DM BZWBK - model ECN
Re: DM BZWBK - model ECN
Panowie,trzymajmy się tylko i wyłącznie faktów...
W takim razie widać na świeczkach? czy nie widać?.
Pozdrawiam.
W takim razie widać na świeczkach? czy nie widać?.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
a juz widac
sorki poprawili

Myślałem, że mnie już nic nie zaskoczy w MT4 ale jednak 
To akurat z platformy demo...
Jak wiadomo longi otwieramy po ASK, zamykamy po BID. Wykres rysowany jest po BID.
Otworzyłem eLkę i zamknąłem ją po cenie BID 1.00905, rzecz w tym że najwyższa cena wynosiła 1.00902. Tu akurat wyszło na moją korzyść, ale jak to jest możliwe? Skoro była taka cena (1.00905), to dlaczego nie ma jej na wykresie?
proszę o wyjaśnienie

To akurat z platformy demo...
Jak wiadomo longi otwieramy po ASK, zamykamy po BID. Wykres rysowany jest po BID.
Otworzyłem eLkę i zamknąłem ją po cenie BID 1.00905, rzecz w tym że najwyższa cena wynosiła 1.00902. Tu akurat wyszło na moją korzyść, ale jak to jest możliwe? Skoro była taka cena (1.00905), to dlaczego nie ma jej na wykresie?
proszę o wyjaśnienie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
narazie tylko pary walutowe, ale kiedy mozna spodziewac sie zwiekszenia oferty na pozostale instrumenty, takie jak indeksy, towary, CFD. Obecnie jest 47 par walutowych do inwestycji.InvestoronlineFX pisze: W naszej usłudze możliwy jest handel na 47 parach walutowych:
http://forex.dmbzwbk.pl/_items/forex.dm ... ikacja.pdf
Rynek walutowy jest dla nas priorytetem. Rozważamy również wprowadzenie kontraktów CFD w najbliższej przyszłości.
Rozumiem, ze jak wejda nowe instrumenty typu CFD, to wtedy przestanie to byc model ECN dla platformy METATRADER.
Prosze o krotki komentarz. Wprowadzaja nowe instrumenty, trzeba by wprowadzic nowa platforme, aby nazywac sie nadal ECN. a nie MM.
a czy planujecie wprowadzenie czegos pokroju "one click trading",np.cos pokroju aplikacji jakie ma breforex?
- InvestoronlineFX
- Gaduła
Witam,
@ psV - Mógł nastąpić pozytywny "price improvment" - poślizg na korzyść klienta, który może się nie pojawić na wykresie w MT4 w momencie wystąpienia zrównanego spreadu. Jeżeli ASK był pierwszy na poziomie 1.00902 to przebicie go przez BID do poziomu 1.00905 - wystąpienie ujemnego spreadu - zostało zapisane jedynie w rejestrze Klienta jako odwzorowanie warunków po jakich DM zabezpieczył transakcję na rynku.
@ kuchara 23 - pracujemy nad wdrożeniem dodatkowych instrumentów CFD. Instrumenty CFD kwotowane są w trybie MM co nie oznacza iż FX przestanie być ECN. Będzie to inna grupa produktów.
@ glaca38 - pracujemy jednocześnie nad narzędziem One Click Trading
Pozdrawiam,
AK
@ psV - Mógł nastąpić pozytywny "price improvment" - poślizg na korzyść klienta, który może się nie pojawić na wykresie w MT4 w momencie wystąpienia zrównanego spreadu. Jeżeli ASK był pierwszy na poziomie 1.00902 to przebicie go przez BID do poziomu 1.00905 - wystąpienie ujemnego spreadu - zostało zapisane jedynie w rejestrze Klienta jako odwzorowanie warunków po jakich DM zabezpieczył transakcję na rynku.
@ kuchara 23 - pracujemy nad wdrożeniem dodatkowych instrumentów CFD. Instrumenty CFD kwotowane są w trybie MM co nie oznacza iż FX przestanie być ECN. Będzie to inna grupa produktów.
@ glaca38 - pracujemy jednocześnie nad narzędziem One Click Trading
Pozdrawiam,
AK
Zespół Forex
Dom Maklerski BZ WBK
Dom Maklerski BZ WBK
fajnie byloby gdyby wspomniane CFD nie byly takie jak w aliorze i BRE
tzn takie "wiecznie zrolowane" i nie przedstawiajace rzeczywistej kwoty na danej serii
taki syntetyk
a tak przy okazji, niestety odswiezylem sobie wykresy tygodniowe i fatalnie wygladaja świeczki z lat 2007-2009
jakby Panowie z DMBZWBK mogli naprawic tą kwestię
tzn takie "wiecznie zrolowane" i nie przedstawiajace rzeczywistej kwoty na danej serii
taki syntetyk
a tak przy okazji, niestety odswiezylem sobie wykresy tygodniowe i fatalnie wygladaja świeczki z lat 2007-2009
człowiek pochwalił za szybkie wgranie świeczek po ostatniej awarii to teraz musi poczekać na weeklyDamian77 pisze: a tak przy okazji, niestety odswiezylem sobie wykresy tygodniowe i fatalnie wygladaja świeczki z lat 2007-2009

a szkoda, że przez dwa dni brak odzewu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ponawiam pytanie do przedstawiciela BZWBK, czy zamierzacie poprawić te świeczki tygodniowe, jeśli tak to kiedy?Damian77 pisze:człowiek pochwalił za szybkie wgranie świeczek po ostatniej awarii to teraz musi poczekać na weeklyDamian77 pisze: a tak przy okazji, niestety odswiezylem sobie wykresy tygodniowe i fatalnie wygladaja świeczki z lat 2007-2009
Przecież to jakaś paranoja..
pzdr
Jak Ci tak strasznie przeszkadza ta świeca to przecież możesz sam ją dodać...houk pisze:Ponawiam pytanie do przedstawiciela BZWBK, czy zamierzacie poprawić te świeczki tygodniowe, jeśli tak to kiedy?Damian77 pisze:człowiek pochwalił za szybkie wgranie świeczek po ostatniej awarii to teraz musi poczekać na weeklyDamian77 pisze: a tak przy okazji, niestety odswiezylem sobie wykresy tygodniowe i fatalnie wygladaja świeczki z lat 2007-2009
Przecież to jakaś paranoja..
pzdr