DayTrading: Czwartek 24.01.2013
Re: DayTrading: Czwartek 24.01.2013
Nowy, mnie nie interesują ruchy po 100P. Mam strategię generującą sygnały na 15 - 30P przy SL 7P i tego się trzymam. Oczywiście wolę Ejmana, bo ma większą amplitudę, wiec więcej wejść.
3 gorny cien a 1 h obstawiam cofke , kukac w nocy na NIK i skosnychTGV pisze:chorągiewka? będą przebijać opór 119.5

Na ejku ruchy po 340pips konsola od ubiegłego tygodnia zgadzam sią pierwsze TP po wybiciu górą 123Nowy123 pisze:zobacz gdzie E J a gdzie EUR USDcajto pisze:Zgodzę się z Adamem - Edek i Ejman zdecydowanie prowzrostowo jak dla mnie (tylko cena na wykresie). Patrząc na konsole ruch powinien być zdecydowany.sie meczycie na ruchac 20 pisowych na EUR USD zamias sie zajac E J gdzie jazdy sa po 200 250 pisa
na korektach i na wzrostach teraz ja kwybija 123 cel to ile pisow z okolic 117
Moja koncepcja na najbliższe tygodnie na czerwono zaznaczone TP
-- Dodano: 24 sty 2013, 12:53 --
tylko to bardzo zmienna i jednocześnie niebezpieczna para (ejek) więc trzeba uważać)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„chcący szuka sposobu, nie chcący szuka powodu"
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
Dla kogoś, kto nie wie, do jakiego portu zmierza, każdy wiatr jest niepomyślny
- Seneka
cajto pisze:Nowy, mnie nie interesują ruchy po 100P. Mam strategię generującą sygnały na 15 - 30P przy SL 7P i tego się trzymam. Oczywiście wolę Ejmana, bo ma większą amplitudę, wiec więcej wejść.
trochę dziwna strategia u mnie tp 7p5 ale SL 15-20 p
E/J dwa IB na H1..
buja tutaj mocno i trzeba schemat miecAdam pisze:Na ejku ruchy po 340pips konsola od ubiegłego tygodnia zgadzam sią pierwsze TP po wybiciu górą 123Nowy123 pisze:zobacz gdzie E J a gdzie EUR USDcajto pisze:Zgodzę się z Adamem - Edek i Ejman zdecydowanie prowzrostowo jak dla mnie (tylko cena na wykresie). Patrząc na konsole ruch powinien być zdecydowany.sie meczycie na ruchac 20 pisowych na EUR USD zamias sie zajac E J gdzie jazdy sa po 200 250 pisa
na korektach i na wzrostach teraz ja kwybija 123 cel to ile pisow z okolic 117
Moja koncepcja na najbliższe tygodnie na czerwono zaznaczone TP
-- Dodano: 24 sty 2013, 12:53 --
tylko to bardzo zmienna i jednocześnie niebezpieczna para (ejek) więc trzeba uważać)

-- Dodano: czw 24-01-2013, 14:08 --
spoko kazdy ma swoja strategie ale po co grac na 20 pisa jak jest sygnal i wyciagnac np 120 pisa lub 220 pisa tylko troche wiecej cierpliwoscicajto pisze:Nowy, mnie nie interesują ruchy po 100P. Mam strategię generującą sygnały na 15 - 30P przy SL 7P i tego się trzymam. Oczywiście wolę Ejmana, bo ma większą amplitudę, wiec więcej wejść.

-- Dodano: czw 24-01-2013, 14:17 --
EUR U goldmany walcza

Czy ja dobrze zrozumiałem - ryzykujesz 20 dla 7 czy 75???robsoy pisze:cajto pisze:Nowy, mnie nie interesują ruchy po 100P. Mam strategię generującą sygnały na 15 - 30P przy SL 7P i tego się trzymam. Oczywiście wolę Ejmana, bo ma większą amplitudę, wiec więcej wejść.
75 stosunek 1-3 1-4 to niezbędne minimum i tylko 2% zaangażowaniacajto pisze:Czy ja dobrze zrozumiałem - ryzykujesz 20 dla 7 czy 75???robsoy pisze:cajto pisze:Nowy, mnie nie interesują ruchy po 100P. Mam strategię generującą sygnały na 15 - 30P przy SL 7P i tego się trzymam. Oczywiście wolę Ejmana, bo ma większą amplitudę, wiec więcej wejść.
Limitu aprecjacji franka nie da się łatwo zmienić”przekonuje wiceprezes Jean-Pierre Danthine, wiceprezes banku centralnego Szwajcarii, o czym informuje Reuters na swojej stronie internetowej.
We wrześniu 2011 roku bank centralny ustalił, że kurs wymiany franka na euro nie może spaść poniżej 1,20 CHF. Bronił go potem skutecznie interweniując na rynku. W ostatnim czasie frank osłabł dochodząc do ok. 1,24 CHF za euro, co wywołało spekulacje, że bank centralny może zmienić limit kursu na jeszcze wyższy.
- Polityka sztywnego kursu nie jest zaprojektowana do płynnego dostosowywania go do aktualnej sytuacji – powiedział Danthine w wywiadzie prasowym, cytowanym przez Reutersa.
We wrześniu 2011 roku bank centralny ustalił, że kurs wymiany franka na euro nie może spaść poniżej 1,20 CHF. Bronił go potem skutecznie interweniując na rynku. W ostatnim czasie frank osłabł dochodząc do ok. 1,24 CHF za euro, co wywołało spekulacje, że bank centralny może zmienić limit kursu na jeszcze wyższy.
- Polityka sztywnego kursu nie jest zaprojektowana do płynnego dostosowywania go do aktualnej sytuacji – powiedział Danthine w wywiadzie prasowym, cytowanym przez Reutersa.
wstawiłem oczekujące bs w bazie sl miska ---- szybka piłkaNowy123 pisze:3 gorny cien a 1 h obstawiam cofke , kukac w nocy na NIK i skosnychTGV pisze:chorągiewka? będą przebijać opór 119.5

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.