Witam:)
Znalazłem wskaźnik o nazwie TARZAN w bibliotece MetaEditor. Na danych historycznych wygląda bardzo ciekawie, lecz w rzeczywistości komplikuje sprawe... Otóż w kluczowych momentach wejscia i wyjścia zmienia się jakby nie potrafił się zdecydować... Np na H4 pojawia sie sygnał wejscia a po kilku swieczkach wskaźnik pokazuje, że owego wejścia nie było.
Dlaczego tak się dzieje? można go jakoś zmodyfikować?
Tarzan
Re: Tarzan
Zwykłe RSI + MA. A więc zapewne klasyczny repaint...
To jest nazywane "repaint" oznacza to, że wskaźnik zmienia swoje wartości/wskazania historyczne w oparciu o bieżącą cenę (dopasowuje się i dlatego po lewej stronie wykresu wygląda on niemal idealnie - łapie pewnie wszystkie górki i dołkiszajas pisze:Witam:)
Znalazłem wskaźnik o nazwie TARZAN w bibliotece MetaEditor. Na danych historycznych wygląda bardzo ciekawie, lecz w rzeczywistości komplikuje sprawe... Otóż w kluczowych momentach wejscia i wyjścia zmienia się jakby nie potrafił się zdecydować... Np na H4 pojawia sie sygnał wejscia a po kilku swieczkach wskaźnik pokazuje, że owego wejścia nie było.
Dlaczego tak się dzieje? można go jakoś zmodyfikować?

Zmieniając go tak, żeby nie 'repaintował' (wolę określać - przekłamywał) straci on swoje główne cechy i będzie dawał mnóstwo fałszywych sygnałów.
-- Dodano: wt 22-01-2013, 9:16 --
Cyb mnie uprzedził ale wyjaśnienie może się przyda

Just do it !
Dzięki za szybką odpowiedź:) można go jakoś sensownie użyc?
Ja osobiście dałbym sobie z tym rozwiązaniem spokójszajas pisze:można go jakoś sensownie użyc?

Just do it !