XTB

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
47
34%
Poza paroma minusami są ok
31
22%
Przeciętny
28
20%
Mają wiele wad
7
5%
Stanowczo odradzam
26
19%

Liczba głosów: 139

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

gucio pisze:Ja gram i nie mam zadnych problemow.
bo grasz na foreksie a pomysl otwierasz soje zawieszaja handel a jutro jestes juz po otwarciu luką bankrutem. to ma byc sprawiedliwe?

XTB - Online Trading
Sprawdź najnowszą ofertę X-Trade Brokers
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny
Awatar użytkownika
mastell
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mastell »

Od niedzieli 10.02.08, od g. 23 X-Trade Brokers dezaktywuje tymczasowo funkcjonalność „Trailing Stop”, dostępną w ramach systemu transakcyjnego X-Trader.

Trailing Stop jest jednym z czynników wpływających na czas realizacji zleceń przez serwer transakcyjny - z powodu dużej zmienności rynku i ilości komunikatów generowanych przez aplikacje klienckie. Jego czasowe zawieszenie powinno znacząco usprawnić proces realizacji zleceń.

Ten zabieg ma na celu poprawienie szybkości realizacji zleceń i w połączeniu z proponowanym wcześniej akceptowaniem odchyleniem od kwotowanej ceny powinien znacznie usprawnić obsługę transakcji.

Prosimy o uwzględnienie tej zmiany w Państwa planach inwestycyjnych – od niedzieli 10.02.08 brak funkcjonalności Trailing Stop

Bardzo ciekawa robi się ta platforma, co prawda swoją przygodę zaczynałem z nimi, ale to było dawno temu :-)
Stare info, ale nie widziałem aby ktoś je podał, chyba, że przeoczyłem to przepraszam
Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych, nie bądźmy Pewex`ami

zeusik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zeusik »

niedlugo wyłączą zawieranie transakcji zyskownych - po prostu jak bedziesz na plusie nie bedzie mozna zamknac!

abx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abx »

Juz dawno wylaczone :509:

Awatar użytkownika
Mi$iek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mi$iek »

Czy XTB wysyła pit ??

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

Mi$iek pisze:Czy XTB wysyła pit ??
Tak, wysyła.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Pytek pisze:Cześć. 8)

W jakim banku Xtrade ma konto?
Pytam z ciekawości, bo myślę nad otwarciem u nich rachunku i bym sobie w tym samym banku konto też otworzył.

I drugie pytanie. Czy gwarantują stop losa a jeśli tak do jakiej wysokości.

Z góry dzięki.
W Banku PEKAO SA. Ale nie zakładaj u nich konta...
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Pytek pisze:Powiem szczerze, że głównym powodem dla którego nad tym brokerem myślę, jest fakt, iż są polską firmą. Niektórzy narzekają, ale nie znajdziesz brokera, co do którego nikt nie narzeka.

A Ty jakie masz negatywne wrażenia i kogo polecasz i dlaczego?
Mogę podpisać się pod wszystkimi negatywnymi opiniami w tym temacie. XTB od jakiegoś czasu skutecznie uniemożliwia spokojną grę, poprzez wprowadzanie coraz to nowych ograniczeń. To, iż jest firmą polską nie jest, uwierz mi, powodem by otwierać tam rachunek. Oferty także nie mają konkurencyjnej, gdyż wielu brokerów bije ich na głowę.

Odpowiedz sobie na pytanie na jakiej platformie chcesz grać, bo jeśli jest to wyłącznie MT4 to wybór jest co prawda duży, ale nie wszędzie sobie pograsz. Jeśli nie musi to być MT4 to polecam brokera ECN.

Z uwagi na to, iż to wątek o XTB, nie będę uprawiał tu prywaty, bo chętnie polecę Ci brokera. Zapraszam do kontaktu przez PW.

natraj
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: natraj »

Pytek pisze:Powiem szczerze, że głównym powodem dla którego nad tym brokerem myślę, jest fakt, iż są polską firmą. Niektórzy narzekają, ale nie znajdziesz brokera, co do którego nikt nie narzeka.
Pytek człowiek jest tak skonstuowany że woli uczyć sie na własnych błędach niż na cudzych. Ty masz szanse nie popełnić błędu osób z tego tematu a jak go popełnisz to za pół roku będziesz wiedział o czym tutaj pisano :)

mdeska
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mdeska »

koledzy juz ktorys raz po ok 10 dniach na xtb (demo) mam problem z uzyskaniem polaczenia. co to moze byc.

ODPOWIEDZ