No cóż dziś porównał bym swoją grę do poczynań dowódców polskich nad Żółtymi Wodami, czyli blamaż

Gra od 7 30 - 12 30, czyli o 2,5h za długo. Po dwóch godzinach byłem już zmęczony i wtedy zaczęło się wszystko sypać.
optymalny czas gry - 3 godziny i koniec
Przede wszystkim miałem za dużo wejść, całe szczęscie mniej niż ostatnio, więc minimalny sukces jest. Przedstawię tylko niektóre z nich.
Wejście krótko w AUDJPY. O ile się nie myle na H1 mozna zobaczyć formację dwóch szczytów, czyli powiny być spadki. Ksiązkowo powinienem poczekać chyba na korektę, jednak ja wszedłem agresywnie licząc na zysk rzędu 30 pips i tak też było. SL tutaj 15 pips TP 35pips. Jedyne czego tutaj się obawiałem to za szybkie wejście i wąski SL, no ale z drugiej strony to na co tu czekać. Ogólnie z tego wejścia jestem zadowolony. (+30pips) No ale co dalej - po TP taki inteligent jak ja wszedł jeszcze raz w krótką, bo oczywiscie poleci caly czas w doł i oczywiscie była piękna korekta w górę i do widzenia
Później nieprzemyślane wejście w EURUSD - brak myślenia kosztuje. Okolie 1.44 i długo(gra z trendem)... Za wąski SL i wybicie na korekcie-kolejny raz mi sie zdarza wybicie na korekcie. Dla mnie powodem jest za waski SL(no ale jak sie gra po 6 konraktów to niestety, a srodkow na koncie niewiele)
Czas ograniczyc gre do 2-3 kontraktów (-10pips)
GBPJPY - chyba najgorsze wejście dzisiaj. Wejśćie pod impulsem bo wszstkie pary z jenem ida w dół, więc ta para tez "musi" Głupota kosztuje. Gdy patrzę na ten wykres to nie moge sie nadziwić swojej decyzji. Przecież tam nic nie ma. No chyba ze wsparcie-czyli gorzej dla mnie

(około 40pips w plecy)
GBPUSD nie wiem dlaczego ale liczylem na wsparcie w okolicach 1.57197 czas. Gra przeciwko trendowi. Skromny zysk w wysokosci 8pips na pozycji dlugiej. Tutaj trochę się motałem - grac z trendem czy z rzekomym wsparciem?
Oczywiscie na potwierdzenie wsparcia nie czekałem, bo po co
AUDUSD liczyłem na wykorzystanie poziomu wsparcia, wybiło mnie na SL (15pips) No i w sumie gra przeciwko trendowi.
Brak istotnych sygnałów co do zmiany trendu. A moze sie myle?
AUDNZD Bład taki jak ten popełniam najczęscięj. Tam był opór, a ja ze swoja impulsywnoscia wszedłem w krótką na koncu białej swiecy ktora jako pierwsza testowałą poziom. Oczywiscie za wask SL i wybicie, a wykres leci teraz w dól beze mnie
ze 100pipsow stracilem na usdjpy no ale juz nie mam zamiaru wiecej opisywac swojego blamazu ;d
Wieczorem musze popracowac jeszcze nad psychologią, bo moim największym wrogiem jest teraz moja głowa.
Jutro gra od 7-10 i maks 1 pozycja
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Kto jest dobry w znajdowaniu wymówek rzadko bywa dobry w czymkolwiek innym.