BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

sliwka00 pisze: tylko na nowym sprzęcie są problemy (windows 8 )
Robiliśmy testy na Windows 8 i nie udało się odtworzyć problemu, aplikacja działała poprawnie i stabilnie. Przypuszczam że przyczyn problemu może być wiele - wersja platformy (ostatnia to build 451), być może dodatki lub wskaźniki. Windows 8 nie jest jeszcze zbyt powszechne stąd baza problemów nie jest zbyt bogata.
rycerz_83 pisze:czy dobrze odczytuje tabele punktow swapowych - od kontraktow cfd (np na sp500 czy dax) nie ma punktow swapowych czy tak? jedynym kosztem jest spread?
Dobrze, na innych instrumentach niż waluty oraz metale szlachetne swapów nie naliczamy. Wyjątkiem jest też złoto - tutaj także swapów nie ma a notowania oparte są na cenie terminowej.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

trav
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trav »

Przydałoby się zmienić sposób liczenia free margin aby umożliwić piramidowanie z zyskownych pozycji.
Czy spadamy, czy rośniemy to jesteśmy zarobieni.

ukulele

Nieprzeczytany post autor: ukulele »

Również jestem za zmianą sposobu obliczania freemarginu. Oferta zmieniła się na duży plus i w zasadzie tylko tego mi brakuje w waszej platformie.

dominik88
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: dominik88 »

trav pisze:Przydałoby się zmienić sposób liczenia free margin aby umożliwić piramidowanie z zyskownych pozycji.
Pewnie po takim zabiegu połowa "graczy" zostałaby po weekendzie z ujemnym saldem..

aliorr
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: aliorr »

Moim marzeniem było by zmniejszenie spredu na Daxie czyli FDE 30 :)

none
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: none »

Mam pytanie odnosnie aplikacji bossa trader pro, chodzi mi o wysyłanie zlecen do aplikacji poprzez modul com, sterowanie zleceniami, aplikacja nasłuchuje na porcie 8000 i czy wystarczy wysłac jej czystym tekstem zlecenie jak w instrukcji na ten port ? czy plik .tbl tez jest wymagany ?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Do zarządzania zleceniami (lub szerzej komunikacji z bossaTraderPRO) służą odpowiednie funkcje zdefiniowane właśnie w bibliotece o którą Pan pyta (.tlb). Dlatego w tworzonym programie, który ma się komunikować należy zadeklarować korzystanie z niej. Więcej szczegółów dotyczących tego jak skomunikować się z bossaTraderPRO (wraz z przykładami) zawiera instrukcja:
http://bossa.pl/_gAllery/aid24986/Podre ... Ov3_03.pdf
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

klubow
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: klubow »

Witam,
Czy można podłączyć notowania forex do Amibrokera (mając rachunek real BOSSAFX) ?
Jest jakiś plugin umożliwiający to ?

Chodzi mi mi o śledzenie notowań jak i handel automatyczny ?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

W DM BOŚ nie stworzyliśmy własnego rozwiązania w tym obszarze i dlatego też nie wspieramy żadnego konkretnego narzędzia, ale oczywiście takich pluginów na rynku jest co najmniej kilka - wszak chodzi o łączenie najpopularniejszych platform tradingowo-analitycznych. Proponuję hasło "MT4 amibroker plugin" (lub odwrotnie:) w google.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
szczudlo6
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szczudlo6 »

Pytanie do s_zadora.
Jakiś czas jestem na BOSSFX i potrzebuej takie skrypty jak trailling oraz zamykanie/otwieranie pozycji za jednym kliknięciem jest to możliwe na waszej platformie?
Lepiej stracić okazje niż pieniądze...

ODPOWIEDZ