szukam mentora

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
djdampca
Gaduła
Gaduła

Re: szukam mentora

Nieprzeczytany post autor: djdampca »

Ciekawy a tobie tak trudno odpowiedziec na pytanie?
a jesli chodzi o rr to tez sie nie wysililes:)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

djdampca pisze:Ciekawy a tobie tak trudno odpowiedziec na pytanie?
a jesli chodzi o rr to tez sie nie wysililes:)
Oczywiście że nie trudno... ale odpowiem Ci dlaczego Tobie nie odpowiem :wink: - czułbym się jak dupek wiedząc, że moje rady pozwoliły Ci grać dalej bez PODSTAWOWEJ wiedzy...
Naprawdę na tym forum są wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania dotyczące PODSTAW... ale fakt trzeba przysiąść i DUŻO czasu poświęcić na czytanie i naukę. Tak jak Ci piszę - nikt za Ciebie tego nie zrobi... żaden mentor nie będzie tłumaczył Ci co to pips, jak się liczy dzwignię itp jak również PODSTAW matematyki z pierwszych klas szkoły podstawowej...

Pozdrawiam ;)

djdampca
Gaduła
Gaduła

spoko nic na sile

-- Dodano: sob 09-02-2013, 17:07 --
Ciekawy pisze: czułbym się jak dupek wiedząc, że moje rady pozwoliły Ci grać dalej bez PODSTAWOWEJ wiedzy...
Naprawdę na tym forum są wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania dotyczące PODSTAW... ale fakt trzeba przysiąść i DUŻO czasu poświęcić
Pozdrawiam ;)
no wlasnie ja potrzebuje duzo czasu na nauke i duzo czasu mi zajelo znalezienie odp na moje pytania , mogles mi go troche zaoszczedzic, ale nie bo po co niech szuka caly dzien ( jak bys chcial to mogles mi to napisac i nie zajelo by to wiecej jak 5 min )

myslisz ze ja sie nie czuje jak dupek zakladajac taki temat? myslisz ze to po mnie splywa? boje sie czytac co tutaj ktos napisze , ale wazniejsze jest to zeby uzyskac tu jakas przydatna informacje ktora pozniej moze zaowocuje wiec dzieki kolego za zainteresowanie

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

djdampca pisze:ale nie bo po co niech szuka caly dzien
Podpowiem Ci - szukam cały dzień i znajduje DUŻO więcej wiedzy niż tylko odpowiedź na swoje pytanie ;) nauka to ciągły proces ;) a niczego się nie nauczysz(nie zapamiętasz) gdy na każde pytanie będzie Ci ktoś podsuwał od razu odpowiedź.
djdampca pisze:myslisz ze ja sie nie czuje jak dupek zakladajac taki temat?
nie wiem dlaczego się tak czujesz...nie powinieneś - każdy kiedyś zaczynał i każdy nie zależnie od wiedzy ma pytania na które nie zna odpowiedzi - tylko ważne aby po 2 latach na fx nie pytać o coś co powinieneś wiedzieć zanim nawet założysz demo. A jak nie wiesz to po prostu zacznij szukać i się uczyć a nie pytać i oczekiwać, ze ktoś Ci odpisze żeby Ci trudu oszczędzić. KAŻDY z nas MUSIAŁ się uczyć. Bez tego nic Ci nie wyjdzie aż dojdziesz do wniosku że na fx zarabiać nie da rady :lol:
djdampca pisze: myslisz ze to po mnie splywa?
sądząc po tym co piszesz nie wyciągasz wniosków z przyjacielskich rad ;)

ps. zagadnienie związane z RR jest np dość szerokie a Twoje pytanie tak nieprecyzyjne no ale niech Ci będzie odpowiem - tak masz JAKIEŚ szanse.... pomogło? wątpliwe bo nic więcej nie piszesz ;)

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
zealot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: zealot »

MM i RR z kosmosu i do tego zawieszone w prozni. Kazdy rynek jest inny, kazdy instrument jest inny. Do tego trzeba wziac pod uwage strategie. Samo MM nie wygra... choc jest kluczowym elementem. Gdyby samo MM dzialalo, to RR 10:1 i jedziesz z kasa.. ale tak nie ma. W czasach suszy masz nikle szanse na TP. Albo bedziesz bral, co rynek da... albo nic. Wiec jaki jest sens w takim teoretyzowaniu.
I znowu - 1% risk, w sytuacji w ktorej twoj trading to zgadywanka, jedynie przedluzy agonie. Moze byc tez 0,1%, ale nie sprawi to, ze zaczniesz wygrywac.

Ciekawy bardzo madrze pisze. Zacznij szukac, drazyc. W miedzyczasie trafisz na wiele innych przydatnych informacji. Zauwazysz nowe watki, ktore zapragniesz rozwinac.. i tak w kolko po schodach. Zrob po pol roku bilans na demo wiekszy lub rowny 0. To juz bedzie jakistam krok. A potem sprobuj sobie odpowiedziec na pytania: "jak to zrobilem? zrobilem to swiadomie? jakie bledy popelnilem? czy umiem je naprawic?"
PFSOFT Protrader. Kompleksowa, wielozadaniowa platforma tradingowa.

Awatar użytkownika
Mustafa
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mustafa »

Djdampca na te pytania i wiele innych masz odpowiedź w książce którą ci polecałem. Ewentualnie możesz przekopać się przez internet. Czy jesteś tak leniwy i liczysz, że ktoś za ciebie robotę odwali? To jest kawał roboty której nikt za ciebie nie zrobi.
Nie chodzi o to czy masz rację czy nie, tylko o to, co robisz kiedy masz rację lub jak się zachowujesz jeżeli racji nie masz.

djdampca
Gaduła
Gaduła

dzieki wszystkim za odp i musze przyznac ze przerzucanie forum duzo daje znalazlem cos bardzo ciekawego:)

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

sureshot pisze:a moze ten mentor, 6% na zagranie
http://www.youtube.com/watch?v=rnP01MAdygE
Polecam tego mentora...
http://forex-nawigator.biz/forum/pogadu ... -5870.html
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

ScalperFX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ScalperFX »

djdampca, zainteresowałeś mnie. Czego oczekujesz ?

Nauczycielforex
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nauczycielforex »

djdampca pisze:szukaj kontaktow dobre sobie myslales ze nie probowalem wszystko na nic nikomu sie nie chce ( niektorzy napisza 2 3 wiadomosci i dalej cisza a prosic mi sie nie chce) dlatego napisalem wprost i nie widze nic zlego w takim podejsciu czysta jasna sprawa , jak wam sie to nie podoba to moze ktorys z was mi pomoze?

-- Dodano: czw 07-02-2013, 18:07 --
Midas pisze:Na pewno nie w tak idiotyczny sposób, jak pisanie takiego tematu. Jeżeli już to ktoś by do Ciebie napisał to przez litość, a i tak szansa na to jest nikła. Na znalezienie kogoś są dużo lepsze sposoby, ale powiem Ci szczerze, że jeśli jedyne na co wpadłeś to napisanie takiego tematu to forum, to wydaje mi się, że Tobie zwyczajnie się nie należy znalezienie mentora :)

Tak czy inaczej życzę powodzenia,
Pozdrawiam
uwierz ze probowalem juz wielu rzeczy od 2 lat szukam jakiejs pomocy ale bezskutecznie i moze wkoncu ktos by napisal cos innego oprocz krytyki

-- Dodano: czw 07-02-2013, 18:10 --
zealot pisze:
TARKIN pisze:jak kolega zmieni stopkę z "rynek jest moim najwiekszym przeciwnikiem"
na "ja jestem swoim największym przeciwnikiem" to będzie oznaczało że faza posiadania mentora już minęła
I avatar... bo sugeruje niedojrzalosc. Zawracanie sobie gitary mentoringiem jest uzasadnione z wielu niefinansowych powodow. Podbudowa ego, potrzeba intelektualnego wyzwania czy dyskusji, wreszcie satysfakcja, ze sie komus pomoglo i wychowalo tradera. Z czasem mozna sie nawet zaprzyjaznic.

Jednakze mentora nie znajduje sie raczej przez ogloszenie na forum, a przez osobiste kontakty. Jesli nie masz kontaktow, to zacznij je tworzyc... nic nie spada samo z nieba.
co mi pomoze jak zmienie stopke czy awatar? to nic nie zmieni w moim mysleniu ...
Nie przejmuj się krytyką, tak już mamy, że musimy sobie ulżyć. Chcesz się nauczyć? Świetnym nauczycielem jest Sebastian Urbański - będzie Cię uczył po polsku i zrobi to dobrze. Wpisz w wyszukiwarkę to nazwisko i go znajdziesz. Vladimir Ribakov, z którego pomocy ja korzystam - ale tu wiedza podawana jest w języku angielskim :) Sygnały podawane przez niego przysporzą wiedzy i pieniędzy. :)
Pozdrawiam:
A na początek może kupisz sobie jakąś książkę? Na przykład Vladimira Ribakowa: "http://vladimirribakov.pl/sell_the_rall ... alley.html" - dzięki której poznasz zasady korzystania z dywergencji.

Zablokowany