automatyczny trading - zarobki

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
dlugi
Bywalec
Bywalec

automatyczny trading - zarobki

Nieprzeczytany post autor: dlugi »

Witam,

moze jest tutaj ktos, kto odpuscil sobie stres zwiazany z day tradingiem i zaczal uzywac do tego celu automatyki.
Od dlugiego czasu inwestuje glownie na EURUSD przy pomocy EA. Byl czas, ze w ciagu dwoch tygodni system z zainwestowanych 100E wypracowal blisko 40E (140E w sumie). Niestety nie mam porownania i chcialbym sie dowiedziec jak to widza profesjonalisci.

Jezeli robot w czasie dnia pracy przynosi minimalny zysk lub utrzymuje kapital na poziomie z poczatku dnia(czasami z minimalna strata) to czy mozna uznac strategie za dobra - czy moze jest jeszcze szansa aby zrobic to lepiej i probowac go bardziej optymalizowac ?

Jakie zyski udaje sie Wam wypracowac w ciagu miesiaca przy pomocy EA ? Chcialbym moc porownac to co do tej pory udalo mi sie osiagnac z innymi ;).

Dlugi

p.s. wreszcie ktos doprowadzil to forum do stanu uzywalnosci publicznej... brakuje tylko BBCode do Youtube...

JAREK67
Maniak
Maniak

Re: automatyczny trading - zarobki

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

dlugi pisze:Witam,

Od dlugiego czasu inwestuje głównie na EURUSD przy pomocy EA.
od jak długiego czasu ?
Byl czas, ze w ciagu dwóch tygodni system z zainwestowanych 100E wypracowal blisko 40E (140E w sumie).
Zajebisty wynik, ale chyba jednak krótko się w ten sposób bawisz, bo inaczej sam byś doszedł do takiego wniosku. Czyli te dwa tygodnie nic nie znaczą. Zarób robotem w ciągu roku (przy różnej jego zmienności/charakterze) i nie zalicz MC, to będziesz mógł coś powiedzieć o jego przydatności.

ODPOWIEDZ