nie chce mi sie z toba dyskutowac.. powiem tylko ze dzis moge sobie spokojnie pozwolic na takie ryzyko na tej transakcji bo moj cel dzienny zealizowany x2 . Poza tym nie bierzesz pod uwage jak na biezaco zarzadzam pozycja. TYLE... aaa nie wiem czy zauwazyłes ale nie upieram sie ze sa to pinbary.ZielonaMgielka pisze:Nie wziales pinow bo to nie sa zadne piny i pisze to tylko po to zebys pozniej nie pisal ze Pebeki nie dzialajarafmax pisze:nie gram na dziennym TF, jesli juz to sporadycznie wiec nie rozumiem do czego ta aluzja o dziennych pinach. wziałem te shorty bo wydaja mi sie okazja do zgarniecia cn 20 pipsów ryzykujac max 15. A dlaczego wziałem pisałem wczesniej. Co to za upartosc ze cos jest czyms kiedy zwyczajnie tym nie jest. Rozumiem ze mozna miec rozne interpretacje rgr-ow itp ale PB / engulfingi / inside bar-y to najlatwiejsze swieczki/slupki do zidentyfikowania a jednak tyle osob ma z tym problemy.
Nie pisalem w skali D1 tylko w skali daytrade czyli na nizszych interwalach wiec zadnej aluzji tam nie bylo.
Jednej rzeczy nie rozumiem. Rozgrywasz PA o high-low = 4 pips ze stopem 15 pipsow?
Ewentualna analiza zasiegu po wybiciu z trojkata: