AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Re: AliorTrader - ECN.

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Witamy,
Górne ograniczenia dla zleceń na niektóre CFD są limitem na jedno zlecenie, a nie limitem pozycji na danym instrumencie. Jeżeli chce Pan mieć pozycje większą niż ustalony limit - trzeba podzielić taką pozycję na dwa lub więcej zleceń. W tym momencie nie planujemy powiększenia limitów dla pojedynczego zlecenia.

Pozdrawiamy
Zespół BM Alior Banku
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

enchate
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: enchate »

Mam pytanie które nurtuje mnie od chyba 8 miesięcy. Dlaczego do dziś linie rysowane w programie przy zmianach czy to z 1h na 15m czy jakichkolwiek innych ROZJEŻDŻAJĄ SIĘ NA WSZYSTKIE MOŻLIWE STRONY? Dlaczego ten problem występuje od początku i NIKT NIE ZROBIŁ NIC by to poprawić? Ile można..

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
enchate pisze:Mam pytanie które nurtuje mnie od chyba 8 miesięcy. Dlaczego do dziś linie rysowane w programie przy zmianach czy to z 1h na 15m czy jakichkolwiek innych ROZJEŻDŻAJĄ SIĘ NA WSZYSTKIE MOŻLIWE STRONY? Dlaczego ten problem występuje od początku i NIKT NIE ZROBIŁ NIC by to poprawić? Ile można..
Problem został rozwiązany. Teraz musimy poczekać na aktualizację Alior Tradera.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

tom321
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tom321 »

Witam. Czas świec 15 min (przykład z dzisiaj): 8.07, 8.22, 8.37 bez komentarza......

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Mam kilka wykresów i na dole "zakładki" tych wykresów.
Dlaczego niektóre w nazwie mają tylko odpowiednią parę i zakres czasowy (np. AUD/CHF 1D) a niektóre mają też dodatkowo w nawiasie kwadratowym numer rachunku. Na dodatek jest to według mnie losowe, bo na screenie z załącznika numer rachunku jest przy parach eur/usd, usd/pln i eur/pln, a przed restartem platformy (bo wyłączyłem i włączyłem powtórnie, żeby sprawdzić czy coś się zmieni) było tylko w parach z EUR.

Jest to jakoś usystematyzowane ? Ma jakiś cel/sens ? Da się to wyłączyć (znaczy chcę mieć TYLKO nazwę pary i zakres czasowy, bo numer rachunku i tak mam jeden, więc nie potrzebuję go tam widzieć) ?

Oczywiście platforma i rachunek real a nie demo.

-- Dodano: śr 06-02-2013, 10:36 --

Kontynuując obserwowaną "losowość", właśnie sobie kliknąłem w wykresy usd/pln i eur/pln zmieniając im zakres czasowy na 15 minut... i numer rachunku zniknął z nich... Niestety na eur/usd ten manewr nie działa, tam cokolwiek nie zrobię zawsze widzę ten nieszczęsny numer.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

tracer.on
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: tracer.on »

To już porażka z tym aliortraderem z tymi świecami rachunek realny.
Porażka kiedy to naprawicie.?????

kuchara23
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kuchara23 »

tracer.on pisze:To już porażka z tym aliortraderem z tymi świecami rachunek realny.
Porażka kiedy to naprawicie.?????
jak Ci sie nie podoba i nie odpowiada, zawsze mozna zmienic brokera, wtedy sa inne kwotowania i etc...
nic Cie nie zmusza, a oferta w Polsce jest naprawde coraz szersza, wiec mozna naprawde juz wybierac :))

Blocked
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Blocked »

buchcik pisze:Mam kilka wykresów i na dole "zakładki" tych wykresów.
Dlaczego niektóre w nazwie mają tylko odpowiednią parę i zakres czasowy (np. AUD/CHF 1D) a niektóre mają też dodatkowo w nawiasie kwadratowym numer rachunku. Na dodatek jest to według mnie losowe, bo na screenie z załącznika numer rachunku jest przy parach eur/usd, usd/pln i eur/pln, a przed restartem platformy (bo wyłączyłem i włączyłem powtórnie, żeby sprawdzić czy coś się zmieni) było tylko w parach z EUR.

Jest to jakoś usystematyzowane ? Ma jakiś cel/sens ? Da się to wyłączyć (znaczy chcę mieć TYLKO nazwę pary i zakres czasowy, bo numer rachunku i tak mam jeden, więc nie potrzebuję go tam widzieć) ?

Oczywiście platforma i rachunek real a nie demo.

-- Dodano: śr 06-02-2013, 10:36 --

Kontynuując obserwowaną "losowość", właśnie sobie kliknąłem w wykresy usd/pln i eur/pln zmieniając im zakres czasowy na 15 minut... i numer rachunku zniknął z nich... Niestety na eur/usd ten manewr nie działa, tam cokolwiek nie zrobię zawsze widzę ten nieszczęsny numer.
W prawym górnym rogu wykresu, masz przycisk powiąż okna(obok zamknij, i włączania full screena) jak klikniesz na niego i wybierzesz rozłącz numer zniknie. Ale pamietaj że nie będziesz miał zlinkowanych okienek.
Kiedy schodząc na przerwę przegrywasz 0-3 nie możesz wierzyć w cuda. Musisz wierzyć w siebie.
Jerzy Dudek

buchcik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: buchcik »

Blocked pisze:W prawym górnym rogu wykresu, masz przycisk powiąż okna(obok zamknij, i włączania full screena) jak klikniesz na niego i wybierzesz rozłącz numer zniknie. Ale pamietaj że nie będziesz miał zlinkowanych okienek.
Faktycznie znikęło gdy "rozłączyłem"... ALE wykresy USD/PLN i EUR/PLN również miałem powiązane (lecz innymi kolorami) bo mam otwarte (i "schowane") 3 okna "złóż zlecenie" i każde było powiązane innym kolorem z innym wykresem, natomiast numer konta uparcie zostawał tylko przy EUR/USD, więc jakby nie do końca chyba coś działa tak jak założyli programiści (no chyba że jeszcze jakieś inne rzeczy to warunkują), może MaRCHeW wie coś więcej w tym temacie ?
Serdecznie pozdrawiam,
Maciej Buchta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
buchcik pisze:
Blocked pisze:W prawym górnym rogu wykresu, masz przycisk powiąż okna(obok zamknij, i włączania full screena) jak klikniesz na niego i wybierzesz rozłącz numer zniknie. Ale pamietaj że nie będziesz miał zlinkowanych okienek.
Faktycznie znikęło gdy "rozłączyłem"... ALE wykresy USD/PLN i EUR/PLN również miałem powiązane (lecz innymi kolorami) bo mam otwarte (i "schowane") 3 okna "złóż zlecenie" i każde było powiązane innym kolorem z innym wykresem, natomiast numer konta uparcie zostawał tylko przy EUR/USD, więc jakby nie do końca chyba coś działa tak jak założyli programiści (no chyba że jeszcze jakieś inne rzeczy to warunkują), może MaRCHeW wie coś więcej w tym temacie ?
Mógłbyś załączyć screenshota z problemem na EUR/USD lub podeślij mi swój plik pulpitu na adres: karol.marchewka@pfsoft.com

Sprawdzę i dam Ci znać.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ