AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

strachol7
Uczestnik
Uczestnik

Panel zlóż zlecenie- ECN.

Nieprzeczytany post autor: strachol7 »

Witam mam pytanie?? |Wie może ktoś jak włączyć panel złóż zlecenie ale to na którym wyswietlane sa info o swapach bo usunałem to a teraz nie moge tego nigdzie znaleźć!!

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

A teraz już nie mogę otworzyć platformy wyskakuje ten sam błąd

-- Dodano: 11 lut 2013, 14:25 --

Odinstalowałem i ponownie ściągnąłem platformę,wyskakuje błąd - to archiwum jest uszkodzone-

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
1. Czy problemy z otwarciem platformy/uszkodzonym archiwum dotyczą wersji demo czy live? Sprawdziliśmy ponownie pliki instalacyjne i udało się poprawnie zainstalować i uruchomić platformę.
2. Panel złóż zlecenie z informacjami o swapach można uruchomić następująco: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/Prawy przycisk myszy w obrębie panelu/Widok/Swapy.
3. Po wprowadzeniu drugiej wersji AT problem rozłączeń został wyeliminowany. Jeżeli mają Państwo problemy z połączeniem prosimy o wiadomość (np. pw) - każdy przypadek będziemy rozpatrywać indywidualnie.
4. Raporty poranne FX pojawiają się na portalu broker.aliorbank.pl około godziny 9.00 rano.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
buchcik pisze:Problem nie jest jakiś krytyczny, po prostu nie wiedziałem o tym, ze gdy wykres "powiążę" z jakimś kolorem, to w zakładce tego wykresu oprócz nazwy pary i zakresu czasowego pojawia się także numer rachunku. Natomiast gdy mnie już uświadomiono, to zawuażyłem że te dwa wykresy na których zniknął numer rachunku też były powiązane (tylko do innych kolorów), a mimo to po zmianie zakresu czasowego, numer rachunku znikał.
Ciebie wywołałem w kwestii wyjaśnienia jakie były intencje programistów w tym temacie - czy numer rachunku w "zakładce" ma się pojawiać zawsze gdy dany wykres zostanie "powiązany" z jakimś kolorem (i znika gdy się "odepnie") czy są jeszcze jakieś inne warunki i z samej ciekawości jaki to ma w ogóle cel (prezentowanie numeru rachunku w zakładce akurat tylko gdy jest powiązane) ?

Screeny dodałem wcześniej :
http://forex-nawigator.biz/forum/aliort ... ml#p553360
Problem z Twoimi screenshotami jest właśnie taki, że nie widać na nich kolorów jakie mają przypisane. Jeżeli problem się nadal powtarza to byłbym wdzięczny za załączenie pełnych wykresów z widocznymi powiązanymi kolorami, bym mógł odtworzyć problem u siebie.

Numer rachunku musi się pojawiać w momencie podpięcia, ponieważ trader może mieć kilka rachunków i dobrze jest wiedzieć, na który rachunek wysyłane są zlecenia oraz z którym rachunkiem powiązane są określone kolory.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

Ta platforma ma straszną niedoróbkę. Mianowicie zezwala na ustawienie otwarcia pozycji wbrew logice.
W moim przykładzie zlecenie oczekujące Sell CHFPLN chciałem podwyższyć na 3.404, a wpisałem 3.3404 i takie zlecenie weszło, które od razu zostało zamknięte. Straciłem na prowizji i jeszcze 10 pips na minusie.
To już moja druga taka sytuacja i nie mogę pojąć jak to w ogóle możliwe, aby takie zlecenia wchodziły? W MT4 zawsze pojawiała się informacja, że "zły S/L lub T/P".

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
eddek pisze:Ta platforma ma straszną niedoróbkę. Mianowicie zezwala na ustawienie otwarcia pozycji wbrew logice.
W moim przykładzie zlecenie oczekujące Sell CHFPLN chciałem podwyższyć na 3.404, a wpisałem 3.3404 i takie zlecenie weszło, które od razu zostało zamknięte. Straciłem na prowizji i jeszcze 10 pips na minusie.
To już moja druga taka sytuacja i nie mogę pojąć jak to w ogóle możliwe, aby takie zlecenia wchodziły? W MT4 zawsze pojawiała się informacja, że "zły S/L lub T/P".
Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

MaRCHeW pisze:Witam.
Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.
Szukałem, szukałem i nie znalazłem "Expert Mode", podejrzewam natomiast że miałeś na myśli Ustawienia -> Transakcyjność -> Potwierdzenia -> Automatyczna walidacja warunków zleceń ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
buchcik pisze:
MaRCHeW pisze:Witam.
Szukałem, szukałem i nie znalazłem "Expert Mode", podejrzewam natomiast że miałeś na myśli Ustawienia -> Transakcyjność -> Potwierdzenia -> Automatyczna walidacja warunków zleceń ?
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Za dużo pracuję z angielską wersją Protradera i z rozpędu napisałem o opcji Expert Mode. Sorki :)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
MarkoS
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MarkoS »

Witam
Przy składaniu zlecenia na demo - wyskakuje takie okienko,zlecenie ustawione na 100 000.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

eddek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: eddek »

MaRCHeW pisze:Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.
Tylko co mi po okienku z potwierdzeniem, gdzie widać numer zlecenia? Platforma nie powinna pozwolić na niepoprawne zlecenie. Otwórz L na dowolnym krosie i ustaw TP poniżej otwarcia. Ta sama sytuacja i to jest błąd.

ODPOWIEDZ