa do wejścia pejsów, a potem rozgadały się nam mądre głowy (Draghi, Lagarde, Benek) no i bujnęło.

Komentarz redaktorów Bombay TV: http://www.grapheine.com/bombaytv/agenc ... b0821.html

Trade 2:
buy 0.28 lot EURUSD @ 1.33253
TP @ 1.33313 niezaliczone
pozycja zamknięta na BE + 0.6 pips (1.33259)
trade02.gif
Tutaj leciutko się pospieszyłem, w 'nagrodę' odjazd ceny na 14.5 pipsa. TP przestawione na BE, choć trzymając pozycję nieco dłużej osiągnąłbym TP. Wolałem chronić depozyt :)

Trade 3:
sell 0.24 lot GBPJPY @ 144.803
TP @ 144.738 niezaliczone
pozycja zamknięta na BE + 0.6 pips (144.797)
trade03.gif
Tutaj również ciut za wcześnie - na początek cena uciekła na 14 pips, po powrocie pozycja zarabiała i została zabezpieczona (SL na BE + 0.6 pips) i tak też się to skończyło. Do TP zabrakło 2.5 pipsa. Szkoda :)

Stan konta: 241.70 PLN
Bilans całej zabawy: - 187.99 PLN

Podsumowanie tygodnia:
tydzien1.jpg
Od poniedziałku do listy par dołącza USDCHF (kosztem kabla), będzie grana pozycją odpowiadającą maksymalnemu lotowi dla EURUSD, TP 5.5 pipsa, margines błędu 17 pipsów. Jest to para dość mało zmienna, generuje mało sygnałów, ale są one pewniejsze i raczej bardzo ciężko zaliczyć tam MC :)

Pozdrowienia i udanego weekendu :)

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam :)

Dzisiaj niestety bez wejścia, a fajrant szybko, bo pejsy świętują, a przy małej płynności mozna się pokaleczyć ;) Są ważniejsze rzeczy, np. proces mamy Madzi ;)

Po testach w weekend dobrałem piątą parę walutową do grania - EURAUD.

Reasumując, mamy pięć par walutowych:
1) EURUSD, TP 6 pips, MC po 18-19 pips;
2) EURAUD, TP 6 pips, MC po 17.5 - 18.5 pips;
3) EURJPY, TP 6 pips, MC po 17-18 pips;
4) GBPJPY, TP 6.5 pips, MC po 19-20 pips;
5) USDCHF, TP 5.5 pips, MC po 17-18 pips.

Stan konta: 241.70 PLN
Bilans całej zabawy: -187.99 PLN

W załączeniu testowe trejdy z obu nowych par, zapowiada się nieźle :)

Do jutra :)

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

No cóż... rynek nie rozpieszcza :D

Niedość że kolejna dziwna sesja, to jak już się doczekałem wejścia to taki psikus ;) Zabrakło 0.4 pipsa do BE, potem wycięto mnie w punkt... i wrócono do BE. Życie...

O tej samej godzinie wejście było również na edziu, ale niestety dokonałem złego wyboru :) Czas zatem założyć kolejne demo :)

Trade 4:
sell 0.28 lot EURJPY @ 125.002
MC @ 125.183 zaliczone
trade04.gif
Eksperyment na razie daje solidne plecy, potrzeba serii dobrych tradów pod rząd, która mam nadzieje nadejdzie :)

EDIT:

Trade 1:
sell 0.24 lot EURJPY @ 125.255
TP @ 125.195 zaliczone
trade001.gif
stan konta: 245.86 PLN
bilans całej zabawy: -317,70 PLN

Pozdrawiam :)

szybki_lopez_13
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: szybki_lopez_13 »

Mario pewnie dziś dogorywa po meczyku...jeden układ z pewnością Ciebie ominął a szkoda...teraz czekanie do pejsiorów.

Awatar użytkownika
mario4545
Stały bywalec
Stały bywalec

Swoje zabrałem wieczorem, póki co zbieram siły :D:D Ach te Gran Derbi, potrafi nieźle wykończyć...

Journal nie umarł i powróci ze zdwojoną siłą, także stay tuned! :)

W załączeniu screen - kolejna korekta złapana :)

jak_zyc
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jak_zyc »

Witam,
nie wiem po co to pisze, ale powiedz mi Autorze tego dziennika po co na siłę przeciw trendowi. Naprawdę zarobisz 100 razy więcej, 100 razy łatwiej i 100 razy szybciej jeśli będziesz podłączał się pod trend. Proszę wysłuchaj mojej rady i załóż dziennik: "Zgodnie z trendem, bez SL, max pozycją - cel: 5000 %". I zobaczysz, że to realistyczne, naprawdę (jedno zero celowo skasowałem).

Powodzenia.
Wygranym nie jest ten, kto zgarnia pule najczęściej, wygrany to taki, kto zgarnia najwięcej pieniędzy!

eMisiek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eMisiek »

mario4545 pisze:Dzieki za sugestie, ja jednak poćwiczę dalej na demo - to kolejna różnica między moim journalem a naszym guru 4expage, której zdaje się nie zauważyłeś ;)
Mógłbyś jakoś szerzej uzasadnić dlaczego to 'kretyństwo', rozumiem że testowałeś taką metodę gry i na podstawie odpowiedniej próby badawczej stwierdziłeś że to jednak nie to ? :)
Od jakiegoś czasu widzę rosnącą popularność tego typu "systemów", pomijając sprawę ilości MC jakie dają - to zastosowane na koncie real dość szybko mogą zniszczyć psychikę, a to jest zasób nieodnawialny. Jeśli ktoś się bawi kontem 200 pln to nic wielkiego, zaliczy kilka razy MC, jak jest uparty to może kilkanaście, gorzej jeśli potraktuje sprawę poważnie i wejdzie większym kapitałem.
Badania traderów

sportii
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sportii »

Witam

Mario, powiedz proszę coś wiecej o brokerze u którego masz konto, jeżeli to nie tajemnica.
Używasz wskaźników? Jeżeli tak to jakich?

Ja od jakiegoś czasu testuję bardzo podobny styl gry (na TF 1M i 5M) i używam do tego PAR SAR, wskaźnika o nazwie:FX Sniper's T3 CCI oraz Stoch Osc.

Wynik można zobaczyć tutaj:

http://www.mql5.com/en/signals/4636

Tam gdzie są pozycje ujemne ratowałem je kolejną pozycją o tej samej wartości i tym samym kierunku ale otwartą niżej/wyżej z nadzieją że cena zawróci - i tak się zwykle działo. W jednym przypadku zaliczyłem STOP OUT ale uratowałem kapitał drugą pozycją i dzięki temu że cena zawróciła dynamicznie.

Założyłem dzienny zysk 30% wartości wejścia - da się znacznie więcej ale trzeba więcej wejść i tym samym zwiększa się prawdopodobieństwo pomyłki. Tak więc 8-10 pipsów dziennie przy takiej dźwigni to nie jest myślę pazerstwo a psychika może tak nie ucierpi.

Ogromną wadą takiego grania jest niestety to że jedna nie trafiona decyzja i zerujemy konto - w realu podejmowanie ryzyka na takim poziomie kapitału (>5lot) będzie znacznie trudniejsze i % nietrafionych wejść będzie za pewne większy. Jeżeli jednak wejścia będą ok to dość szybko można nieźle zarobić - oczywiście jak już to ktoś napisał zalecane są częste wypłaty inaczej niefartowne wejście zje wszystko co masz na koncie.
nigdy nie jest tak źle aby nie mogło być gorzej, nigdy nie jest tak dobrze aby nie mogło być lepiej

ODPOWIEDZ