Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
-
- Pasjonat
Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow
on opisał swoje spostrzeżenia w książce która nie należy do najtańszych. badał jak średnie się sprawdzały dla różnych kombinacji okresów i przesunięć. linka żadnego nie mam ale w mt4 jest gotowy szablon dla jego strategii [prawy myszy - szablon - DiNapoli], zobacz sobie tam jak te średnie wyglądają ale pewnie dużo to Ci nie powie bo nie znasz całej koncepcji.
Witam,
przeglądając forum natknąłem się kilka razy na określenie "pejsy" kogo ono dotyczy ?
przeglądając forum natknąłem się kilka razy na określenie "pejsy" kogo ono dotyczy ?
Nacji, która jest odpowiedzialna za to , że w zimą w Polsce jest zbyt zimno a w lecie deszczowo . Mówiąc jaśniej chodzi o naszych starszych braci w wierze.
oka , już trochę jaśniej. ale ... co znaczy ze "wchodza pejsy" ? powiązane to jest z któraś sesja ? ramami czasowymi ?
Zaczyna się sesja w USA.pacjentfx pisze:oka , już trochę jaśniej. ale ... co znaczy ze "wchodza pejsy" ? powiązane to jest z któraś sesja ? ramami czasowymi ?
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
-
- Stały bywalec
Miałem otworzoną pozycje (sell edek ) jeszcze z piątku z SL na 1.3377. Notowania zaczęły się pojawiać około 22:45 od 1.3357 i zaczęły rosnąc. 23:01 były blisko SL ale byłem pewien, że kurs spadnie więc chciałem przesunąć lub anulować SL ale MT4 dawało komunikat "market is closed". 15 sekund później SL zamknęło pozycje a kurs 2 pipsy wyżej zawrócił i spadł o 10 pipsów(dla mnie to sporo bo gram krótkoterminowo sporą częścią kapitału).
Czy mogę się domagać zwrotu pieniędzy od brokera (AAAFX czyli MM bo konto normalnie służy do zulu)? Miał ktoś z was kiedyś podobną sytuację?
Czy broker może mi powiedzieć, że być może akurat w ciągu tych 15 sekund rynek się otworzył a to, że miał minutę opóźnienia z otwarciem to nie jego wina?
Czy mogę się domagać zwrotu pieniędzy od brokera (AAAFX czyli MM bo konto normalnie służy do zulu)? Miał ktoś z was kiedyś podobną sytuację?
Czy broker może mi powiedzieć, że być może akurat w ciągu tych 15 sekund rynek się otworzył a to, że miał minutę opóźnienia z otwarciem to nie jego wina?
Spotkałem się wielokrotnie z takim komunikatem. AM swego czasu uruchamiało kwotowania o 23:00 ale handlować można było dopiero ok. 23:15-20. Nie reklamowałem tego nigdy, bo po prostu "ten typ tak ma".
Spróbuj napisać reklamację jednak wg mnie szanse są marne. Prawdopodobnie powiedzą, że wtedy rynek jeszcze nie dawał możliwości zawierania transakcji i/lub płynność była za mała... Ale a nóż się uda...
Spróbuj napisać reklamację jednak wg mnie szanse są marne. Prawdopodobnie powiedzą, że wtedy rynek jeszcze nie dawał możliwości zawierania transakcji i/lub płynność była za mała... Ale a nóż się uda...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Panowie mam pytanie.
Jesli mieszkam na stale w uk a zalozyl bym rachunek u polskiego brokera to musze sie rozliczac w pl?jak to jest?
Jesli mieszkam na stale w uk a zalozyl bym rachunek u polskiego brokera to musze sie rozliczac w pl?jak to jest?
Rozliczasz się tam, gdzie masz rezydencję podatkową.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam
Niedawno zacząłem swoją przygodę z forexem i zaciekawił mnie temat scalpingu. W internecie znalazłem tylko ogólne informacje o scalpingu. Chciałbym ta metodę zastosować w praktyce. Czy są na temat scalpingu książki dobrze opisujące tą metodę? Gdzie można znaleźć szczegółowe informacje?
Pozdrawiam
Niedawno zacząłem swoją przygodę z forexem i zaciekawił mnie temat scalpingu. W internecie znalazłem tylko ogólne informacje o scalpingu. Chciałbym ta metodę zastosować w praktyce. Czy są na temat scalpingu książki dobrze opisujące tą metodę? Gdzie można znaleźć szczegółowe informacje?
Pozdrawiam