DayTrading: Czwartek 17.01.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 17 sty 2013, 23:44

Wzrost
20
40%
Bez zmian
5
10%
Spadek
25
50%

Liczba głosów: 50

rafmax
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Czwartek 17.01.2013

Nieprzeczytany post autor: rafmax »

ZielonaMgielka pisze:
rafmax pisze:nie gram na dziennym TF, jesli juz to sporadycznie wiec nie rozumiem do czego ta aluzja o dziennych pinach. wziałem te shorty bo wydaja mi sie okazja do zgarniecia cn 20 pipsów ryzykujac max 15. A dlaczego wziałem pisałem wczesniej
Nie wziales pinow bo to nie sa zadne piny i pisze to tylko po to zebys pozniej nie pisal ze Pebeki nie dzialaja :). Co to za upartosc ze cos jest czyms kiedy zwyczajnie tym nie jest. Rozumiem ze mozna miec rozne interpretacje rgr-ow itp ale PB / engulfingi / inside bar-y to najlatwiejsze swieczki/slupki do zidentyfikowania a jednak tyle osob ma z tym problemy.

Nie pisalem w skali D1 tylko w skali daytrade czyli na nizszych interwalach wiec zadnej aluzji tam nie bylo. :)
Jednej rzeczy nie rozumiem. Rozgrywasz PA o high-low = 4 pips ze stopem 15 pipsow?
nie chce mi sie z toba dyskutowac.. powiem tylko ze dzis moge sobie spokojnie pozwolic na takie ryzyko na tej transakcji bo moj cel dzienny zealizowany x2 . Poza tym nie bierzesz pod uwage jak na biezaco zarzadzam pozycja. TYLE... aaa nie wiem czy zauwazyłes ale nie upieram sie ze sa to pinbary.

Ewentualna analiza zasiegu po wybiciu z trojkata:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Buy the fu*king dip you fu*king idiot" :)
http://www.youtube.com/watch?v=jllJ-HeErjU

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: ZielonaMgielka »

Kabel zchyba znalazl swoje ekwilibrium. Drugi dzien close w obrebie 1.6. PO kilkukrotnych testach dolkow po prostu nie chce zmierzac w dol :)
Wiec jak nie w dol to moze w gore :)

http://screencast.com/t/zr2ucxhf

-- Dodano: 17 sty 2013, 22:23 --
rafmax pisze:
ZielonaMgielka pisze:
rafmax pisze:nie gram na dziennym TF, jesli juz to sporadycznie wiec nie rozumiem do czego ta aluzja o dziennych pinach. wziałem te shorty bo wydaja mi sie okazja do zgarniecia cn 20 pipsów ryzykujac max 15. A dlaczego wziałem pisałem wczesniej
Nie wziales pinow bo to nie sa zadne piny i pisze to tylko po to zebys pozniej nie pisal ze Pebeki nie dzialaja :). Co to za upartosc ze cos jest czyms kiedy zwyczajnie tym nie jest. Rozumiem ze mozna miec rozne interpretacje rgr-ow itp ale PB / engulfingi / inside bar-y to najlatwiejsze swieczki/slupki do zidentyfikowania a jednak tyle osob ma z tym problemy.

Nie pisalem w skali D1 tylko w skali daytrade czyli na nizszych interwalach wiec zadnej aluzji tam nie bylo. :)
Jednej rzeczy nie rozumiem. Rozgrywasz PA o high-low = 4 pips ze stopem 15 pipsow?
nie chce mi sie z toba dyskutowac.. powiem tylko ze dzis moge sobie spokojnie pozwolic na takie ryzyko na tej transakcji bo moj cel dzienny zealizowany x2 . Poza tym nie bierzesz pod uwage jak na biezaco zarzadzam pozycja. TYLE... aaa nie wiem czy zauwazyłes ale nie upieram sie ze sa to pinbary.

Sorki Rafmax... troche sie zagalopowalem.

Powodzenia
Ostatnio zmieniony 17 sty 2013, 22:38 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: roberttheus »

czy azjaci już wyrzucili swoje żółte pieniądze na rynek? bo zaczyna momentum się poprawiać a nie mam pamięci do godzin sesji
windsurfing na falach trendu

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

roberttheus pisze:czy azjaci już wyrzucili swoje żółte pieniądze na rynek? bo zaczyna momentum się poprawiać a nie mam pamięci do godzin sesji
Sesja azjatycka o 01:00 sie rozpoczyna jesli sie nie myle. Wczesniej jest chyba Nowa Zelandia i Australia.

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

dla odmiany aud/jpy piękny pin bar na D szkoda że czerwony
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

rafmax
Maniak
Maniak

roberttheus pisze:czy azjaci już wyrzucili swoje żółte pieniądze na rynek? bo zaczyna momentum się poprawiać a nie mam pamięci do godzin sesji

tu masz mała sciagawke ;)
http://www.fxsalt.com/trading-tools-pl- ... urs-pl-PL/

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

rafmax pisze:
ZielonaMgielka pisze:

OHOHO rafmax teraz to Ci sie przyfarcilo :D
Niemniej Kudos za szybki zysk :)

rafmax
Maniak
Maniak

Woooooow NZDUSD.... oba tp weszły jeden +22 drugi +45

ale trzeba przyznac ze miałem troche szczescia w tym zagraniu...

Awatar użytkownika
ZielonaMgielka
Maniak
Maniak

Na drutach cicho...

Awatar użytkownika
roberttheus
Maniak
Maniak

trochę się te rynki porozjeżdżały także jen ma jeszcze dużo do stracenia na wartości zanim załapie się na wielkie tąpnięcie na wszystkich giełdach poziomy 99 usd/jpy i 137 eur/jpy jak najbardziej prawdopodobne w perspektywie tego kwartału

-- Dodano: czw 17-01-2013, 22:52 --

ale tąpnięcie na nzd/usd wowowow

-- Dodano: czw 17-01-2013, 22:52 --

to tylko potwierdza ze edek tez poleci tylko czy zdąży do 1.34

Zablokowany