DayTrading: Poniedziałek 4.02.2013
Re: DayTrading: Poniedziałek 4.02.2013
a teraz EUR JPY chodzi jak USD JPY 

- ZielonaMgielka
- Maniak
W skali D1 chodzi juz tak od kilku dobrych tygodni. Dlaczego?Nowy123 pisze:a teraz EUR JPY chodzi jak USD JPY
Dlatego ze wieksza czesc orderflowu na parach JPY pochodzi z silnej podazy na yena.
- Tommy_Boss
- Pasjonat
To teraz w UP na EU ???
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
to co zaczynamy podciągać edka? i jak myślicie jak wysoko?
- richard.cali
- Pasjonat
NIETommy_Boss pisze:To teraz w UP na EU ???
"Analitycy i brokerzy pozostają, zmieniają się tylko inwestorzy"...Mr. Wong Hong Kong sierpień 2010
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga
2013- Team Zeussa
W 2012 ZEUSS obalił tezę Wonga

2013- Team Zeussa

- Tommy_Boss
- Pasjonat
To gdzie lecimy E/U ?
Ostatnio zmieniony 04 lut 2013, 13:07 przez Tommy_Boss, łącznie zmieniany 2 razy.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
najpierw zrobi 50% potem może UP do 1,40-1,42Groszke pisze:to co zaczynamy podciągać edka? i jak myślicie jak wysoko?
-- Dodano: 04 lut 2013, 13:09 --
ale będzie ciężko bo prawdopodobnie Goldman Sachs ma na 1,37 S-ki odskoczył w piątek jak oparzony od tego poziomu
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
- ZielonaMgielka
- Maniak
Po raz pierwszy od dluzszego czasu EU nabiera silniejszego moemntum do dolu. Warto obserwowac PA w obrebie 1.3585 gdzie prawdopodobnie rezyduje podaz.
http://screencast.com/t/es39wZTQy
http://screencast.com/t/es39wZTQy
ZielonaMgielka pisze:W skali D1 chodzi juz tak od kilku dobrych tygodni. Dlaczego?Nowy123 pisze:a teraz EUR JPY chodzi jak USD JPY
Dlatego ze wieksza czesc orderflowu na parach JPY pochodzi z silnej podazy na yena.
przykro mi ale EUR JPY jest tez napedzany mozna powiedziec ostatnio w wiekszej skali para EUR USD pomijajac sesje Azjackie kiedy EUR USD lekko podrygiwalo a pary EUR JPY szlo jak burza

dla tego pisze tutaj kukac na EUR USD jak i usd JPY i na index JPY
tu widac doskonale ze USD JPY w tyle

http://stooq.pl/q/?s=eurjpy&d=20130204& ... 1&r=usdjpy
- ZielonaMgielka
- Maniak
Oczywiscie ze EU tez ma wplyw na EJ ale sam dobrze wiesz o tym ze wzrosty ktore widzisz na parach jenowych sa skutkiem polityki monetarnej w Japoni. Co mnie interesuje prosty fakt ze EJ / UJ = EU kiedy wiem ze najsilnieszym sentymentem na rynku jest sprzedaz waluty Yen a korelacje sa tylko efektem powiazania walut w pary.
Sprawiasz ze tak proste zjawiska jak korelacje walut staja sie w oczach innych skomplikowane.
Poza tym przeczysz sam sobie piszac ze aktualnie EU ma wiekszy wplyw na EJ. Jesli by tak bylo to mialo by takze odwrotny wplyw na UJ a kazdy widzi jak wyglada UJ.
Sprawiasz ze tak proste zjawiska jak korelacje walut staja sie w oczach innych skomplikowane.
Poza tym przeczysz sam sobie piszac ze aktualnie EU ma wiekszy wplyw na EJ. Jesli by tak bylo to mialo by takze odwrotny wplyw na UJ a kazdy widzi jak wyglada UJ.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2013, 13:25 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 2 razy.