Droga do zwycięstwa - part 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
hblekot
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: hblekot »

Łelkom ponownie

Mamy koniec miesiąca - i sytuacja odkąd pisałem tu poprzednio się nie zmieniła. Poza tym że Edek przestał sunąć bokiem i znowu odpalił do góry.

Nie wiem czy Marcin zdradzi czy nie- ale czy na realu wynik jest podobny?
Bo jak system jest taki sam to chyba tak powinno być.

Nie chce być czepliwy - ale wyniki dobrze nie wyglądają.
Na 47 pozycji - 21 na plusie. Niby prawie połowa - ale diabeł tkwi w szczegółach. Stop wynosił 16 pestek - a z tych 21 pozycji na plusie chyba tylko 4 razy zyski były większe niż te 16 pipsów. No to skuteczność tak naprawdę jest sporo słabsza bo nasze plusy nie pokrywają strat.

Dokładamy niby do dobrych pozycji - no ale do stratnych też. Dzisiaj były 3 eski na Edku z tej samej ceny praktycznie.
I jak przejrzymy straty - no to się okaże że takie dokładki się zdarzają.

Ja nie wiem jak idąc taką drogą można zarabiać - w/g mnie będą okresy lepsze i gorsze - ale tendencja będzie jednak w dół.

Ok - jeden miesiąc nie jest miarodajny - zwłaszcza jak się gra na jednym instrumencie - przydałyby sie pewnie ze 3 miesiące - ale coś tak podejrzewam że mogą być problemy.

Nie pisze tego dlatego że chce pomarudzić - głównie rozchodzi mi się o to że jak ktoś planuje naśladować Marcina w realu - to radze jednak intensywnie potrenować na demo - najlepiej ze 3 miechy - bo może być troche ciężko.

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Witam,

Marcin, wracasz na real od lutego?

Życzę powrotu do wymiatania pipsów :)

Pozdrawiam, Midas

eresz
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eresz »

od kilku dni cisza...

nie wiem jaka jest jej przyczyna, ale Marcin, jako stały czytelnik Twojego forum, chcę go czytać dalej. I wierzę, że nie jestem jedyny, który czeka na kolejne screeny, wpisy i analizy...

tiger1600
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tiger1600 »

Podsumujesz dzisiejsze wejście?

:lol:

makonak
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: makonak »

Marcin trzymam mocno zaciśnięte kciuki za dobry wynik na demo.

Awatar użytkownika
zaccny
Pasjonat
Pasjonat

Re: Odp: Droga do zwycięstwa - part 2

Nieprzeczytany post autor: zaccny »

Marcin chyba poszedl na zasluzony urlop;)

Wysyłane z mojego GT-P5100 za pomocą Tapatalk 2

Awatar użytkownika
sds
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: sds »

Marcin nigdzie nie poszedł, codziennie są nowe transakcje na jego demo podpiętym do myfxbooka. Chodzą plotki, że prawdopodobnie podepnie któryś z konkretnych rachunków real, opisywanych w journalu, zamiast tego demosa do którego jak widać nie ma serca.

Nie wszyscy wiedzą, że teraz myfxbook pozwala wygodnie kopiować zlecenia jak kopier, podejrzewam że sporo chętnych przy dobrym wyniku (bez zarządzania czy szkoleń) by w to weszło. BTW: z Top 10 kopiowanych tam rachunków (globalnie) tylko 20% to manualne więc jest spora szansa na konkretny zarobek dla ambitnych (z wynikami).

Patrząc z poziomu większej kasy wśród CTA zarządzających manualnie na walutach (za Currency Trader 2/2013) 4.2 miliardowy Hedge Fund Harness Investment Group (FX) osiągnął 18.4 % stopę zwrotu za 2012 a taki Alder Cap'l (Alder Global 20) stracił ze swoich 500 milionów $ pod zarządem 3.83% rocznie za zeszły rok, co daje duże szanse młodszym i ambitniejszym.
Nie ukrywam tickerów. Gram na koncie rzeczywistym.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Aktualna sytuacja:

MN up - idealny test trochę naciąganej zl - wg mnie powinno nastąpić jakieś większe odreagowanie
W1 down - ostatnia wzrostowa świeca została zakryta długą spadkową i nastąpił test tego zakrycia - jednak należy dodać, że zl up na 33581 nadal trzyma - choć tutaj na w1 wg mnie wygląda na down
D1 raczej down - choć trzyma zl up to ostatnie świece spadkowe przemawiają za spadkami - jednak aby spadli powinni urosnąć do 34261 (przynajmniej) i złamać 33127.

Podsumowując - w najbliższych godzinach liczę na up - a potem się zobaczy.

Ten tydzień może być bardzo ciekawy - niemniej jednak liczę na jakieś większe pipsy i zwrot ceny w drugiej połowie miesiąca.

Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Freddie
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Freddie »

klonmarcin pisze: W1 down - ostatnia wzrostowa świeca została zakryta długą spadkową i nastąpił test tego zakrycia - jednak należy dodać, że zl up na 33581 nadal trzyma - choć tutaj na w1 wg mnie wygląda na down
Nastąpił test zakrycia czerwoną świecą, czy raczej powrót do bazy (wzrostowego ZL) na 1.3358?
klonmarcin pisze: D1 raczej down - choć trzyma zl up to ostatnie świece spadkowe przemawiają za spadkami - jednak aby spadli powinni urosnąć do 34261 (przynajmniej) i złamać 33127.
Co do pipsa dotknęli szczyty z okolic 19 grudnia 2012 roku i cena obecnie jest w strefie konsoli z okresu 14-24 stycznia, wzrostowa LT + coś na kształt podwójnego denka na H1. Trochę się tego nazbierało.
klonmarcin pisze:Podsumowując - w najbliższych godzinach liczę na up - a potem się zobaczy.
Wymyśliłem to bardzo podobnie, w piątek po południu postawiłem longa 20 pipsów od dołka i czekam na rozwój sytuacji, najwyżej mnie wyrzucą na BE.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

ODPOWIEDZ