WOODIE CCI by MajorGC

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: WOODIE CCI by MajorGC

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Dziekuje FED za +13 pipsow.

Wejscie 39 zamkniete.
we 39 zamkniete.gif
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Bez komentarza
-9pipsow
we 40 zamkniete.gif
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Siema,

Nie śledzę wątku na bieżąco, bo to nie moje klimaty i nigdy w Woodiego się nie zagłębiałem, ale ciekaw jestem jakie masz wyniki? Ile jesteś w stanie dzięki temu systemowi zrobić % miesięcznie?

Mam też pytanie co do wyboru strategi.. Ogólnie widywałem trochę Twoich postów już od ładnych paru lat i ciekaw jestem czemu akurat wybrałeś tą strategię? Próbowałeś grać czyste PA, albo jakieś inne systemu typu SonicRsystem z forexfactory? Jakby co to to pytanie nie świadczy o tym, że woody jest ch****y, po prostu pytam z czystej ciekawości czemu ten system a nie inny :)

Jeżeli pytam o coś co było w dzienniku napisane to przepraszam, ale nie chce mi się czytać, bo tak jak mówię system mnie niezbyt interesuje, raczej chodzi o Twoje podejście do gry i całego fx ze względu na to, że obaj już trochę na forum siedzimy :P

Pozdrawiam, Midas

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Czesc Midas.
Pisalem w tym dzienniku dlaczego, ale chetnie odpowiem na Twoje pytania.

Dlaczego woodie? Coz po wielu poszukiwaniach systemu po pierwszym roku takiego sobie tradingu natrafilem na ten system i zaczalem go praktykowac wedle zasady:
3 miesiace zyskowne na demo i przejsc na real. Po rzeczywiscie 3ch miesiacach zyskownych na demo uznalem ze czas przetestowac system na koncie rzeczywistym. Przerzucilem sie na konto realne i na nim przez kolejnych 9 miesiecy robilem regularnie miesiac w miesiac zyski. Pozniej pojawila sie sytuacja w pracy ze moglem troche tajniacko ale jednak tradowac, a ze woodie byl zbyt kolorowy to przesiadlem sie na czysty wykres. Zaczalem tracic kase, moze tez z powodu braku w 100% scislego systemu i roznego wlasnego naciagactwa i paru innych czynnikow, w ktore juz sie zaglebiac nie bede. Po paru stratnych miesiacach, przestalem tradowac w pracy i zaczalem testowac pare innych metod, ktore nie dawaly mi stalych rezultatow nawet na poziomie zero.
Przypomnialem sobie o woodiem i postanowilem na nowo pogodzic sie z systemem i dac mu druga szanse.

Jakie mam wyniki? Na poprzedniej stronce mozesz zerknac na statement, na chwile obecna mizerne. Krece sie w okol zera, ale tez tu dochodzi drugi czynnik...Czasem jak mam otwarta pozycje i chcialbym sie nia lepiej zajac, to jednak pierwszenstwo ma moje jeszcze dosc male dziecko i zdarzy mi sie przeoczyc moment zamkniecia pozycji na plus lub zminimalizowania straty, a nie chce tez co chwila sie tym tlumaczyc prowadzac dziennik, bo jeszcze ktos uzna ze szukam wymowke, albo winie za to dziecko :D czego w zadnym wypadku nie chce robic.

Takze w chwili obecnej jest jak jest...Tylko ze ja mam na kazda pare inna strategie, bo uwazam ze kazda para walut mimo wszystko rzadzi sie swoimi prawami i nie zawsze wszystko z jednej da sie przerzucic na druga. Tak tez woodiem traduje glownie na Edku, zerkajac od czasu do czasu na gbp/usd eur/jpy tymze samym systemem (chociaz jak dotad nie otwarlem na tych dwoch jeszcze ani jednej pozycji idac tym systemem). Druga strategie glownie na czystych wykresach podchodzac troche fundamentalnie wykorzystuje na EURCHF i USDJPY.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Spoko, dzięki za odpowiedź :)

W takim razie życzę sukcesów i masy pipsów !

Pozdrawiam, Midas

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Midas pisze:Spoko, dzięki za odpowiedź :)

W takim razie życzę sukcesów i masy pipsów !

Pozdrawiam, Midas
Przydadza sie, bo w koncu kiedys zdaloby sie odrobic wszystkie straty z przeszlosci :)

Pozycja 41, kontynuacja trendu. Wejscie zdaje sie byc dosc wysoko, ale jeszcze nie testowalismy 1,36xx chociaz moze sie to nie zdarzyc do konca dziennej swieczki.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Pozycja zamknieta na +22 pipsy. Nie czekalem na wiecej, mimo ze ruch sie wyciaga, bo takie wybicia lubia tez mocno sie cofac i czesto z ladnego +30 robi sie -10.
we 41 zamkniete.gif

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Z przykroscia musze napisac ze miesiac styczen zamknalem ze strata -10pipsow.

Zobaczymy co przyniesie miesiac luty.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Wczoraj zajalem pozycje na EURCHF ale nie bylo to wedlug systemu woodie wiec jej nie numeruje.
eurchf pozycja z dzisiaj zamknieta na be. niestety.gif
Kolejna pozycja dlokladnie na tym samym poziomie zostala ponownie otwarta dzisiaj. W chwili obecnej +22 pipsy.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Pierwsza pozycja na czyms innym niz EURUSD. Niestety zle sie wpialem w ruch, tym bardziej ze calodzienny kierunek byl na S.

We 42. zamkniete na -11pips
we 42 zamkniete.gif

ODPOWIEDZ