AliorTrader - ECN.
Re: AliorTrader - ECN.
Witam
Nie moge złożyć zlecenia na demo - wyskakuje takie okienko.
Nie moge złożyć zlecenia na demo - wyskakuje takie okienko.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ustawiłes powiadomienie gdy ilosc przekracza 2 mln... mozesz zmienic ta welkosc lub wylaczyc powiadomienia w środowisko/ustawienia/domyślne
Alior forex - pomowienia?
Witam wszystkich, jestem tu nowy.
Zalozylem konto na tym forum, aby przymierzyc sie do otworzenia rachunku w Alior.
Mam juz u nich konto bankowe i bylem bliski otwarcia rachunku forex, lecz pewnie komentarze wrecz mnie zmrozily.
http://www.vibank.pl/?page_id=179
Szczegolnie niepokoja mnie ponizsze opisy:
"Straciłem 40 tys na tej platformie i nie polecam totalnie. Opóźnienia w zleceniach przy dużym ruchu są tak olbrzymie że czasami można tylko patrzeć i się załamywać. Dodatkowo auto stop loss, jedna sytuacja, zamknął mi pozycję przy stracie -8 pipsów (oczywiście stan konta był wysoki) gdzie po chwili rynek poszedł kilkadziesiąt pipsów w moja stronę. Jadąc dalej, co do opóźnionien w otwarciach pozycji. Otwrzył mi dwie pozycje za wartość całego konta. Super nie ? po chwili na obu byłem 20 pipsów do przodu, zrobiłem zlecenie zamknięcia, zamknęło mi pozycje po 3 min na stracie 20 pipsów (oczywiście razy dwa). Tłumaczenie na infolini bo był duży ruch na rynku"
"Ja tez straciłem na niej 9 tyś dlatego że zostały zmknięte transakcje o 5 pipsów ponizej ustawinego przeze mnie poziomu jak sie okazało poziom ustawiony przeze mnie został osiągnięty dopiero po 4 godzinach więc w tym czasie mogłem podjąć wiele decyzji. Oczywiście reklamowałem transakcje konsultant potwierdził ze poziom nie został zarejestrowany i co z tego mineło 14 dni a ja nadal nie otrzymałem zwrotu pieniędzy nikt nie raczy łaskawie do mnie zadzwonić i wyjaśnić."
Jest ich znacznie wiecej.
Czy to sa fakty, czy tylko pomowienia?
Pzdr
Zalozylem konto na tym forum, aby przymierzyc sie do otworzenia rachunku w Alior.
Mam juz u nich konto bankowe i bylem bliski otwarcia rachunku forex, lecz pewnie komentarze wrecz mnie zmrozily.
http://www.vibank.pl/?page_id=179
Szczegolnie niepokoja mnie ponizsze opisy:
"Straciłem 40 tys na tej platformie i nie polecam totalnie. Opóźnienia w zleceniach przy dużym ruchu są tak olbrzymie że czasami można tylko patrzeć i się załamywać. Dodatkowo auto stop loss, jedna sytuacja, zamknął mi pozycję przy stracie -8 pipsów (oczywiście stan konta był wysoki) gdzie po chwili rynek poszedł kilkadziesiąt pipsów w moja stronę. Jadąc dalej, co do opóźnionien w otwarciach pozycji. Otwrzył mi dwie pozycje za wartość całego konta. Super nie ? po chwili na obu byłem 20 pipsów do przodu, zrobiłem zlecenie zamknięcia, zamknęło mi pozycje po 3 min na stracie 20 pipsów (oczywiście razy dwa). Tłumaczenie na infolini bo był duży ruch na rynku"
"Ja tez straciłem na niej 9 tyś dlatego że zostały zmknięte transakcje o 5 pipsów ponizej ustawinego przeze mnie poziomu jak sie okazało poziom ustawiony przeze mnie został osiągnięty dopiero po 4 godzinach więc w tym czasie mogłem podjąć wiele decyzji. Oczywiście reklamowałem transakcje konsultant potwierdził ze poziom nie został zarejestrowany i co z tego mineło 14 dni a ja nadal nie otrzymałem zwrotu pieniędzy nikt nie raczy łaskawie do mnie zadzwonić i wyjaśnić."
Jest ich znacznie wiecej.
Czy to sa fakty, czy tylko pomowienia?
Pzdr
Kolejna zła opinia na temat platformy Alior.....
Witam.
Faktycznie pierwsza wersja platformy Alior Trader miała problemy z rozłączeniami. Od wejścia Alior Trader 2 problemy się skończyły i narzekania na rozłączenia także się skończyły co widać po datach postów.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
A zwróciłeś uwagę na daty tych wypowiedzi? (pomijając fakt, że część może pochodzić od konkurencji).seba_wawa pisze:Kolejna zła opinia na temat platformy Alior.....
Faktycznie pierwsza wersja platformy Alior Trader miała problemy z rozłączeniami. Od wejścia Alior Trader 2 problemy się skończyły i narzekania na rozłączenia także się skończyły co widać po datach postów.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
W ogóle ta strona to jakiś kosmos:
"Jak,gdzie,w co najlepiej warto,czy opłaca się bezpiecznie inwestować pieniądze.Opłacalne inwestowanie gotówki.Najlepszy doradca finansowy"
A na górze wisi Amber Gold... zaraz za Alior Traderem. Panowie z Aliora chyba muszą coś z tym zrobić bo towarzystwo powiedzmy delikatnie z innej bajki.
"Jak,gdzie,w co najlepiej warto,czy opłaca się bezpiecznie inwestować pieniądze.Opłacalne inwestowanie gotówki.Najlepszy doradca finansowy"
A na górze wisi Amber Gold... zaraz za Alior Traderem. Panowie z Aliora chyba muszą coś z tym zrobić bo towarzystwo powiedzmy delikatnie z innej bajki.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Nie zauważyłeś ,że zlecenie było ustawione na 1 lota.Expansion pisze:ustawiłes powiadomienie gdy ilosc przekracza 2 mln... mozesz zmienic ta welkosc lub wylaczyc powiadomienia w środowisko/ustawienia/domyślne
Problem nie jest jakiś krytyczny, po prostu nie wiedziałem o tym, ze gdy wykres "powiążę" z jakimś kolorem, to w zakładce tego wykresu oprócz nazwy pary i zakresu czasowego pojawia się także numer rachunku. Natomiast gdy mnie już uświadomiono, to zawuażyłem że te dwa wykresy na których zniknął numer rachunku też były powiązane (tylko do innych kolorów), a mimo to po zmianie zakresu czasowego, numer rachunku znikał.MaRCHeW pisze:Witam.
Mógłbyś załączyć screenshota z problemem na EUR/USD lub podeślij mi swój plik pulpitu na adres: karol.marchewka@pfsoft.combuchcik pisze:Faktycznie znikęło gdy "rozłączyłem"... ALE wykresy USD/PLN i EUR/PLN również miałem powiązane (lecz innymi kolorami) bo mam otwarte (i "schowane") 3 okna "złóż zlecenie" i każde było powiązane innym kolorem z innym wykresem, natomiast numer konta uparcie zostawał tylko przy EUR/USD, więc jakby nie do końca chyba coś działa tak jak założyli programiści (no chyba że jeszcze jakieś inne rzeczy to warunkują), może MaRCHeW wie coś więcej w tym temacie ?Blocked pisze:W prawym górnym rogu wykresu, masz przycisk powiąż okna(obok zamknij, i włączania full screena) jak klikniesz na niego i wybierzesz rozłącz numer zniknie. Ale pamietaj że nie będziesz miał zlinkowanych okienek.
Sprawdzę i dam Ci znać.
Ciebie wywołałem w kwestii wyjaśnienia jakie były intencje programistów w tym temacie - czy numer rachunku w "zakładce" ma się pojawiać zawsze gdy dany wykres zostanie "powiązany" z jakimś kolorem (i znika gdy się "odepnie") czy są jeszcze jakieś inne warunki i z samej ciekawości jaki to ma w ogóle cel (prezentowanie numeru rachunku w zakładce akurat tylko gdy jest powiązane) ?
Screeny dodałem wcześniej :
http://forex-nawigator.biz/forum/aliort ... ml#p553360
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.
Maciej Buchta.
Witam
Czy moze ktos sie orientuje o ktorej pojawia sie poranny raport fx w Aliorze?
https://broker.aliorbank.pl/raporty-zbi ... aporty-fx/
pozdrawiam
Bartek
Czy moze ktos sie orientuje o ktorej pojawia sie poranny raport fx w Aliorze?
https://broker.aliorbank.pl/raporty-zbi ... aporty-fx/
pozdrawiam
Bartek
Witam
Nie mogę zainstalować nowej wersji wyskakuje mi błąd - to archiwum jest uszkodzone -co mam zrobić ?
Nie mogę zainstalować nowej wersji wyskakuje mi błąd - to archiwum jest uszkodzone -co mam zrobić ?