Klon karty sim

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Klon karty sim

Nieprzeczytany post autor: bbq »

Witam

Wiem, że to jest forum o innym temacie, także jak się nie znajdzie porada to watek leci do kosza.
A wiec pytanie jak w temacie, czy da się sklonować kartę sim?
Wujek G mowie, że już się nie da, ale może ktoś z Was jakimś cudem pomoże. Z góry dzięki.

Pzdr.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Re: Klon karty sim

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

ale tak żeby dwie były aktywne?
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

BOCZEK pisze:ale tak żeby dwie były aktywne?
Nie tak to się nie da na 100%, chodzi o sam klon, przeniesienie samych danych ze starej karty na nowa.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Pytanie brzmi : jakie dane chcesz klonować ? Przy obecnych telefonach 99% danych znajduje się właśnie na telefonie...

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Cyb pisze:Pytanie brzmi : jakie dane chcesz klonować ? Przy obecnych telefonach 99% danych znajduje się właśnie na telefonie...
O widzisz Cyb dobre pytanie, a raczej ja się nie do końca wyraziłem jasno.
Nie chodzi mi o dane jako takie czyli książkę tel albo smsy, tylko klon samej karty.
To jest karta tylko pod net, lekko sciorana już bo służy mi jako awaryjne łącze w modemie(stick), no i przekładka do telefonu jak wychodzę.
Niestety nie mogę iść do operatora i poprosić o nowa, bo operator o niej zapomniał dobry kawałek temu, a raczej zapomniał jej dezaktywować.
Jednym słowem internet na maxa bez limitu od roku , no i tu problem, nie znam się w temacie także nie będę sypał terminami, ale podobno same karty jako takie są już tak zabezpieczone, ze tylko(podobno) operator danej sieci może wystawić/zrobić jej duplikat. Jak już ktoś się pojawia/ogłasza to za duplikat chce hmmm jakieś kosmiczne pieniądze.

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

idziesz do operatora, mówisz ze zgubiłeś telefon, albo ze ci ukradli, oni wydają Tobie nową, z tym samym numerem, w pleju to trwało jakieś 5 minut, nie zapłaciłem nic, ale jak operator mógł o niej zapomnieć jak piszesz ze sim działa
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

BOCZEK pisze:idziesz do operatora, mówisz ze zgubiłeś telefon, albo ze ci ukradli, oni wydają Tobie nową, z tym samym numerem, w pleju to trwało jakieś 5 minut, nie zapłaciłem nic, ale jak operator mógł o niej zapomnieć jak piszesz ze sim działa
bakubaq pisze: Niestety nie mogę iść do operatora i poprosić o nowa,

Boczek ja wiem ze jest poniedziałek ale weź się obudź proszę Cię bardzo :mrgreen:

Znajomy pracuje w firmie która odzyskuje metale szlachetne, trafiają tam głównie sprzęty elektroniczne typu telewizory, telefony, konsole generalnie wszystko jest zwożone na masę kontenerami, żeby było śmiesznie wszystko nowiusieńkie, zapakowane jak z polki sklepowej, uznane przez producenta jako wadliwe, z czego potrafią (a raczej potrafi maszyna) odzyskać owe szlachetne metale to przetwarzają, reszta dalej w kontener i do czajna sity, tam się babrają kwasami i innymi wynalazkami żeby z płytek itd odzyskać co się da (holender bo mieszkam w Holandii nie będzie się babrał przy kwasach wiadomo), pewnego dnia trafiła tam partia kart od operatora tutejszego XXX, akurat znajomy pracował i postanowił, ze zaopiekuje się kilkoma z nich, jednak gdy po pracy wypalił standardowego blanta, stwierdził iż opieka nad kilkoma kartami go przerasta i postanowił cześć tego obowiązku przerzucić na mnie za co mu dziękuje, było to jakiś rok temu, od tamtego czasu my (ja i znajomy) jak i kilku innych kumpli cieszymy się darmowym mobilnym netem, bez limitu transferu i max prędkością oferowana tu, a jak to się dzieje, ze te karty działają, uwierz mi nie mam pojęcia, żeby było śmieszniej jest tez roaming, także jak jestem w PL to przydaje się jak znalazł, prawdopodobnie jakaś firma zamówiła pakiet kart dla pracowników, potem zrezygnowali, wiadomo karty trafiły na złomowanie (w Holandii dba się o środowisko) a operator nie wiem śpi, zapomniał, nie mam pojęcia, gdybym mógł iść zamówić duplikat to już dawno bym to zrobił, dlatego szukam możliwości sklonowania karty

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

aaaaa, takie butu.... załatw mi jedną taką kartę ;)
Tak myślę!

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

BOCZEK pisze:aaaaa, takie butu.... załatw mi jedną taką kartę ;)
Spoko luz, dam znać na priv :wink:

A wracając do tematu, może ktoś, coś, gdzieś słyszał w temacie?

Chrisdot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Chrisdot »

A nie da sie tej karty jakos naprawic? Moze sa takie miejsca, gdzie potrafia odnowic poscierane warstwy stykow z karty SIM. Gdyby to bylo w Polsce, to zapytalbym w pierwszym lepszym 'GSM Boxie'. Odnosnie kopiowania karty SIM, to tez bym pytal w tego typu miejscu.

ODPOWIEDZ