Dwie Średnie- Sprawdzian Tadzia

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

Dwie Średnie- Sprawdzian Tadzia

Nieprzeczytany post autor: Tadzio »

Witam wszystkich Forexowiczów.

W dzisiejszym dniu postanowiłem założyć własny dziennik. Skłoniła mnie do tego nadzieja, iż będzie to forma samodyscypliny. Wiem wiem nadzieja jest matką głupich …. ale co tam :roll:
Z forexem walczę od ponad roku. Kilka bitew było wygranych lecz ostatecznie wojna jest przegrana . Ale nie mogę z tym skończyć. Jak niemal wszyscy łapałem się za różne strategie, koncepcje itd. Lecz zawsze wykańczały mnie za duże pozycje i beznadziejna gra pozycjami przeciwstawnymi. Wszystko to kończyło się MC.
• Postanowiłem zacząć grać tylko i wyłącznie za pomocą dwóch średnich.
• Gra odbywać się będzie na interwale 5 min. Zlecenia są otwierane po przecięciu się średnich.
• TP 30 pips – SL 15.
W miarę możliwości będę zamieszczał wejścia zaraz po dokonaniu transakcji.
Podpinam konto myfxbook które jest na mocnym minusie.
W dniu dzisiejszym przelałem 800zł na konto fx salt. Po zaksięgowaniu środków zaczynam grę.
:569:

Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

Re: Dwie Średnie- Sprawdzian Tadzia

Witam Serdecznie,

Dziś pojawiły się pierwsze zagrania według założeń.
Pierwsze wejście zostało przypadkowo zamknięte lecz po chwili zostało ponowione.

EUR\USD + 34 pips
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
doji
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: doji »

Witam
Co to są za średnie?
Powodzenia
Nigdy się nie poddawaj...

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

z tego co widzę po screenie ( ten wskaźnik) to widze ze dałeś się nabrać na szkolenie u naszego FX Guru Mighty BAza zgadza sie?

A średnie to pewnie 100 200ma ?

od siebie moge tylko dodać tyle że średnie w konsoli pożrą Ci depo :) . Lepiej usuń wszystko z tego wykresu i patrz na cene 10 h dziennie po 6 miesiącach pewnie zauważysz pewne zależności które później stosując nie wyzerujesz depo na pierwszej lepszej kosnoli. Też kiedyś przez to przechodziłem. Średnie są dobre ale tylko do ogólnego poglądu. Przecięcia nie dają rady. Chyba ze wykres d1, w1. Jeżeli chodzi o m5 to nie radze.

pozdrawiam i życze powodzenia !
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

z tego co widzę po screenie ( ten wskaźnik) to widze ze dałeś się nabrać na szkolenie u naszego FX Guru Mighty BAza zgadza sie?

Trafiony zatopiony :564:

A czy Ty brałeś w tym szkoleniu również udział?? :)

a co do średnich to 3 i 75 ma

dzięki Panowie za słowo otuchy trochę z tym tematem powalcze. Zobaczymy jakie będą wyniki.

Awatar użytkownika
Harvey
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Harvey »

Nie nie brałem ale dobry znajomy brał ;) . Niezły wał :)

Jeżeli chodzi o Twój trading to radziłbym naprawde nie posługiwac sie stricto średnimi. Używaj ich ale nie do wejść do poglądu ogólnej sytuacji. I dopóki nie opracujesz swojego systemu w 110% nie wchodź na real. Na rynku nie może być sytuacj która Cie zaskoczy i w której spanikujesz. Więc radziłbym dopracować coś na 110 %później atakowac real. Ale średnie wg mnie nie mają sensu.

pozdrawiam !
"trading is waiting"

Jurnal - http://forex-nawigator.biz/forum/harvey ... 22599.html

Follow The Momo

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Harvey pisze: Niezły wał :)

pozdrawiam !
Też uważam że to wał :D I zgadzam się że średnie to jedno wielkie NIE porozumienie. Ale o tym można pisać i pisać. I tak się znajdą wyznawcy średnich :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

Drugie wejście z rana. Wyszedłem z palca bo cena konsoliduje się w okolicy myślę mocnego wsparcia.
Nie lubię wchodzić o porannych porach i wieczornych bo wtedy mieszają mi na średnich :roll:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

jbm8 pisze:

pozdrawiam !
Też uważam że to wał :D I zgadzam się że średnie to jedno wielkie NIE porozumienie. Ale o tym można pisać i pisać. I tak się znajdą wyznawcy średnich :mrgreen:
średnie zachęcają bo ładnie dopasowują się na historii i niestety tylko na historii, sam miałem kiedyś fazę na średnie po szkoleniu ze scalpingu u kolejnego FX guru FX lamera... szkoda, że człowiek widzi to całe dziadostwo dopiero po kilku latach. Umiesz liczyć - licz na siebie.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
Tadzio
Gaduła
Gaduła

candleelephants2 pisze:
jbm8 pisze:

pozdrawiam !
średnie zachęcają bo ładnie dopasowują się na historii i niestety tylko na historii, sam miałem kiedyś fazę na średnie po szkoleniu ze scalpingu u kolejnego FX guru FX lamera... szkoda, że człowiek widzi to całe dziadostwo dopiero po kilku latach. Umiesz liczyć - licz na siebie.
Co do szkoleń i podejścia Fx lamera się nie wypowiadam bo ich nie znam.

A co do tego stwierdzenia "Umiesz liczyć - licz na siebie" zgadzam się w 100 %

A co do dzisiejszego dnia nie mogę go zaliczyć do super udanych ( choć jak dla mnie nie był to łatwy dzień do gry) . Jest tylko jeden pozytyw, iż nie popłynąłem na głupiej grze.

Stan konta po dwóch dniach zmagań: +176 plnTyłka nie urywa ale zawsze to plus a nie minus.

ODPOWIEDZ