FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

FxPro oszukuje, oto dowód:
Obrazek

-- Dodano: 15 lut 2013, 11:00 --

18.II Dzień President
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

A na czym polega oszustwo?
I po co zasłoniłeś wolumen skoro widać ilość pipsów i bilans transakcji...? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Jest to transakcja typu Sell zarówno cena Bid jak i Ask są pod ceną otwarcia transakcji, a licznik pokazuje ujemne saldo.
Jak rozumiem teraz wliczone jest w cenę commissions :?:

Bez sensu....
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Tak wychodzi z kalkulacji, czyli jest jak w MT4 więc trudno nazwać to oszustwem... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

To źle działa na psychikę, poprzednio było lepiej, z tego co wiem na MT4 jest inny model jak ECN...
A może tylko kwestia przyzwyczajenia...

Kwestia jeszcze jest zamykania pozycji na EURJPY, dość duże poślizgi mają...
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

ForexTig3r pisze:To źle działa na psychikę, poprzednio było lepiej, z tego co wiem na MT4 jest inny model jak ECN...
A może tylko kwestia przyzwyczajenia...
Na pewno kwestia przyzwyczajenia. Na platformach MT4, gdzie jest STP/ECN wrzucają wszystko do bilansu pozycji wraz z prowizją i swapem więc ja bym powiedział, że jest to nawet lepsze, bo nie trzeba pamiętać o uwzględnieniu kosztów przed zamknięciem pozycji. Przydatne głównie przy skalpowaniu, gdzie akcja rozgrywa się szybko.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

A ja bym powiedział, że jest jeszcze lepiej, szkoda, iż tak konkretnie i profesjonalnie mi nie odpowiedziałeś.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
subsilver2 趋势线

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

ObrazekObrazekObrazek
subsilver2 趋势线

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Mam duzy problem z platforma MT4 uzywana dla FXpro;

problem jest na netbooku Acer aspire D270 (zamontowane 2gb pamieci) win 7 startet. Netbook platforme uciagnie wiec nie wydaje sie to problem sprzetu;

problem polega na:
zainstalowalem platforme mt4 od fxpro, zrobilem sobie drobny template wrzucilem jakies dwa drobne wskazniki na wykres i zapisalem do templatu.

Po pewnym czasie platforma zawiesila sie i nie chciala juz odpalic.
odinstalowalem i zainstalowalem od nowa - zadzialala raz. przy ponownej probie uruchomienia platforma zawiesza sie momentalnie i odpala stary template ktorego juz nie ma bo go usunalem.
odinsalowalem ponownie platforme, usunalem wszystkie pliki z folderu programy files/fxpro i zainstalowame ponownie platforme. znowu odpala tylko pierwszy raz a za drugim razem odpala sie template ktorego nie ma i zawiesza sie platforma.

Zauwazylem ze problem znika gdy uruchomie plik jako administrator (prawy klik, odpal jako admin). wtedy platforma uruchamia sie normalnie bez starego templatu i mozna uzytkowac.
Ostatnio jednak uruchomienie jako admin rowniez nie zadzialalo i musialem znowu reinstalowac platforme i znowu pojawia sie tamten stary template ktorego nigdzie juz nie ma. Problem ponownie znika gdy uruchomie jako administrator.

Jako ze lubie miec wszystko na tip top chcialem naprawic ta platforme wiec odinstalowalem mt4 z fxpro, wszedlem do rejestru windows i tam usunalem wszystko co mialo fxpro w nazwie - w celu usuniecia powiazania z tamty template ktorego juz nie ma - nie udalo mi sie jednak wyeliminowac problemu

Jak moge skutecznie odinstalowac i zainstalowac od nowa platforme mt4 dla fxpro zeby tamten stary template juz mi nie wieszal platformy? gdzie on wogole sie zapisuje? jak go usunac?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Template zapisuje się w katalogu z MT4 -> templates.

Nie wiem za bardzo co Ci poradzić, bo wygląda to po prostu na jakiś problem z software'em, a nie z samym sprzętem. MT4 ze swoimi szablonami odpalałem nawet na laptopie z początku wieku, gdzie było 512 czy nawet 256 mb ram :).

Spróbuj zainstalować MT4 innego brokera i zobacz czy jego wersja będzie działać. Możesz nawet ściągnąć wersję od samego MetaQuotes. Jeśli będzie OK to pozostanie przerzucić pliki config.srv żebyś miał widoczne serwery FxPro i gotowe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ