Nazwa tego journala być może odstrasza i zniechęca, ale liczę, że znajdą się odważni, którzy przeczytają chociaż pierwszego posta, a może i zagoszczą na dłużej.
Ten dziennik został stworzony po to, aby się zdyscyplinować i przy okazji pokazać, że:
a) na FX nie ma rzeczy niemożliwych;
b) granie przeciwko trendowi też może przynosić profit;
c) umiejętnie wykorzystana duża dźwignia może dać wymierne rezultaty.
Celem jest osiągnięcie 100 000 złotych przy początkowym wkładzie ... 200 złotych - na początek na rachunku demo. Tak, wiem, brzmi absurdalnie i nierealnie na pierwszy rzut oka

System opiera się na skalpowaniu na M1, wyszukiwaniu korekt bądź odwrócenia trendu na tym TF, a zatem gra wybitnie pod prąd. Wszystko to na podstawie wskaźników dostępnych w każdym MT4 (powiem tylko że nie są szczególnie wyszukane czy egzotyczne

ZARZĄDZANIE KAPITAŁEM:
1) Depo początkowe 200 PLN, target: 100 000 PLN;
2) Każdy trejd gramy maksymalną pozycją dla danego depozytu i danej pary walutowej;
3) Korzystamy z dźwigni 1:500;
4) Nie używamy stop lossa, a zatem SL = MC (poziom stop-out u mojego brokera to 30% marginu);
5) Sztywne TP zależne od pary walutowej: 6 pips dla EURUSD i EURJPY, 6.5 pips dla GBPJPY, 7 pips dla GBPUSD.
Ryzyko za każdym razem wynosi 70% depozytu, a zatem na początku (w pierwszym podejściu) około 140 złotych. Ryzyko straty początkowego depozytu maleje z każdym zaliczonym TP, a po siódmym udanym trejdzie znika (wówczas MC to spadek do poziomu > 200 PLN).
Myfxbook: http://www.myfxbook.com/members/mario45 ... 545/485478
To tyle wstępu, ruszam od razu jeden-dwa wpisy dziennie, okraszone screenami plus ewentualna dyskusja (również na antenie Bombay TV

Pozdrawiam i zachęcam do zaglądania!
Mario4545