lgxxi wchodzi na real

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

lgxxi wchodzi na real

Nieprzeczytany post autor: lgxxi »

Witam,
Po rozwaleniu pierwszego konta realnego(powiadają, że pierwszy depozyt trzeba stracić), nadszedł czas na wpłacenie kolejnej skromnej sumki. Pieniądze straciłem przez:
a)chciwość
b)nieodpowiedni SL co do możliwości na koncie
c)brak doświadczenia, ciekawość
d)na pewno zawróci
e)ogólna fascynacja forex, pierwszy szał
pkt a,b,c,d,e kosztowały mnie stosunkowo niewiele i myślę, że to takie wpisowe :)
Stawiam między tym grubą kreskę.

Poniedziałek uznaję jako początek gry. Do 31 stycznia moje oczekiwania są niewielkie - stracić jak najmniej ;)Nie przywiązuję na razie dużej uwagi do zysków, chcę się skupić na dobrych wejściach(zobaczymy z jakim skutkiem). Gra oczywiście na mikrolotach (0.01 i nie wiecej ;) ) Dziennik zakładam głownie dla siebie, z dobrymi opisami dlaczego wchodze w pozycję, dlaczego tak i nie inaczej. Nie preferuję kontraktów długoterminowych, czyli wykresy D1 wzwyż będę używał tylko do analizy. Nie przetrzymuję pozycji przez noc. Wprowadzam do gry więcej spokoju i stanowczego stanowiska. Przede mną błotnista droga z kamieniami :]
Kto jest dobry w znajdowaniu wymówek rzadko bywa dobry w czymkolwiek innym.

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Re: lgxxi wchodzi na real

No cóż dziś porównał bym swoją grę do poczynań dowódców polskich nad Żółtymi Wodami, czyli blamaż ;)
Gra od 7 30 - 12 30, czyli o 2,5h za długo. Po dwóch godzinach byłem już zmęczony i wtedy zaczęło się wszystko sypać. optymalny czas gry - 3 godziny i koniec
Przede wszystkim miałem za dużo wejść, całe szczęscie mniej niż ostatnio, więc minimalny sukces jest. Przedstawię tylko niektóre z nich.

Wejście krótko w AUDJPY. O ile się nie myle na H1 mozna zobaczyć formację dwóch szczytów, czyli powiny być spadki. Ksiązkowo powinienem poczekać chyba na korektę, jednak ja wszedłem agresywnie licząc na zysk rzędu 30 pips i tak też było. SL tutaj 15 pips TP 35pips. Jedyne czego tutaj się obawiałem to za szybkie wejście i wąski SL, no ale z drugiej strony to na co tu czekać. Ogólnie z tego wejścia jestem zadowolony. (+30pips) No ale co dalej - po TP taki inteligent jak ja wszedł jeszcze raz w krótką, bo oczywiscie poleci caly czas w doł i oczywiscie była piękna korekta w górę i do widzenia ;)

Później nieprzemyślane wejście w EURUSD - brak myślenia kosztuje. Okolie 1.44 i długo(gra z trendem)... Za wąski SL i wybicie na korekcie-kolejny raz mi sie zdarza wybicie na korekcie. Dla mnie powodem jest za waski SL(no ale jak sie gra po 6 konraktów to niestety, a srodkow na koncie niewiele) Czas ograniczyc gre do 2-3 kontraktów (-10pips)

GBPJPY - chyba najgorsze wejście dzisiaj. Wejśćie pod impulsem bo wszstkie pary z jenem ida w dół, więc ta para tez "musi" Głupota kosztuje. Gdy patrzę na ten wykres to nie moge sie nadziwić swojej decyzji. Przecież tam nic nie ma. No chyba ze wsparcie-czyli gorzej dla mnie ;)(około 40pips w plecy)

GBPUSD nie wiem dlaczego ale liczylem na wsparcie w okolicach 1.57197 czas. Gra przeciwko trendowi. Skromny zysk w wysokosci 8pips na pozycji dlugiej. Tutaj trochę się motałem - grac z trendem czy z rzekomym wsparciem? Oczywiscie na potwierdzenie wsparcia nie czekałem, bo po co

AUDUSD liczyłem na wykorzystanie poziomu wsparcia, wybiło mnie na SL (15pips) No i w sumie gra przeciwko trendowi.
Brak istotnych sygnałów co do zmiany trendu. A moze sie myle?

AUDNZD Bład taki jak ten popełniam najczęscięj. Tam był opór, a ja ze swoja impulsywnoscia wszedłem w krótką na koncu białej swiecy ktora jako pierwsza testowałą poziom. Oczywiscie za wask SL i wybicie, a wykres leci teraz w dól beze mnie

ze 100pipsow stracilem na usdjpy no ale juz nie mam zamiaru wiecej opisywac swojego blamazu ;d
Wieczorem musze popracowac jeszcze nad psychologią, bo moim największym wrogiem jest teraz moja głowa.
Jutro gra od 7-10 i maks 1 pozycja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Chyba troche zalaczniki pomylilem no ale trudno

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Wczoraj trochę poskalpowałem na edku
+16pips
-5pips
czyli 11pips na plus - jak na rozerwanie się jest ok ;)
Praca na M1 i M5
Dzisiaj tez sprobuje

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Wreszcie uspokoilem swoja grę na forex. Nie jestem juz jak psychol z uzi, ktory wpada i strzela gdzie popadnie i moze cos sie trafi. Początkowa fascynacja rynkiem forex juz minela-czyli jestem na dobrej drodze.
Do rzeczy:
Piątek 1.02.2013
EUR/USD - krótka
Wejście wydaje mi sie ze dobre, stopniowe przesuwanie SL no i niestety nie bylo mnie by jakos lepiej zarzadzac pozycja, wiec wylecialem na SL. Szkoda, bo cena nadal spada. +44 pips, więc jestem zadowolony.
Powód wejścia - potwierdzenie na H1 spadków.

CAD/CHF-długa
spóźnione wejście po odbiciu sie od poziomu wsparcia. Zabezpieczylem pozycję na +7pips i poszedłem spac. Mogłem z tego mieć z 30pips, ale z ciekawosci zostawilem i ostatecznie zarobilem 15pips.

Piątkowe wejścia oceniam na 3-

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Piątkowe wejścia wyszły mi dobrze.
5zleceń
+47pips usd/jpy i eur/usd
-15pips
Znowu pipsy na plusie, wiec jest dobrze.
Moja gra staje sie co raz bardziej spokojna, z czego sie ciesze.
Kolejny błąd ktory u siebie wylapalem to : patrzę na zysk a nie na ilosc pipsow. Odtąd wyznaczam sobie 20-30 pipsow na dzien. Na poczatek powinno wystarczyc :D

Zaczynam korzystac z GMMA i średniej kroczącej

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Margin Call :509: :mrgreen:
Ale co tam, tydzien na demo i jazda od nowa :mrgreen:

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Dzisiaj jestem zadowolony z siebie. Gram glownie na wybicia z IB i na S/R
Pamietam, ze na poczatku przygody z forex mialem po 20-30 wejsc dziennie, a kapital topnial.
Dzis było we mnie duzo spokoju i cierpliwosci co dalo 5 wejsc, w tym jedno nieprzemyslane.

na kiwi zagralem na drugie odbicie od poziomu wsparcia na m5 +9pips
na edku niezrozumiale dla mnie wejscie w srodku IB na h1. Naprawde sie nei rozumiem -7pips
na usd/jpy zagranie na drugie odbicie na m5 od poziomu wsparcia +7,5 pips
na kabelku za granie na wybycie z IB po potwierdzeniu na m5, niestety rynek nie zachowal sie podrecznikowo -8pips. Widzialem po wykresie ze nie ma szans trzymac krotkiej, szkoda ze nie zminimalizowalem strat.

Awatar użytkownika
lgxxi
Bywalec
Bywalec

Dzis jestem na lekkim plusie. Nie ma co opisywac. Pare pipsow szarpnalem, wiec w podsumowaniu tygodniowym jestem na plus. Jednak sporo musze poswiecic na swoja dyscypline. Jeszcze robie akcje pod wplywem impulsu, ale nie sa juz one tak czeste jak na poczatku. Czuje postep.

Dlaczego w piatek nie powinno sie grac?

ODPOWIEDZ