AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
eddek pisze:
MaRCHeW pisze:Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.
Tylko co mi po okienku z potwierdzeniem, gdzie widać numer zlecenia? Platforma nie powinna pozwolić na niepoprawne zlecenie. Otwórz L na dowolnym krosie i ustaw TP poniżej otwarcia. Ta sama sytuacja i to jest błąd.
Jeżeli nie zaznaczyłeś opcji "Automatyczna walidacja warunków zleceń" to platforma nie sprawdza co robisz ze zleceniami na platformie. To jest Twój świadomy wybór i to nie jest to błąd platformy. Zaznacz tę opcję w ustawieniach i będzie po sprawie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

-- Dodano: wt 12-02-2013, 18:33 --

Witam.
MarkoS pisze:Witam
Przy składaniu zlecenia na demo - wyskakuje takie okienko,zlecenie ustawione na 100 000.
Dziękuję za zgłoszenie. Z tego co widzę problem ten występuje, na niektórych instrumentach na serwerze demo. Zgłoszę to do PFSOFTu i będzie rozmawiał w tej sprawie z przedstawicielem BM Alior Banku.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

clayrat
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: clayrat »

Szanowni,
Platforma DEMO poinformowała była mnie dzisiaj, że jest dostępna aktualizacja, i czy reflektuje. Kliknąłem, że owszem, reflektuje po czym po paru minutach intensywnej instalacji oczom moim ukazało się okienko z wiadomością, iż plik archiwum disk1.cab jest uszkodzony, nie może być użyty, powody tego nie są do końca znane, etc... Teraz nie mam ani wersji update'owanej ani poprzedniej, której istotne pliki instalator zdążył sobie jeszcze pousuwać.

Ma ktoś może jakąś fajną sugestię co dalej, albo spotał kogoś podobny problem?

Pozdrawiam

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

clayrat pisze:Szanowni,
Platforma DEMO poinformowała była mnie dzisiaj, że jest dostępna aktualizacja, i czy reflektuje. Kliknąłem, że owszem, reflektuje po czym po paru minutach intensywnej instalacji oczom moim ukazało się okienko z wiadomością, iż plik archiwum disk1.cab jest uszkodzony, nie może być użyty, powody tego nie są do końca znane, etc... Teraz nie mam ani wersji update'owanej ani poprzedniej, której istotne pliki instalator zdążył sobie jeszcze pousuwać.

Ma ktoś może jakąś fajną sugestię co dalej, albo spotał kogoś podobny problem?

Pozdrawiam

i owszem.
moze nie to samo , ale tez po upgradzie
zglosilem juz Karolowi

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

Miałem to samo i to dwa razy,zrobiłem reinstalacje platformy i nie klikam na instalacje ale i tak różne dziwne rzeczy się przytrafiają.

-- Dodano: 12 lut 2013, 20:53 --

Oczywiście instalacje aktualizacji .

clayrat
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: clayrat »

Ha!
Zmusiłem ją w końcu do współpracy uruchamiając plik instalacyjny ze strony Aliora, ale najpierw musiałem z katalogu Tradera na appData/roaming/AliorTrader2DEMO/update wywalić plik exe z ostatnim updatem - dopiero wtedy mi się udało uruchomić sensownie.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Jeszcze jedna "ciekawostka "na pierwszym zrzucie widać panel zleceń na którym nie można ustawić wartości zlecenia,ale jest lepszy smaczek zobaczcie na ceny na wykresie i na panelu,na drugim zrzucie nadal nie można ustawić wielkości zlecenia i nawet już nie ma cen.

-- Dodano: 12 lut 2013, 21:29 --

sorki dwa razy ten sam zrzut
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Jeżeli mają Państwo problemy z aplikacją DEMO prosimy o jej usunięcie i zainstalowanie ponownie aplikacji z pliku znajdującego się na stronie internetowej Alior Banku (https://demo.aliortrader.pl/install/Ali ... 20DEMO.msi). Na niektórych komputerach pojawiały się błędy, które zostały wyeliminowane. Dziękujemy za zgłoszenie problemu.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku.
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Gren
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gren »

Może mi ktoś wyjaśnić co dzieje się ostatnio z wykresami range? Wydawało mi się że rano generalnie wyglądały podobnie do minutowych a teraz mają zupełnie inne wartości max/min z dzisiejszego dnia, różnica sięga 60+ pips...
Edit: jeszcze jeden problem z range który ostatnio coraz częściej mi się pojawia: czasami ładując wykres powiedzmy range 70 z ostatnich 3 dni ładuje mi go z ostatnich 3 godzin i włączanie/wyłączanie platformy nie pomaga.

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Kolejna reinstalacja i nadal cuda tylko inne,znikające obrazy,wieszanie platformy itp.

set
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: set »

po co jest opcja zamknij wszystkie skoro zamyka mi tylko jedną pozycje?

ODPOWIEDZ