jednym slowem BRE i BOSSAFX koszmarnie drodzy....
a porownywales na innych parach ...?
moze ktos ma taka tabelke porownawcza...
mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...
W standardzie dla EURUSD koszt BOŚ = 0.00016 stałego spreadu.mike_05 pisze:Koszt BOŚ = 0,00018
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Skąd Ty tą prowizję wziąłeś. Prowizja jest 0,0045% w jedną stronę. Czyli 0,9pipsa w obie strony minus ewentualne zniżki.mike_05 pisze:To trzeba patrzeć prosto. EDEK
Koszt BOŚ = 0,00018
Koszt BRE = 0,00013 + spred
Jeżeli spred BRE =< 0,00004, koszt transakcji korzystniejszy , przy 0,00005 koszt taki sam, przy >0,00005 BOŚ tańszy.
Aktualnie dla USDPLN
średni spred BRE 0,00086, prowizja 0,00013, koszt średnio = 0,00099 (5 cyfr)
spred BOS= 0,0025 (4 cyfry) 0,00250
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Akh
robiles moze takie porownanie w postaci tabeli na wiele par ...?
-- Dodano: wt 29-01-2013, 14:54 --
i tak to jest rozboj w bialy dzien nie wspomne o innych parach ....s_zadora pisze:W standardzie dla EURUSD koszt BOŚ = 0.00016 stałego spreadu.mike_05 pisze:Koszt BOŚ = 0,00018
-- Dodano: wt 29-01-2013, 15:07 --Akhh pisze:Skąd Ty tą prowizję wziąłeś. Prowizja jest 0,0045% w jedną stronę. Czyli 0,9pipsa w obie strony minus ewentualne zniżki.mike_05 pisze:To trzeba patrzeć prosto. EDEK
Koszt BOŚ = 0,00018
Koszt BRE = 0,00013 + spred
Jeżeli spred BRE =< 0,00004, koszt transakcji korzystniejszy , przy 0,00005 koszt taki sam, przy >0,00005 BOŚ tańszy.
Aktualnie dla USDPLN
średni spred BRE 0,00086, prowizja 0,00013, koszt średnio = 0,00099 (5 cyfr)
spred BOS= 0,0025 (4 cyfry) 0,00250
To dlaczego skrypt pobiera takie dane z waszego serwera?s_zadora pisze:W standardzie dla EURUSD koszt BOŚ = 0.00016 stałego spreadu.mike_05 pisze:Koszt BOŚ = 0,00018
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
Mikroloty to nie standard.mike_05 pisze:To dlaczego skrypt pobiera takie dane z waszego serwera?
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
jaka roznica micro, standard czy vip przeciez te koszty sa abstrakcyjne....s_zadora pisze:Mikroloty to nie standard.mike_05 pisze:To dlaczego skrypt pobiera takie dane z waszego serwera?
Można podejrzeć na myfxbook:andy11 pisze:Akh
i tak to jest rozboj w bialy dzien nie wspomne o innych parach ....s_zadora pisze:W standardzie dla EURUSD koszt BOŚ = 0.00016 stałego spreadu.mike_05 pisze:Koszt BOŚ = 0,00018
http://www.myfxbook.com/forex-broker-spreads
Niestety naszych brokerów nie ma - swoją drogą walczyć Panowie o to, żebyście byli.
Różnie to wygląda. Warto zwracać uwagę na interesujące nas pary jak również na część egzotyków z dobrą zmiennością. Są bezkonkurencyjni brokerzy na niektórych parach (jak nasi brokerzy na złotówce). Podobno wiąże się to właśnie z podłączeniem do lokalnych banków. Tak jak np w przypadku walut skandynawskich do Bank of Scandinavian. Wtedy spread np na SEK ze znakomitą zmiennością będzie niski.
Jednak trzeba pamiętać, że to lubi się zmieniać niestety.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Panie Marcinie, ja liczyłem że taka porównywarka na jakimś niezależnym portalu powstanie - np. na http://comparic.pl
Osobiście do myfxbooka nic nie mam, ale jak przeciętny klient tam trafia i widzi od razu "sponsored by FxPro" wmontowane w logo portalu to może nie traktować tego obrazu jako całkiem obiektywnego.
Osobiście do myfxbooka nic nie mam, ale jak przeciętny klient tam trafia i widzi od razu "sponsored by FxPro" wmontowane w logo portalu to może nie traktować tego obrazu jako całkiem obiektywnego.
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Sebastian Zadora
DM BOŚ
Ja bardzo bym chciał - ale taka technologia to jednak spore nakłady pieniężne. Nie ukrywam, że marzy mi się coś takiego, ale jeszcze daleka droga pewnie.s_zadora pisze:Panie Marcinie, ja liczyłem że taka porównywarka na jakimś niezależnym portalu powstanie - np. na http://comparic.pl
Muszę myfxbooka troszkę obronić. To "Sponsored by" to forma reklamy i kosztuje kilkanaście k miesięcznie wedłgu oficjalnego cennika (podpierając się raportem Forex Magnates), natomiast biorąc pod uwagę odwiedzialność myfxbook i to, że jest na 5 miejscu na świecie wśród portali Forexowych pewnie powoduje, ze chętnych jest trochę i cena jest wyższa niż ta oficjalna.
Swoją drogą podam ciekawostkę. Ile razy mniej unikalnych użytkowników ma myforexbook od naszego money.pl?
Otóż ma 30 razy mniej użytkowników

Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów