DayTrading: Poniedziałek 28.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 28 sty 2013, 19:08

Wzrost
12
26%
Bez zmian
6
13%
Spadek
28
61%

Liczba głosów: 46

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Re: DayTrading: Poniedziałek 28.01.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

ZielonaMgielka pisze:
zastapmnie pisze:swoją drogą, nie dziwi Was ta dyskorelacja między edziem a kablem i kangurem? Edek ostatnio właściwie tylko w górę, a kangur z kablem, jakby nie dostrzegały żadnej hossy. Jeszcze kangura mogę zrozumieć - osłabia się złoto i chodzą pogłoski o dalszym obniżaniu stóp 8 lutego. Ale kabel?
Ostatnio korelacje z RISK ON/OFF mocno spadly i wracaja do poziomow sprzed kryzysu. Generalnie stwarza to lepsze warunki do tradingu i daje wiecej okazji na rynku.
RISK OFF RIS ON dalej jest tyle ze mniej widoczny a poza tym wrecz przeciwnie to byl raj pod trejdy kazdy wiedzila jak sie zachowac :) i co brac :) :lol: :lol:

-- Dodano: pn 28-01-2013, 23:25 --

koleracja ZLOTA z ERU USD RIS OFF ZLOTO UP USD UP ITD

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Jesli masz 10 instrumentow skorelowanych ze soba przez 80% czasu to wiekszosc czasu w rzeczywistosci operujesz tylko jednym. Najlepsze okazje biora sie z roznorodnosci oferowanych setupow a w przypadku kiedy indeks RORO jest wysoko i praktycznie wszystko kwotowane w USD podaza ta sama sciezka to w takim wlasnie przypadku duzej roznorodnosci i dywersyfikacji ryzyka nie ma.

Osobiscie nie wrzucal bym zlota do koszyka z instrumentami skorelowanymi z ryzykiem ale to juz kwestia indywidualna. :)

...Jestem ciekawy jak zachowaja sie majorsy kiedy pojawi sie mocniejsza wyprzedaz na indeksach.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

ZielonaMgielka pisze:Jesli masz 10 instrumentow skorelowanych ze soba przez 80% czasu to wiekszosc czasu w rzeczywistosci operujesz tylko jednym. Najlepsze okazje biora sie z roznorodnosci oferowanych setupow a w przypadku kiedy indeks RORO jest wysoko i praktycznie wszystko kwotowane w USD podaza ta sama sciezka to w takim wlasnie przypadku duzej roznorodnosci i dywersyfikacji ryzyka nie ma.

Osobiscie nie wrzucal bym zlota do koszyka z instrumentami skorelowanymi z ryzykiem ale to juz kwestia indywidualna. :)

...Jestem ciekawy jak zachowaja sie majorsy kiedy pojawi sie mocniejsza wyprzedaz na indeksach.

:shock: :shock: piszemy o RISK OFF I RISK ON - RISK OFF pakujemy w bezpieczne aktywa obligacje kurszcze = drukowanie druga faza RISK ON inflacja w przypadku zlota to UP w przypadku hossy na rynkach podnoszenia stop % RISK ON i wtedy zloto taniec powinno

sprawdz koleracje EUR USD do ZLOTA :) http://stooq.pl/q/?s=eurusd&d=20130128& ... 1&r=xauusd jak sie rozjechala ostatnio a co bylo wczeniej :) RISK OFF USD W GORE i ZLOTO TEZ taka byla korelacja :)

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Niewiem :)... chyba mam problemy z koncentracja bo nie jestem w stanie rozszyfrowac tego co chcesz mi przekazac.
No teraz to sie da cos zrozumiec :)

Rozumiem na czym opiera sie korelacja zlota z innymi instrumentami ale mimo tego wole ten instrument traktowac odrebnie chociaz by ze wzgledu na to ze jest w mojej opinii banka spekulacyjna.
Ostatnio zmieniony 28 sty 2013, 23:33 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

jak tam jedziemy na JPY korekcine ;) dalej :) jeszcze z 2 dni czasowka 30 wypada

-- Dodano: wt 29-01-2013, 0:28 --
ZielonaMgielka pisze:Niewiem :)... chyba mam problemy z koncentracja bo nie jestem w stanie rozszyfrowac tego co chcesz mi przekazac.
piszemy o RISK OFF I RISK ON - RISK OFF pakujemy w bezpieczne aktywa obligacje kurszcze = drukowanie druga faza RISK ON inflacja w przypadku zlota to dalej wzrosty w przypadku hossy na rynkach podnoszenia stop % i RISK ON na maksa na rynkach i wtedy zloto taniec powinno tak lepiej :)

Zablokowany