FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: FxPro (ECN) - wątek II

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Dla rachunków ECN jest platforma cTrader - twórcy oprogramowania: http://www.spotware.com/
Min. depozyt to 1000 USD.

Jest jeszcze w ofercie rachunek z platformą MetaTrader 4 o 500 USD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Qrcze, mam wrażenie że FxPro zaczyna mnie oszukiwać.
Przy otwieraniu nawet najmniejszych pozycji mam niekorzystny przeskok w kwotowaniu, tak samo jak i przy zamykaniu pozycji.
Czy w kolumnie NET PLN oraz Pips nie są wskazywane wartości Bid przy zamknięciu pozycji Buy i Ask przy zamykaniu pozycji Sprzedaży??

Oraz dlaczego na parze EURUSD nie widać słupków w dostępnymi kwotowaniami??
Obrazek
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

uzin2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: uzin2 »

witam, czy ktoś spotkał się może z taka sytuacja:

fx pro platforma mt4, od jakiegoś czasu nie egzekwują zleceń na ustawionych poziomach np. sl mam ustawiony na 20p a zamyka sie na -21,2 lub podobnie, kiedys zrobilaem tak , ze przestawilem sl na be + 0,1p, mimo to zamknelo sie 0,3p ponizej poziomu wejscia, takich zlecen jest coraz wiecej, zaczyna byc to troche denerwujace, w historii poziomy cenowe zamkniecia zgadzaja sie z tymi które ustawilem, tyle ze ilosc waluty sie nie zgadza,

gdy rozmawialem z operatorem, przez pierwsze 10 minut tlumaczyl mi jak liczy sie wartosci pipsa i podsylal kalkulatory, handluje na eur/usd konto mam w dolarach wiec przy 0,1 lota 1p=1$ nie moze byc inaczej, gdy mu powiedzialem zeby sobie sam to przeliczyl na tym kalkulatorze to odpisal ze musza to sprawdzic i ze sie skontaktuja,

nie chcialbym aby broker zaczynal sie zmieniac i oszukiwac bo do tej pory wszystko bylo ok, mam nadzieje ze to tylko ich pomylka da sie to wyprostowac.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj uzin2,

Wcześniej było jak było ponieważ MT4 w FxPro pracowało w modelu Market Maker. Od pewnego czasu pracuje w tzw. "modelu agencyjnym", czyli a'la STP/ECN. Krótki cytat ze strony FxPro:
"FxPro sciaga ceny od wiodących międzynarodowych banków, w tym Deutsche Bank, UBS i Morgan Stanley. Twoje zamówienia płyną prosto do naszych najwyższej klasy dostawców płynności, oferując spredy się od 0 pipsów.

Handluj nie obawiajac sie o zakłócenia. Twoje zlecenia są przesyłane na rynek całkowicie anonimowo. Rynek nie widzi Twojego zatrzymaj straty, odbierz zysk oraz innych instrukcje oczekujacych, usuwając prawdopodobieństwo manipulacji cenowych."

Konsekwencją tego są ewentualne poślizgi cenowe, które mogą wystąpić w egzekucji zleceń i wynikają z kwotowań dostawców płynności (i samej ich płynności).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
ForexTig3r
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ForexTig3r »

Ale lichwa, FxPro wyniuchał Skrilla i teraz zaczął pobierać sobie opłaty 2% od wpływów ze Skrilla.
Przypomnę Kartą to jest 1,6% Skrill 0,9% + 2% w tej chwili.

Ale nowy wygląd Direct się chwali, dodali nowe metody płatności również, dużo zmian trza przyznać, jednak nie wszystkie pozytywne.
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji. Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
subsilver2 趋势线

jacek-g
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jacek-g »

na serio kasują 2% za skrilla?

uzin2
Gaduła
Gaduła

raposo pisze:Witaj uzin2,

Wcześniej było jak było ponieważ MT4 w FxPro pracowało w modelu Market Maker. Od pewnego czasu pracuje w tzw. "modelu agencyjnym", czyli a'la STP/ECN. Krótki cytat ze strony FxPro:
"FxPro sciaga ceny od wiodących międzynarodowych banków, w tym Deutsche Bank, UBS i Morgan Stanley. Twoje zamówienia płyną prosto do naszych najwyższej klasy dostawców płynności, oferując spredy się od 0 pipsów.

Handluj nie obawiajac sie o zakłócenia. Twoje zlecenia są przesyłane na rynek całkowicie anonimowo. Rynek nie widzi Twojego zatrzymaj straty, odbierz zysk oraz innych instrukcje oczekujacych, usuwając prawdopodobieństwo manipulacji cenowych."

Konsekwencją tego są ewentualne poślizgi cenowe, które mogą wystąpić w egzekucji zleceń i wynikają z kwotowań dostawców płynności (i samej ich płynności).
Jakoś mi się to nie widzi, np dlaczego cena zamknięcia w historii jest taka jaka ustawilem, a z konta ubyło więcej pieniędzy jak powinno, tak jakby wartość pipsa byla większa ale niestety zawsze na niekorzysc klienta, policzylem troche wczoraj, w styczniu na 34 otwarte pozycje, które mieły ustawione sl, be lub tp 26 pozycji zamknietych jest nieprawidłowo tzn w statemencie ceny sie zgadzaja tylko nie zgadzaja sie sumy, zlecenia te byly zamknieta z roznych powodow, sl, be tp - zawsze jest za mało o srednio 0,4 pipsa, czasem nawet ponad 1p, jak policzylem ile kasy przez to poszlo to mialem mieszane uczucia, szkoda niestety, ale czas chyba pomyslec o zmianie brokera.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Podeślij mi screen z rachunku jeśli chcesz, a jeszzce ja to zweryfikuję w ciągu najbliższych dni i będziemy mieli jasność.

Jeżeli faktycznie coś jest nie tak to zgłosimy reklamację i spróbujemy wyegzekwować różnicę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bartf77
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bartf77 »

tak na szybko mi jeszcze na myśl przychodzi jeśli dłuższa pozycja (niż 1 dzień) to może swap?

uzin2
Gaduła
Gaduła

bartf77 pisze:tak na szybko mi jeszcze na myśl przychodzi jeśli dłuższa pozycja (niż 1 dzień) to może swap?
nie ,swap nie wchodzi w gre, oto mail ktory od nich otrzymalem

Dear Client,

Kindly be advised we have checked your order and can confirm that the order was
closed correctly.

Please note, once any stop order is triggered, it is then executed as a Market
Order. This means it will close at the best possible price available in the
market once the requested price is hit.

For stop orders, this may be on, above or below the requested price.

Please see the following extracts from our Order Execution Policy which
confirms how stop orders and market orders are executed on the MT4 Platform:

5.2 Stop Orders:

This is an order to buy or sell once the market reaches the ‘stop price’. Once
the market reaches the ‘stop price’ the ‘stop order’ is triggered and treated
as a ‘market order’.....

5.4 Market Order:

This is an order to buy or sell at the current market price that is available.
The system automatically aggregates the volume received from the third party
liquidity providers and executes the ‘market order’ at VWAP (Volume weighted
average price) that is the average and best available price at the time of the
execution. ....

Please do not hesitate to contact us should you require further assistance.

Kind Regards

Amy Pepper

Customer Service Department

walka z wiatrakami, dobrze ze w miare wczesnie sie skapnalem, tak sie zastaniawiam przy zakladaniu sl ile punktow wyzej od zakladanego poziomu trzeba postawic sl aby w razie straty miec na minusie dokladnie tyle ile sie zakladalo, jak poslizgi wahaja sie, od 0,1 do 1,3 pipsa z tego co zdazylem zauwazyc na rachunku

tak jak tu pisza: For stop orders, this may be on, above or below the requested price, ciekawe ze na tyle tradow zawsze zamyka sie na nie korzyść klienta,

pozdro

ODPOWIEDZ