Tarzan

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
szajas
Bywalec
Bywalec

Tarzan

Nieprzeczytany post autor: szajas »

Witam:)

Znalazłem wskaźnik o nazwie TARZAN w bibliotece MetaEditor. Na danych historycznych wygląda bardzo ciekawie, lecz w rzeczywistości komplikuje sprawe... Otóż w kluczowych momentach wejscia i wyjścia zmienia się jakby nie potrafił się zdecydować... Np na H4 pojawia sie sygnał wejscia a po kilku swieczkach wskaźnik pokazuje, że owego wejścia nie było.
Dlaczego tak się dzieje? można go jakoś zmodyfikować?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Re: Tarzan

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Zwykłe RSI + MA. A więc zapewne klasyczny repaint...

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

szajas pisze:Witam:)

Znalazłem wskaźnik o nazwie TARZAN w bibliotece MetaEditor. Na danych historycznych wygląda bardzo ciekawie, lecz w rzeczywistości komplikuje sprawe... Otóż w kluczowych momentach wejscia i wyjścia zmienia się jakby nie potrafił się zdecydować... Np na H4 pojawia sie sygnał wejscia a po kilku swieczkach wskaźnik pokazuje, że owego wejścia nie było.
Dlaczego tak się dzieje? można go jakoś zmodyfikować?
To jest nazywane "repaint" oznacza to, że wskaźnik zmienia swoje wartości/wskazania historyczne w oparciu o bieżącą cenę (dopasowuje się i dlatego po lewej stronie wykresu wygląda on niemal idealnie - łapie pewnie wszystkie górki i dołki ;) ). W rzeczywistości jest jednak zupełnie inaczej - tak jak pisałeś - często zmienia swoje wskazania, nie mogąc się zdecydować.
Zmieniając go tak, żeby nie 'repaintował' (wolę określać - przekłamywał) straci on swoje główne cechy i będzie dawał mnóstwo fałszywych sygnałów.

-- Dodano: wt 22-01-2013, 9:16 --

Cyb mnie uprzedził ale wyjaśnienie może się przyda ;)
Just do it !

szajas
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: szajas »

Dzięki za szybką odpowiedź:) można go jakoś sensownie użyc?

Awatar użytkownika
trader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: trader »

szajas pisze:można go jakoś sensownie użyc?
Ja osobiście dałbym sobie z tym rozwiązaniem spokój ;)
Just do it !

ODPOWIEDZ