BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

Awatar użytkownika
mikolaj2
Gaduła
Gaduła

Re: BOSSAFX

Nieprzeczytany post autor: mikolaj2 »

nufnuf pisze:

Po drugie: pomiędzy grą ręczną a automatyczną istnieje pełne spektrum pośrednie i nie jest łatwo powiedzieć w którym momencie zaczyna się automatyczna.
W ubiegłorocznym konkursie nie można było korzystać z automatów, ani skryptów - więc konkurs był przeznaczony tylko i wyłącznie dla osób grających manualnie.
nufnuf pisze: Po trzecie, w poprzednich konkursach Bossa twierdziła, że potrafi rozróżnić czy ktoś używa EA.
Niestety nie jest to takie proste. Ze strony brokera można jedynie umożliwić składania zleceń za pomocą funkcji zarządzania zleceniami (w języku mql4) - nie ma możliwości sprawdzenia czy zlecenie jest składane przez automat czy przez gracza manualnego korzystającego ze skryptów.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

mikolaj2 pisze:Panie Sebastianie - jak zmienić wielkość dźwigni na rachunku micro?
Dźwigni nie trzeba przełączać - ona standardowo wynosi 1:200 na każdym rachunku mikrolotów na którym saldo nie przekracza 100,000 PLN. Dodatkowo, na wcześniej otwartych pozycjach przy dźwigni 1:100 po otwarciu rynku w niedzielę połowa depozytów powinna zostać uwolniona.
nufnuf pisze:Po trzecie, w poprzednich konkursach Bossa twierdziła, że potrafi rozróżnić czy ktoś używa EA
Nie sądzę abym coś takiego napisał. Wszystko co możemy zrobić to wyłączyć automaty na serwerze.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

s_zadora pisze:
nufnuf pisze:Po trzecie, w poprzednich konkursach Bossa twierdziła, że potrafi rozróżnić czy ktoś używa EA
Nie sądzę abym coś takiego napisał. Wszystko co możemy zrobić to wyłączyć automaty na serwerze.
To prawda, nie pisał Pan w ten sposób. Trochę naciągnąłem Pana wypowiedzi.

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

Chciałam dzisiaj zaszaleć na PLNach w XTB (bo taniej), ale przypomniałam sobie o wczorajszej zmianie oferty BOŚ. Spready takie same, ale przynajmniej zlecenia SL 0 pips od miejsca wejścia (a kilkadziesiąt), no i lepsze swapy.

Wymietliście bezpośrednią konkurencję aż miło. Lubię wojny walutowe (bo większa zmienność i czytelne trendy) i cenowe (bo mniejsze spready). Klient korzysta :)

Teraz tylko muszę domachać depo do tych 100 tys. (p. Filip by to pewnie zrobił w tydzień...) i będę mogła pójść na szkolenie jak skutecznie zarabiać na rynku derywatów. yupi!
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

t-time
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: t-time »

Jak to w końcu jest ze spreadem na PLN?
Na koncie mikro spread pokazywany na wykresie jest 25, a w transakcjach 30 pips.

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

t-time pisze:ak to w końcu jest ze spreadem na PLN?
Na koncie mikro spread pokazywany na wykresie jest 25, a w transakcjach 30 pips.
W platformie BossaFX wszyscy klienci widzą takie same wykresy, przedstawiające nasze ceny bazowe, czyli pochodzące z rachunku STANDARD (dla EURPLN 25 pips). Natomiast handel odbywa się po spreadach ustalonych dla danego konta, czyli po tych, które widać w oknie Rynek (np. na koncie MICRO dla EURPLN jest to 30 pips). Dotyczy to wszystkich instrumentów.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Awatar użytkownika
Konrad Pustelnik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Konrad Pustelnik »

czy da się zmienić dźwignie na rachunku micro z powrotem do 1:100?

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Konrad Pustelnik pisze:czy da się zmienić dźwignie na rachunku micro z powrotem do 1:100?
Na życzenie klienta na razie nie ma takiej możliwości. Można jednak:
1) Nie wykorzystywać maksymalnie dostępnej dźwigni poprzez zarządzanie nią niezależne od polityki ustawianych depozytów zabezpieczających
2) Przekroczyć saldo konta MICRO powyżej 100,000 PLN - dźwignia zostaje zmniejszona automatycznie
3) Skorzystać z konta STANDARD - max. dźwignia 1:100 do salda 1 mln PLN
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

sliwka00
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sliwka00 »

Zmieniłem komputer i Bossafx na nowym sprzęcie działa niestabilnie (w zasadzie nie działa w ogóle, po paru sekundach zawiesza się i program "nie odpowiada"). Przeinstalowywałem platformę wielokrtonie, jednak żadnego efektu.
Na starym komputerze wszystko działa poprawnie (na windows Vista), w pracy też (windows 7) tylko na nowym sprzęcie są problemy (windows 8 ). Jednak nie wiem czy jest to kwestia systemu operacyjnego, gdyż MT4 z XTB i MT5 z noble markets działaja na nowym kompie bez zarzutu. W czym może tkwić problem?
Z góry dzięki za pomoc

rycerz_83
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rycerz_83 »

czy dobrze odczytuje tabele punktow swapowych - od kontraktow cfd (np na sp500 czy dax) nie ma punktow swapowych czy tak? jedynym kosztem jest spread?

ODPOWIEDZ