AliorTrader - ECN.
Panel zlóż zlecenie- ECN.
Witam mam pytanie?? |Wie może ktoś jak włączyć panel złóż zlecenie ale to na którym wyswietlane sa info o swapach bo usunałem to a teraz nie moge tego nigdzie znaleźć!!
Re: AliorTrader - ECN.
A teraz już nie mogę otworzyć platformy wyskakuje ten sam błąd
-- Dodano: 11 lut 2013, 14:25 --
Odinstalowałem i ponownie ściągnąłem platformę,wyskakuje błąd - to archiwum jest uszkodzone-
-- Dodano: 11 lut 2013, 14:25 --
Odinstalowałem i ponownie ściągnąłem platformę,wyskakuje błąd - to archiwum jest uszkodzone-
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witamy,
1. Czy problemy z otwarciem platformy/uszkodzonym archiwum dotyczą wersji demo czy live? Sprawdziliśmy ponownie pliki instalacyjne i udało się poprawnie zainstalować i uruchomić platformę.
2. Panel złóż zlecenie z informacjami o swapach można uruchomić następująco: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/Prawy przycisk myszy w obrębie panelu/Widok/Swapy.
3. Po wprowadzeniu drugiej wersji AT problem rozłączeń został wyeliminowany. Jeżeli mają Państwo problemy z połączeniem prosimy o wiadomość (np. pw) - każdy przypadek będziemy rozpatrywać indywidualnie.
4. Raporty poranne FX pojawiają się na portalu broker.aliorbank.pl około godziny 9.00 rano.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
1. Czy problemy z otwarciem platformy/uszkodzonym archiwum dotyczą wersji demo czy live? Sprawdziliśmy ponownie pliki instalacyjne i udało się poprawnie zainstalować i uruchomić platformę.
2. Panel złóż zlecenie z informacjami o swapach można uruchomić następująco: Narzędzia obrotu/Złóż zlecenie/Prawy przycisk myszy w obrębie panelu/Widok/Swapy.
3. Po wprowadzeniu drugiej wersji AT problem rozłączeń został wyeliminowany. Jeżeli mają Państwo problemy z połączeniem prosimy o wiadomość (np. pw) - każdy przypadek będziemy rozpatrywać indywidualnie.
4. Raporty poranne FX pojawiają się na portalu broker.aliorbank.pl około godziny 9.00 rano.
Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Witam.
Numer rachunku musi się pojawiać w momencie podpięcia, ponieważ trader może mieć kilka rachunków i dobrze jest wiedzieć, na który rachunek wysyłane są zlecenia oraz z którym rachunkiem powiązane są określone kolory.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Problem z Twoimi screenshotami jest właśnie taki, że nie widać na nich kolorów jakie mają przypisane. Jeżeli problem się nadal powtarza to byłbym wdzięczny za załączenie pełnych wykresów z widocznymi powiązanymi kolorami, bym mógł odtworzyć problem u siebie.buchcik pisze:Problem nie jest jakiś krytyczny, po prostu nie wiedziałem o tym, ze gdy wykres "powiążę" z jakimś kolorem, to w zakładce tego wykresu oprócz nazwy pary i zakresu czasowego pojawia się także numer rachunku. Natomiast gdy mnie już uświadomiono, to zawuażyłem że te dwa wykresy na których zniknął numer rachunku też były powiązane (tylko do innych kolorów), a mimo to po zmianie zakresu czasowego, numer rachunku znikał.
Ciebie wywołałem w kwestii wyjaśnienia jakie były intencje programistów w tym temacie - czy numer rachunku w "zakładce" ma się pojawiać zawsze gdy dany wykres zostanie "powiązany" z jakimś kolorem (i znika gdy się "odepnie") czy są jeszcze jakieś inne warunki i z samej ciekawości jaki to ma w ogóle cel (prezentowanie numeru rachunku w zakładce akurat tylko gdy jest powiązane) ?
Screeny dodałem wcześniej :
http://forex-nawigator.biz/forum/aliort ... ml#p553360
Numer rachunku musi się pojawiać w momencie podpięcia, ponieważ trader może mieć kilka rachunków i dobrze jest wiedzieć, na który rachunek wysyłane są zlecenia oraz z którym rachunkiem powiązane są określone kolory.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Ta platforma ma straszną niedoróbkę. Mianowicie zezwala na ustawienie otwarcia pozycji wbrew logice.
W moim przykładzie zlecenie oczekujące Sell CHFPLN chciałem podwyższyć na 3.404, a wpisałem 3.3404 i takie zlecenie weszło, które od razu zostało zamknięte. Straciłem na prowizji i jeszcze 10 pips na minusie.
To już moja druga taka sytuacja i nie mogę pojąć jak to w ogóle możliwe, aby takie zlecenia wchodziły? W MT4 zawsze pojawiała się informacja, że "zły S/L lub T/P".
W moim przykładzie zlecenie oczekujące Sell CHFPLN chciałem podwyższyć na 3.404, a wpisałem 3.3404 i takie zlecenie weszło, które od razu zostało zamknięte. Straciłem na prowizji i jeszcze 10 pips na minusie.
To już moja druga taka sytuacja i nie mogę pojąć jak to w ogóle możliwe, aby takie zlecenia wchodziły? W MT4 zawsze pojawiała się informacja, że "zły S/L lub T/P".
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.eddek pisze:Ta platforma ma straszną niedoróbkę. Mianowicie zezwala na ustawienie otwarcia pozycji wbrew logice.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Szukałem, szukałem i nie znalazłem "Expert Mode", podejrzewam natomiast że miałeś na myśli UstawieniaMaRCHeW pisze:Witam.
Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.

Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
Witam.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Tak, dokładnie o to mi chodziło. Za dużo pracuję z angielską wersją Protradera i z rozpędu napisałem o opcji Expert Mode. Sorkibuchcik pisze:Szukałem, szukałem i nie znalazłem "Expert Mode", podejrzewam natomiast że miałeś na myśli UstawieniaMaRCHeW pisze:Witam.
Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.Transakcyjność
Potwierdzenia
Automatyczna walidacja warunków zleceń ?

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam
Przy składaniu zlecenia na demo - wyskakuje takie okienko,zlecenie ustawione na 100 000.
Przy składaniu zlecenia na demo - wyskakuje takie okienko,zlecenie ustawione na 100 000.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tylko co mi po okienku z potwierdzeniem, gdzie widać numer zlecenia? Platforma nie powinna pozwolić na niepoprawne zlecenie. Otwórz L na dowolnym krosie i ustaw TP poniżej otwarcia. Ta sama sytuacja i to jest błąd.MaRCHeW pisze:Platforma ma opcję Expert Mode. Jeżeli włączyłeś tę opcję w ustawieniach platformy to znaczy, że "wiesz co robisz" i platforma nie sprawdza tego czy zlecenia są poprawne czy nie.